Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tim Cook i stormöte med Apples anställda

Tim Cook samlar sina anställda på Apples högkvarter för att svara på frågor och delge en del interna nyheter, samt prata om framtida produkter.

Dagarna efter Apples senaste kvartalsrapport höll Tim Cook ett möte med sina anställda vid företagets högkvarter i Cupertino. 9to5mac rapporterar med hänvisning till flera källor som uppger att både Cook och Apples operative chef Jeff Williams talade om ämnen som anställdas förmåner, det nya högkvarteret Campus 2 och produkter som Ipad och Apple Watch.

Tim Cook inledde mötet med att prata om Apples senaste kvartalsrepport. Enligt honom sålde Apple tillräckligt många Iphone-enheter under kvartalet för att tillgodose hela befolkningen i New York, London, Beijing och Shanghai. Cook sade också att Apple Watch var en av de "hetaste julklapparna" och att klockan sålde mer än vad den första Iphone-modellen gjorde julen 2007. Även nya Apple TV sålde bättre än någon tidigare modell under julen. Tim Cook sade att Apple TV och TV OS lägger grunden för en "ljus framtid" för Apple i vardagsrummet.

Tror på Ipad och Iphone

Tim Cook fick också en fråga om den minskade Ipad-försäljningen, och svarade att han förväntade sig förnyad tillväxt i segmentet till slutet av 2016. Cook sade sig vara särskilt envis när det gäller Ipad, och enligt källorna använde han en Ipad Pro för att läsa anteckningar under sin presentation.

Vad gäller Iphone kallade Tim Cook den "framtidens bästa affärsverksamhet" och sade att produkten har potential för fortsatt tillväxt på marknader som Kina och Indien. Enligt Cook behöver Apple inte lansera en billigare telefon med färre funktioner för att locka kunder på dessa marknader. Undersökningar visar att köpare är beredda att lägga mer pengar på en bättre upplevelse, hävdade Cook.

Apples vd uttryckte också entusiasm inför företagets framtida produkter som kommer att lanseras under de kommande månaderna. Cook gick inte in på detaljer, men utlovade nyheter både vad gäller mjukvara, hårdvara och tjänster. Han sade att Apple använder sin musiktjänst Apple Music på Android som ett test för att eventuellt ta andra av företagets tjänster till andra plattformar.

Campus 2 snart redo för inflyttning

Tim Cook pratade också om Apples nya högkvarter Campus 2, som fortfarande är under uppbyggnad. Enligt Cook blir den nya byggnaden otroligt viktig för Apple, inte minst genom det nya auditoriet som kommer att ge helt nya möjligheter för företaget att hålla egna event och inte förlita sig på lokaler i San Francisco eller San José. Cook kallade Campus 2 en "gåva" till framtidens Apple-anställda, och noterade att det första flyttlasset till de nya lokalerna går i januari 2017.

Men mötet gav också glada nyheter till dagens anställda, då Tim Cook tillkännagjorde nya regler för betald frånvaro. Apple anställda kan nu få upp till fyra veckors betald ledighet om de måste ta hand om en sjuk familjemedlem. De förmåner kring förlängd föräldraledighet och ett utökat donationsprogram som Apple införde i USA 2014 ska nu också gälla i de flesta länder där Apple har verksamhet.

Apples operative chef Jeff Williams tog också till orda under mötet för att kort tala om Apples arbetet för att förbättra förhållandena bland arbetare i sin leverantörskedja. Enligt Williams kommer Apple snart att meddela att alla metaller som användes i företagets produkter från 2015 och framåt är konfliktfria, eller kommer från leverantörer som är på väg att bli konfliktfria. Som 99mac tidigare rapporterat räknas kobolt inte som en konfliktmineral, och Jeff Williams tog enligt uppgift inte upp Amnestys senaste rapport.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.