Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Johannnn

Johannnn

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2007-01-08
  • Senast aktiv 2021-06-18
  • Antal inlägg 169

Foruminlägg

De senaste inläggen Johannnn har skrivit i forumet.

Fungerade utmärkt för mig. Har ”vanliga” Mastercard från HSB. Som jag väntat! Äntligen kan jag radera mitt Klarna-kort.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Du svarar i en gammal tråd, där trådskaparen senast var inne på forumet ett par veckor efter att tråden skapades. Så du ska nog inte räkna med några svar på dina frågor.

Vad menas ens med "massor med filstöd saknas" ang iCloud? Du kan flytta vilka filer du vill till iCloud. Tror detta handlar om ett missförstånd från din sida.

Gällande intrång, tror du är inne i en Apple-bubbla. Börja följ subreddits för Dropbox och Google Drive och du kommer hitta många intrång hos privatpersoners konton. Social engineering är svårt att skydda sig mot.

Ang gränssnitt, vilket program från Apple klarar du inte av att spara i? Tycker alla är jätteintuitiva, och kommer inte heller på nån Apple-app som blivit sämre och sämre.

Ang Tim vs Steve. Ja, Steve kom på iPhonen. Vad mer? Jag ägde väldigt många Apple-datorer under Steves tid. Tycker det mest var "iterativa förbättringar" varje år. Jag körde väldigt många OS X versioner under Steves tid. Tycker det mest var "iterativa förbättringar". Dags att komma ut till verkligheten om man tror att Steve kom med once-in-a-lifetime produkter varje år.

Varför ge läsarna skyhöga förväntningar genom att säga att det är ”mycket troligt” att denna design kommer till första silicon datorerna? Apple får godkända patent hela tiden, och de kommer sällan i en ny produkt månaden efteråt. I detta fall så skulle jag gissa tvärtom, det har ju t.o.m. gått rykten att första modellerna kommer ha gamla vanliga chassit, och att en ny design presenterad först nästa år.

Om problemet är täckning, varför inte gå runt på lite olika ställen och använd http://www.bredbandskollen.se ?

Ursprungligen av calinou:

På Appstore finns det en uppsjö av dessa. Då är det väl tecken att det finns virus

Vilken logik

Om du absolut vill installera nåt skydd, så det finns det bra skydd och dåliga skydd. De bästa är från Objective-See, se hans blogg där han supersnabbt analyserar varje nytt malware, t.ex. det nya OSX.EvilQuest. Jag hade installerat gratisprogrammet BlockBlock.

Här är en mening från OSX.EvilQuest analysen:

Citat:

Though new, our (free!) tools such as BlockBlock and RansomWhere? were able to detect and thwart various aspects of the attack …with no a priori knowledge!

Värt att nämna är att "riktiga" antivirusprogram som t.ex Avast etc, kör med signaturer på macOS. D.v.s. ingen av dem plockar nya hot "with no a priori knowledge!". Men det gör däremot BlockBlock.

Split View kom 2015, och Gmail fick precis stöd för det nu i juli. Google bryr sig inte alls om iOS.

Det går däremot att få split-screen för YouTube via Safari.

Ursprungligen av calinou:

Att så många har tejp bevisar nog att det finns en risk att någon smygkollar på en. Inte vet jag hur det skulle ske men det är upp till dig.

Det där är ett typexempel på ”1 miljard flugor kan inte ha fel, ät bajs”. Att många gör nåt bevisar ingenting.

"In 2014, external 5K displays (like the Dell) required dual inputs, each driving one half of the screen. So you had effectively a 30Hz refresh rate. Apple developed a custom timing controller for the iMac 5K that allowed the display to be driven at 60Hz, but doing so meant that Target Display Mode was no longer possible."

"However, the feature was not supported in the Late 2014 5K iMac, apparently due to the fact that a single Thunderbolt 2 cable could not drive the full resolution of the new ultra high resolution display."

Det hittade jag när jag googlade.

https://support.apple.com/en-us/HT204592 där är Apples egna sida om funktionen.

Lite ironiskt iaf att man kan använda sin iPad som extern skärm. Jag har en 2017 iMac och använder ofta min 11" iPad Pro som extern skärm.

Senast redigerat 2020-07-10 12:57

Dra fingret uppåt från botten av skärmen. Stoppa när du är typ i mitten av skärmen.

Ursprungligen av jonasludvigsson:

Kinesiska kommunistpartiet har nyligen stiftat en lag som gör det möjligt att begränsa människors yttrandefrihet (i korta drag). Flera teknikjättar har meddelat att de inte kommer att lämna ut data från människor i HongKong till de kinesisk myndigheterna, men mitt intryck är att Apple inte tagit ställning och att det finns en rädsla för att Appe kommer att gå med på myndighetskrav. Apple har ett litet tveksamt rykte i HongKong efter att man avlägsnade en kart-app som användes av demonstranter för ett par år sedan(?).
Hur hanterar Apple den nya kinesiska säkerhetslagen i Hong Kong?
Med vänlig hälsning, Jonas Ludvigsson

Det var inte för ett par år sedan, det var oktober 2019. Google tog också direkt bort appen från deras appstore. Så det var absolut ingenting unikt med Apple. Det var en app där man kunde se exakt var poliser rör sig, jag är 100% att en sådan app inte hade tillåtits i USA heller, och inte heller i mesiga sosse-Sverige.

Med det sagt har vi inte hört mycket från Apple om detta senaste veckan. Så vi får helt enkelt vänta och se.

Hur vet ni att Apple ändrat sig? Kan ju lika gärna vara Google som ändrat sig.
Hittills är väl den enda källan Apples egna TV-sida och som bara säger ” Watch the latest YouTube videos in their full 4K glory”.
Att meningen till och med innehåller ”latest videos” kan ju definitivt betyda att Google numera transcodar nya upplandingar även i ett Apple-vänligt format.

Ursprungligen av CekariYH:

Får ju en påminnelse på email innan det är dags att betala...

Jag behöver inte påminnelse 14 dagar efter varje kaffe jag köper. Men smaken är som baken.

Ursprungligen av Innis:

Ja det är jobbigt att komma ihåg saker. Undrar hur folk gjorde förut när man var tvungen att betala räkningar manuellt.

Och folk klarade sig utan en iPhone, iPad, Apple Watch, Mac, etc. Behöver vi sälja dem nu?

Ursprungligen av CekariYH:

Vad har ni emot Klarna, funkar ju klockrent och att man med 14-dagar så behöver man inte betala på direkten utan ränta dessutom + att dom har bra listor på var man handlat etc.

För att jag måste ha två kort (även om ett bara är digitalt). Och att jag måste komma ihåg att logga in då och då och betala inom 14 dagar.

Föredrar ETT debitkort. Och äntligen kommer det vara möjligt snart.

Jag har använt Klarna för att få Pay. Och tyvärr vill vi inte ändra bank eftersom HSB gav bäst boränta. Så äntligen slipper jag Klarna-skiten!