Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsungs egna appar är inte populära

En undersökning från ett amerikanskt analytikerbolag visar att användare av Samsungs Galaxy-telefoner använder Samsungs egna appar mycket sparsamt.

Strategy Analytics har undersökt hur amerikanska Samsung Galaxy-användare använder sina telefoner och vilka appar som används. Studien gäller månaden mars 2014 och över 250 användare av Galaxy S3 och S4 har undersökts.

Undersökningen visar att Samsungs egna inbyggda appar används mycket sparsamt av användare, till förmån för alternativ från exempelvis Google.

Samsung meddelade nyligen att deras chattklient Chaton har 100 miljoner registrerade användare. Enligt Strategy Analytics studie har denna app endast varit igång i genomsnitt sex sekunder under månaden i de undersökta enheterna. Totalt spenderade användarna i snitt inte mer än sju minuter i Samsungs appar.

Mer populära var tre av Googles appar på samma enheter. Google Play Store, Google Search och Youtube tog tillsammans 149 minuter från användarna.

Mest kritiskt är kanske hur stor skillnad det är mellan alternativen för att upptäcka och ladda hem nya appar. Google Play användes i snitt 64 minuter, medan Samsungs egna alternativ Samsung App för appar och Samsung Hub för film och annan media bara användes 0,6 minuter i snitt. Det betyder att apparna knappt ens har öppnats.

Vad gäller internetanvändning visar undersökningen att Galaxy-användare konsumerar 14 procent mer video och förbrukar 24 procent mer data än genomsnittet för smarta mobiltelefoner. Enligt rapporten går alltså större delen av denna trafik genom andra kanaler än de Samsung själva erbjuder.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.