Google lanserar strömmande speltjänst

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Under spelutvecklarkonferensen GDC avtäckte sökjätten Google under gårdagen sin länge omtalade strömmande speltjänst som får namnet Stadia. Med hjälp av en Chromecast, en dator med webbläsaren Chrome eller en Pixel-enhet ska användare kunna spela direkt från molnet.

Liknande tjänster finns redan från exempelvis Steam men Google verkar satsa stort på att bli ledande. Bland annat kommer Google att erbjuda en specialanpassad spelkontroll, som också har Google Assistent inbyggd. Andra spelkontroller kommer också att fungera dock. Djup integrering med Youtube utlovas också, där det ska gå att kika på någon som spelar ett spel, och därifrån hoppa direkt in i spelet själv.

Google samarbetar med AMD för att tillhandahålla specialanpassade grafikkretsar till bolagets datacenter. Tjänsten kommer att ha stöd för både upplösningen 4K, HDR och 60 bilder per sekund. Pris och premiärdatum är än så länge okänt, men Stadia kommer att nå Europa, USA och Kanada någon gång under året.

Läs mer:

Kommentarer
4 svar

Apples lansering av sin nya streamingtjänst Apple TV+ är runt hörnet och Bloomberg påstår sig veta vad den kommer kosta.

Danske Bank denna gången.

Den som väntar på något gott och är HomeKit-användare får ofta vänta lite längre.

Det är inte bara en speltjänst som Apple kommer lansera i höst utan även en egen streamingtjänst och nu har en fullfjädrat trailer för "The Morning Show" släppts.

Apples kommande speltjänst Apple Arcade som lanseras nu i höst kan bli en stor succé om bolaget visar upp en fin katalog med spel och nu har priset för tjänsten läckt ut.

Teknikveckan packar upp IKEAs nya rullgardiner in show för att en gång för alla ta reda på om de är HomeKit-kompatibla eller inte.