Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
bjelkeman

bjelkeman

Medlem
  • Registrerad 2006-09-05
  • Senast aktiv 2015-01-07
  • Antal inlägg 942

Foruminlägg

De senaste inläggen bjelkeman har skrivit i forumet.

En FreeNAS server (arbete) med 18 TB disk.
Två ProxMox Cluster servrar (arbete) med 2.5 TB var.
Ett gäng servrar (arbete och privat) med 3 TB (uppskattningsvis).
Desktop och laptop datorer (arbete och privat). 2.5 TB.
Slask diskar och CarconCopyCloner diskar, 5 TB (uppskattningsvis).
Total ungefär 33 TB.

Ursprungligen av marf:

.
Kanske är jag gammal. Har ju fyllt hela fyrtio år.

Gammal i förtid då, jag slår dig ordentligt i ålder.

Men, du har rätt, man ska vila på det sätt som ger en ro, och om en iPad gör en trött eller som Leftrustle tycker, att den är tung, så ska man givetvis göra något annat.

@Leftrustle, många böcker jag läser är lika tunga, så det går på ett ut för mig.

Jag läsar mycket böcker på min iPad 1a WiFi. Främst från https://www.baenebooks.com/ som säljer DRM fria böcker i de flesta format, inklusive ePub som fungerar utmärkt i iBooks. Billig är de också, 4-6 USD per book. Desutom så har de mycket gratis böcker, så att man får prova på en författare utan att köpa något. Varmt rekommenderat.

Jag skall uppgradera till en iPad 3 med 3G när den kommer, helt utan tvekan. Ser verkligen fram emot den förbättrade skärmen.

Intressant, flera av mina kollegor som är programvaruutvecklare, har uppgraderat och har inte gnällt alls. Fick med andra ord precis motsatt upfattning från dem, fungerar utmärkt m.a.o. Jag har inte uppgraderat själv ännu.

Å andra sidan så har de riktigt mycket bra TV och film, så jag blev övertygad av "den andra halvan". Laddar ner en säsong av Dr Who nu...

Några begränsningar som gör mig lite tveksam just nu.

1) man måste vara uppkopplad på nätet i ett land som de stödjer för att se på ett program, så det går inte att titta på film på semestern utomlands (om man inte laddat ner det tidigar, eller åkte till England )
2) stödjer ej AirPlay så man kan inte skicka det till Apple TV (jag trodde att iOS 5 stödde att visa skärmen på Apple TV för allt på en IPad 2?)
3) framför allt så är det inte det senaste som finns på BBC iPlayer online, man kan tex inte se Newsnight, utan det blir Faulty Towers och annan gammal skåpmat. Så det blir att fortsätta att köra VPN och webbaserad iPlayer för mig tills vidare tror jag.

LCR: mig veterligen nej och nej.

Jag har inte Lion, så jag måste fråga.

I Lion så får vi versions historia, som man kan komma åt och manipulara på namnet av ett dokument högst upp på ett fönster (i appar som har det inbyggt).

OS X Lion: About Auto Save and Versions

I tidigare OS X versioner så kunde man komma åt vägen till den mappen/directory som dokumentet ligger i (path) om man Cmd-Klickade på namnet. Fungerar det fortfarande?

Tack!

Ursprungligen av Tobias Schelin:

Allt annat är sådan enormt slöseri med tid i det där spelet.

Och jag som trodde att WoW bara handlade om att slösa bort tid.

Engagerar du dig i PvP eller enbart PvE? Jag har spelat mycket PvE i ett annat spel, så den delen är jag lite mätt på.

För någon som börjar spela WoW första gången nu så är det nästan överväldigande mycket information att ta åt sig för att riktigt känna att man har grepp om vad som pågår. Började spela lite på den nya (nåja, rekommenderade) PvP servern, med en paladin, som verkar vara lätt att hantera för en newbie. Har kommit till nivå 33 med utrustning som man får från quests.

Har bara blivit överkörd ett par gånger hittills i ett slumpmässigt möte med någon från Horden. Om man vill börja prova på PvP och lära sig något så att man överlever vart skall man börja? Några Battlegrounds som är enklare till att börja med, med kanske enklare mål? Man kan ju kasta sig in var som helst förstås, men vad skulle du tipsa om till någon som är en riktig newbie utan PvP erfarenhet?

Ursprungligen av LCR:

Har sett många tester där folk försökt bevisa Murphy's Law, genom att t.ex. tappa mackor på golvet för att se om flest landar med påläggs-sidan neråt, men det blir nära 50%, vilket i sej är bevis för Murphy's Law, att det inte går att bevisa Murphy's Law...

Det är faktiskt fel.

Från European Journal of Physics: "We show that toast does indeed have an inherent tendency to land butter-side down for a wide range of conditions. Furthermore, we show that this outcome is ultimately ascribable to the values of the fundamental constants.”

Tumbling toast, Murphy's Law and the fundamental constants

Citat:

When you sign up for iCloud, you'll be able to keep your me.com or mac.com email address and move your MobileMe mail, contacts, calendars, and bookmarks to the new service.

Information about the MobileMe transition

Jag tror maildomänet fortsättar att vara @me.com

Copenhagen Suborbitals lyckades skicka upp en rymdraket idag från en flytande platform utanför Bornholm. Fan va glad jag blev!

COPENHAGEN SUBORBITALS - OPEN SOURCE AND NON PROFIT SPACE

Combat Mission: Battle for Normandy kommer på Mac OS X, i maj. Hurra för fanken!

Combat Mission är en serie taktiska krigsspel som nu äntligen släpper en version för både PC och Mac. Combat Mission är på grupp och enskilt fordons nivå och i denna version så får man pilla med Tiger och Sherman stridsvagnar, bland annat gott.

Combat Mission har två sorters spel former, en som går i realtid och en där man plottar sina drag och sedan så går båda sidorna samtidigt under en minut, så kallat WeGo.

En kille har gjort en video som är 1 1/2 timme för att visa hur betan var: YouTube - Combat Mission: Battle for Normandy Beta AAR

Combat Mission: Battle for Normandy (CM:BN) spelet är otroligt detaljerat och räknar ammunition ner till sista skottet. Det har mycket detaljer som passar oss krigsspelsnördar, men är snabbt att sätta upp om man vill spela utan att gräva ner sig för mycket i detaljerna. Spelet går att spela över LAN, internet, WeGo play-by-email eller HotSeat.

Man kan läsa mer här: Battlefront.com - Features