Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
aliquis

aliquis

Medlem
  • Registrerad 2006-08-15
  • Senast aktiv 2015-05-20
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen aliquis har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av xms67:

Finns det något sätt att förstå MHz? Alltså om den gamla var tvungen att vara på mer än 2,4GHz så vad blir det omsatt till de nya processorerna..?

En i3 idag har normalt två kärnor och hyper-threading (kan köra fyra trådar samtidigt.)
En i5 idag har normalt fyra kärnor.
En i7 idag har normalt fyra kärnor och hyper-threading.

Bl.a. U-modellerna som brukar vara i bärbara är ju lägre klockade.
Det brukar ju finnas "Turbo" som gör att de kan klocka upp men eventuellt kan de bara nå hela vägen om bara en kärna används och kanske inte hela tiden. Så det är inte riktigt jämförbart ändå. De som brukar sitta i bärbara har ju haft ett större fokus på lägre energiförbrukning och bättre batteritid.

Det finns ju sidor som de här att jämföra på:
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core2-Duo-SU940...

Ursprungligen av kebarb:

Mavericks har lika mycket problem som valfri windows installation.. Krånglar HELA tiden. Har gett upp att ens få det att fungera bra.

Jag flyttade mitt karibiska glashus med 8 rum och 1 toalett från ett moderkort visserligen med samma chipset och Athlon64 6400+ till ett annat med en Phenom 9850 utan att installera om något och har inte haft några problem.

Dock har jag ju vana från drösvis med Linuxdistar, olika varianter av BSD, OS X hack, Solaris och så så även om det nu skulle hända något ..

Men nej, jag kan inte erinra mig om att jag har haft något problem.

Windows sedan XP SP2 har jag ansett har fungerat. Dock har jag typ inte använt Vista eller Windows 7 eller Windows 8 utan .1-uppgraderingen så egentligen har jag väl dålig koll.

Windows 98 tyckte jag ju fungerade skapligt med. Var ju just Windows 95 som var ett jävla åbäke. Windows ME brukar ju svära över dock.

Ursprungligen av Mactastic:

Har blivit så fullständigt frustrerad på Apple de senaste åren och nu har supporten gjort bort sig och det blev droppen.

Min iPhone 5S byttes två gånger, min iPad Air 2 har bytts, min Macbook pro har strul med WIFI och min iPhone 6 plus har en lös display + andra småfel. Det känns inte ok att betala premium och få skit. Ja, jämfört med andra produkter så har faktiskt Apple blivit lågkvalitet i mina ögon.

Så, till diskussionsvärdet- vad väljer man istället? Windows 10 lär det bli, men vilken telefon kan man lita på att den fungerar som iPhone gjorde "förr"? Ipad:en fungerar faktiskt bra efter reklamationen så den kan vara kul att behålla.

Du får en quad-core 10" tablet med typ QHD-upplösning och 2 GB RAM för drygt 1600 spänn på "Bang good" (ja faktiskt, förutsatt att den faktiskt kommer hem till då.)
Den kör dessutom både Windows 8.1 och Android 4.4.

Nu är kvaliten inte högre men den kostar å andra sidan 1600 spänn .. Så köp tre över tiden? =P

Jag kan tänka mig att en viss anledning till skillnaden i er erfarenhet kan bero på hur ni hanterar enheterna dock.
Den som har sin i fodral och alltid sitter med den vid ett rent bord och ställer in den i bokhyllan efteråt o.s.v. kanske inte har problem medan den som använder den konstant, släpar runt på den, kanske drar fram den på bussen när det har regnat o.s.v. kanske får mer problem.

Ursprungligen av ceder:

Jag har haft ett par SR-60 till min iPod i ungefär två år. Mycket nöjd, förutom att skumgummikuddarna börjar ge upp. Nya finns som reservdel, men de kostar sisådår 80 kr styck. Väldigt dyrt för lite skumgummi.

Jag var egentligen ute efter ett headset men bestämde mig för lurar och mic istället (vilket iofs var vad jag redan hade med Sennheiser HD437 och en biltemamic.)

Frågan var bara vilka? Jag har övervägt nedanstående men jag tror det bara går att provlyssna på Sennheiser i Örebro så att provlyssna har inte blivit aktuellt så jag slog först till på ett par Grado:
Grado SR60 cost 790 sek here in sweden.
Grado SR80 cost 1090 sek.
Grado SR125 cost 2195 sek.
Alessandro MS-1 from their website would be similair to 760 sek + eventually VAT (worst case scenario 30-40% more)
Audio-Technica ATH-A500 or any other of their modells seems hard to find here.
Sennheiser HD 280 pro is 988 sek.
Sennheiser HD 595 is 1283 sek.
AKG K81 DJ is 790 sek, can't find the Sonys (v6 or whatever.)

Men dustin hade dem inte hemma och flera verkar gilla Alessandro MS-1 bättre, luren är dessutom mycket billigare i staterna och kommer man undan tullen blir den antagligen väldigt prisvärd.

Hur som helst moddar många den med öronmuffar från Sennheiser HD 414 och jag tänkte beställa ett par sådana för att få några som är "kåpor" också, enligt Sennheisers sida ligger priset på dessa på 46 kronor men sedan kanske din butik lägger på lite på det (om man nu inte kan köpa direkt från Sennheiser?)

Jag hoppas MS-1 med HD 414-kåporna blir bra iaf, får väl ta ett par lurar med större soundstage senare, typ audio-technican eller så.

Lätt moddat par med HD 414-kuddar:
http://www.techspot.com/gallery/data/501/medium/MS1_mod.jpg

Hårt moddat par:
http://www.aniston-park.com/ms1_1.jpg

Original:
http://pds2.egloos.com/pds/1/200601/12/43/b0053343_16464356.jpg

1