Google lanserar strömmande speltjänst

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Under spelutvecklarkonferensen GDC avtäckte sökjätten Google under gårdagen sin länge omtalade strömmande speltjänst som får namnet Stadia. Med hjälp av en Chromecast, en dator med webbläsaren Chrome eller en Pixel-enhet ska användare kunna spela direkt från molnet.

Liknande tjänster finns redan från exempelvis Steam men Google verkar satsa stort på att bli ledande. Bland annat kommer Google att erbjuda en specialanpassad spelkontroll, som också har Google Assistent inbyggd. Andra spelkontroller kommer också att fungera dock. Djup integrering med Youtube utlovas också, där det ska gå att kika på någon som spelar ett spel, och därifrån hoppa direkt in i spelet själv.

Google samarbetar med AMD för att tillhandahålla specialanpassade grafikkretsar till bolagets datacenter. Tjänsten kommer att ha stöd för både upplösningen 4K, HDR och 60 bilder per sekund. Pris och premiärdatum är än så länge okänt, men Stadia kommer att nå Europa, USA och Kanada någon gång under året.

Läs mer:

Kommentarer
4 svar

Vi har nog alla råkat betala ett par månader extra för någon digital tjänst som vi inte använder, men i iOS 13 blir det lite lättare att slippa det.

Klassiska Tetris-varianten Dr Mario från Nintendo släpps den 10 juli.

För ungefär 14 år sedan gick Steve Jobs upp på scenen och höll ett rörande tal inför alla avgångsstudenter på Stanford och nu har Tim Cook stått på samma scen och talat.

Höstens iPhone-modeller ser inte ut att få stöd för 5G och nu har den erfarne analytikern Ming-Chi Kuo varit i farten igen.

Något som är väldigt trevligt på iPad är att kunna gå ur Netflix och fortsatt ha en liten ruta där videon spelas medans man gör något annat.

Vad passar inte bättre dessa gråa och regniga dagar än att titta på varenda reklamfilm för iPhone som har gjorts?

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE