Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung Galaxy S6 låter användaren ta bort medföljande appar

Förhandsexemplar av Samsungs nya flaggskeppsmobiler avslöjar en välkommen ny funktion i operativsystemet.

Samsungs telefoner har länge kritiserats för att vara överfyllda med onödiga appar och funktioner som inte används. Undersökningar visar också att Samsungs egna appar inte är särskilt populära. Överflödet noterades även av 99mac:s redaktör under artikelserien En vecka med Android, där en Samsung Galaxy Alpha testades. Så här skrevs apropå de olika medföljande apparna:

"Inte ens om vi begränsar oss till de appar och utbud Samsung själva erbjuder blir det överskådligt. Det vimlar av förinstallerade Samsung-appar i telefonen som jag inte har en aning om vad de gör eller är till för. Några är säkert bra, andra inte. En del är självförklarande genom namnet, men andra kvarstår som ett enigma på min hemskärm"

De nyligen presenterade telefonmodellerna Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge ska bryta den trenden. Telefonerna visades upp under Mobile World Congress och ska börja säljas 10 april. I ett för mobilbranschen ganska ovanligt påstående hävdar #Samsung att de nya telefonerna har 40 stycken färre funktioner och appar jämfört med föregångaren Galaxy S5.

Det verkar nu dessutom som att de appar som ändå följer med telefonen går att ta bort eller gömma för de användare som inte är intresserade av dem. Detta rapporterar en forummedlem på XDA Developers som testat ett förhandsexemplar av Samsung Galaxy S6 Edge.

Det är i dagsläget inte känt om möjligheten att ta bort appar kommer att finnas kvar i Samsungs telefoner när de skeppas, men det vore säkerligen en välkomnad funktion för många. En motsvarande funktion vore också intressant för de många Iphone-användare som önskar att det gick att ta bort eller dölja medföljande appar som Aktier eller den nya Apple Watch-appen.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
63 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.