Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Petter82

Petter82

Medlem
  • Registrerad 2006-07-25
  • Senast aktiv 2006-11-29
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen Petter82 har skrivit i forumet.

Japp de är ruskigt trevliga, blev riktigt nöjd när jag gick från E3c till dom här

Inte så ohyggligt dyra heller, 3400kr på 99pod.se | Allt om iPod, det är mindre än vad de är listade för på recensionen.

Rockbox är ett opensource alternativ till apples firmware, kolla mer här: Rockbox - Open Source Jukebox Firmware

Man måste inte ta bort apples egna fw, du kan köra rockbox och apples fw parallelt, håll bara inne menu när du startar ipoden så körs apples fw istället. Jag har lagt in en bootloader som skapar en meny där jag själv får välja vad jag vill starta dock. Absolut lättast är bara att installer med detta: Windows iPod Rockbox Installer - iPodWizard.net

Om det är snyggt, tja det beror på vilken theme du lagt in, själv kör jag med black_glass grass och det tycker jag är riktigt snyggt. Rockbox Themes

theplague: Det lät inte något vidare med mina Shure E500 (Shure E500PTH Sound Isolating Earphones | iLounge iPod Accessory Reviews) med apples FW och eq och jag skulle nog kalla det bra lurar

Fixa rockbox, jag hade samma problem med min 5g ipod + shure e500. Apples orginal FW är rent ut sagt värdelös, det är stor skillnad på ljudkvaliten mellan rockbox och orginal, och du får också en riktig hårdvaru eq (bara för 5g ipods) + en softvaru eq. Se bara till att fixa en rockbox release som är kompilerad efter 15 augusti, det var då de fick hårdvaru eqn att fungera.

Håll dig borta från skullcandy, de är rent skit för det pris de kostar.

Köp ett riktigt märke som inte köper in kassa lurar från kina och slänger på sin loga och sedan tar ut 3 ggr priset de köpte in för.

Bästa stängda lur i den prisklassen är AKG K81DJ, sök på pricerunner.se

Japp, UE super.fi 5 är riktigt trevliga, se bara till att swappa left och right sladden, annars sticker de ut från örat och det ser lite skumt ut.

Fördelar: Ruskigt mkt bättre ljud. Inget bakgrundsbrus. Riktig hardware-eq med 5g, software för andra modeller. Customizable interface. Slipper itunes. Kan lägga in kitt som Doom, linux etc.

Nackdelar: lite lägre batteritid.

Jag har en hel del musik på FLAC i min 5g ipod och jag märker då ingen skillnad mellan FLAC och Lame -alt preset extreme iaf

Tycker det mest bara är slöseri med utrymme att köra med lossless, det är omöjligt för någon som har normal hörsel att höra skillnad mellan lossless och Lame -alt preset extreme (vissa hörselskadade personer kan höra skillnad eftersom de psykoakustiska normerna inte gäller då)

De två absolut bästa portabla hörlurar just nu är Shure E500 och UE-10 pro, det finns inga andra portabla lurar som kommer i närheten av dessa just nu.

Shure E500 ~ 3500 kr

Review: Shure E500PTH Sound Isolating Earphones | iLounge iPod Accessory Reviews

UE-10 pro ~ 6500 kr

Ultimate Ears UE-10 Pro Earphones | iLounge iPod Accessory Reviews

Själv har jag Shure E500 och de är lugnt värda det relativt höga pris de kostar.

E500, lätt bästa universal IEM just nu.

Ah nice, själv kör jag mest med Senn HD600 från en moddad X-Canv2 amp och med Emu 0404 som ljudkort, riktigt trevlig synergy imo

Rockbox funkar oerhört bra imo, det är överlägset apples FW i alla aspekter förutom batteritiden, men ljudkvaliten väger lätt upp det. Har inte haft några som helst problem alls med det än, och håller fortfarande på o mecka med det. La in doom 2 och en bootloader (Loader 2 - wikiPodLinux) som låter mig välja vad jag vill starta för firmware när jag bootar upp ipoden nyligen som var ruskigt smidig.

Ja, Ipod stöder FLAC om du har rockbox installerat. Du får också mycket bättre ljudkvalite och bakgrunds oljudet som finns på apples firmware försvinner, det enda negativa med rockbox är att batteritiden är lite kortare än med apples fw, men det är det lugnt värt.

Man kan skicka in ipod 4g's för en mod där de bland annat tar bort ipodens inbyggda förstärkning och bygger om hörlurskontakten till en line-out. Självklart så måste man använda en extern amp då, som tex SR-71 etc. Mer info: Red Wine iMod

I orginalutförandet så är det i princip ingen skillnad mellan 4g och 5g ljudkvalitemässigt, möjligt att 5g har lite bättre ljud pga bättre inbyggd förstärkning dock.

Äh, finns inget som heter overkill, shit jag har lurar som kostar 3500 till min ipod

Men seriöst man kan få riktigt bra ljud från ipods, faktum är att den absolut bästa spelaren ljudkvalitemässigt just nu är en rwa moddad 4g ipod.

En 5g ipod som spelar FLAC med rockbox och ett riktigt bra lurar låter ruskigt bra.

Ja det är värt, spark plug är en förskräcklig iem, byt bort den asap. CX300 är inte heller nån hit dock, jag skulle satsa på etymotic er6 eller shure e4c istället. Vad menar du med "overkill" för ipod?

C:\Program\VideoraiPodConverter\Videos

Via itunes

Efter att ha lyssnat på min nya setup (5G + shure E500) ett tag nu så är det smärtsamt självklart att rockbox är ett måste för musik. Med apples fw så här jag ett rätt lågt brus hela tiden, vilket hörs väldigt väl under de lite mer tysta styckena och den generella ljudkvaliten är inte något att hänga i julgranen.

Med rockbox så är det som natt och dag, extremt mycket klarare och inget bakgrunds brus alls och möjlighet att använda flac. Det är verkligen ingen subtil skillnad.