Årets iPhone-modeller ryktas vara tunnare och ha förbättrad Face ID

Självklart florerar redan rykten om nästkommande iPhone-modeller. Ett av ryktena är ett förbättrat Face ID-system.

Senaste ryktet talar för att frontkameran kommer ha ett nytt djupseende som förbättrar Face ID, men så mycket mer sägs det inte om tekniken. Även bakre kameran får förbättrad 3D-teknik för att göra AR upplevelsen bättre. Det sägs också att iPhone 12 Pro kommer ha 6GB ram-minne som är en höjning från 4GB på dagens 11 Pro och samtidigt bli tunnare, nästan 10% massa försvinner. Från 8,1 mm till 7,4 mm i tjocklek men också bli någon millimeter längre.

Tidigare har det också sagts att Apple kommer ta bort sin Lightning-kontakt och satsa helt på trådlös laddning till 2021. Frågan är om vi kommer få uppleva en iPhone med USB Type-C där emellan eller om de bestämmer sig för att hoppa över det, trots påtryckningar från EU. Det sägs också att detta kommer resultera i att Apple inte längre kommer skicka med några trådade EarPods.

Det sägs också att vi med stor sannolikhet får se en ny instegsmodell av iPhone i år, iPhone SE 2 eller iPhone 9 redan i mars och att de nya flaggskeppen med 5G kommer i höst.

Som ni kan läsa är ryktena många och de lär inte sluta komma förens vi får se de nya modellerna. Rykten har dessutom visat sig bli mer pricksäkra med åren, så frågan är hur många nyheter vi får uppleva. Men spänningen och förväntningarna är skyhöga som vanligt.

Källa: MacRumors

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
18 svar

Apple rapporteras flytta en del av sin tillverkning från Kina till Taiwan på grund av coronaviruset.

HomeKit-tillbehören får idag tillökning då Arlo har gått ut och meddelat att deras populära kamera Arlo Pro 3 får stöd för HomeKit.

En uppdaterad version av iPad Pro sägs redan vara i produktion och tros kunna släppas fri redan i mars.

Det mesta pekar på en ny budgetmodell av iPhone i mars, men vad mer för ess har apple i skjortärmen? Vi hoppas på AirTags, men rykten säger att vi får vänta lite till.

Apple Pay fortsätter bredda ut sig i Sverige och idag lanserades Apple Pay till Volvokortet.

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.