Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nytt rekordkvartal för Apple

Apples senaste kvartalsrapport satte nya rekord, men försäljningen av Iphone ökade ovanligt lite.

Det blev ett nytt försäljningsrekord för Apple, vilket presenterades under tisdagens #kvartalsrapport. Intäkterna under oktober, november och december 2015 låg på 75,9 miljarder dollar, motsvarande 649,5 miljarder kronor. Nettovinsten var 18,4 miljarder dollar eller 157 miljarder kronor.

Detta kan jämföras med motsvarande kvartal förra räkenskapsåret, då intäkterna var 74,6 miljarder dollar och vinsten 18,04 miljarder dollar. Detta var den största vinsten någonsin för ett börsnoterat företag, en siffra som Apple nu alltså slagit.

Apple slog också nytt rekord vad gäller sålda Iphone-enheter, även om ökningen jämfört med föregående år var ovanligt liten. 74,8 miljoner Iphone-telefoner såldes under kvartalet, jämfört med 74,5 miljoner förra julkvartalet.

Ipad-försäljningen minskade dock till 16,1 miljoner enheter jämfört med 21,4 miljoner under Q1 2015. Även försäljningen av Mac minskade något, från 5,5 miljoner föregående år till 5,3 miljoner detta kvartal.

I material som Apple publicerade i samband med kvartalsrapporten uppger företaget att den starka dollarn har påverkat företaget negativt. Apple redovisar sina vinster i dollar, men får största delen av sina intäkter utanför USA.

Apple gav följande riktlinjer för Q2 2016:

  • Intäkter på mellan 50 och 53 miljarder dollar.

  • Bruttomarginal på mellan 39 och 39,5 procent.

  • Rörelsekostnader på mellan 6 och 6,1 miljarder dollar.

  • Övriga inkomster/utgifter på 325 miljoner dollar.

  • Skattesats på 25,5 procent.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.