Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
andreasdahl

andreasdahl

Medlem
  • Registrerad 2006-07-19
  • Senast aktiv 2006-10-07
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen andreasdahl har skrivit i forumet.

Om du öppnar utforskaren och går in i '\iPod\iPod_Control\Artwork\' så ser du tre filer där bilderna sparas (jag antar det i alla fall)... Själv har jag (5G 30gig) ca 22gig med musik, och i stort sätt alla album har covers (kanske ett tiotal utan); Och dom tre filerna uppgår till 334mb.

Visst är det en hel del utrymme, fast samtidigt så om jag redan har 230 album, så kan jag klara mig utan 3-4st extra i utbyte mot att det ser mycket finare ut i poden när den spelar låtar... Så ser jag det.

(ps. En person sa till mig att det inte tar något extra alls utav batteriet om man har album covers, kan någon bekräfta/avvisa detta påstående? ds.)

edit: Spyder: Jag har också läst det.. Kan det vara så att dom sparas på båda ställerna? Och då tar upp dubbelt så mycket plats också?

Hmm, på deras hemsida står det faktiskt att på 30gig modellen så är det 12 timmars audio playback nu. Fast innan så stod det faktiskt 14 timmar... Väldigt konstigt. (Och på 60/80gig modellen är det oförändrat med 20 timmar.)
Den enda batteri tiden som ökats i deras specs är video playbacken...

Nån som vet ifall den där extra batteritiden är på vanligt musiklystnande också, eller ifall dom bara gjort själva videouppspelningen minde energikrävande?

Annars så är det ju bara ljusstyrkan och sökfunktionen som uppdateras på 5G, vilket ju inte är speciellt betydande, fast man vill ju så gärna ha den endå...

Köpte min 5G på OnOff för lite mer än en månad sedan (3/8), tror ni att det går att lämna tillbaka den och få affärskredit? (Och sedab åka tillbaka nån vecka och köpa den nya verisionen :rolleyes:)

Nä, jag har checkat hela biblioteket, och det är bara dom 20 genrerna.

Hittade faktiskt ett program ('De-Genre') för att ta bort sådana genrer som blir kvar, fast det var bara för Mac. Vore bra om nån vet om nått liknande program fast för PC, eller vet om nått annat sätt att bli av med dom..

Tjenare. Undrar om det går att få bort alla gamla genrer i iTunes? I iTunes har jag nu ca 50 genrer som blev till då jag lade till alla mina låtar för första gången. Och nu efter all kategorisering osv. har jag endast kvar 15 genrer som jag använder. Så jag undar om det finns något sätt att få bort dom som jag inte använder?

Testade iPodTvShow (Atomic Parsley) och det verkar funka utmärkt. Funkade faktiskt så bra att jag ändrade info på ett avsnitt och hela 'tv menyn' låste upp sig; så nu är det bara att lägga över alla avsnitt till iTunes, sätta videotyp till TV-Program om det inte redan är det, och sedan föra över avsnitten till podden...

Dessutom tror jag att första gången du pluggar in iPoden i den nya datorn, så frågar iTunes vilken inställning du vill använda. Du bör inte lägga för stor vikt vid mitt ord dock, i och med att jag inte köpt min iPod än, utan bara läst manualen på internet och tyckte mig läsa det...

Då jag frågade på El Giganten sa dom att det inte ska vara något problem (fast det är ju förmodligen bara på affärs garantin, och inte hos Apple). Jag har också läst om personer som har haft problem med att just lämna tillbaka den i sådant skick, så jag vet inte riktigt heller hur det är. Vore bra om någon kunde klara upp det...

Nä, det är sant; det är väl egentligen bara bra om man har en mapp på datan med 'blandad' musik (som jag), där det finns låtar som man t.ex. redan har på en skiva.
Annars så vore det ju bra om det fanns ngt sätt att, som du va inne på innan, skapa genvägar istället för dubletter om man har dom i flera olika album. Tror inte det går dock..

Ett tipps är att om du öppnar iTunes, visar ditt Bibliotek, och sedan trycker 'Redigera' - 'Visa Dublettspår' så ser du alla låtar som det finns mer än en av.. Ganska bra funktion om man vill rensa upp lite på sin iPod/iTunes.

Det kan hända ibland när man laddar ner bl.a. filmer i .rar format.
Jag har testat lite olika program för att låsa upp .rar filer, fast utan någon vidare frammgång. Så, det vore nog bäst att ha passwordet och låsa upp det i winrar. Så det enda jag kan råda dig till är att kolla upp på stället där du laddade ner filen (eller söka på filnamnet på google kanske) och se om det är någon vänlig själ som har skrivit lösenordet..

Tack för era snabba svar Ska åka till Kalmar idag, och kommer förmodligen plocka upp en väggladdare där då..

Fabricman112: Mmm, USB1.0 lär väll vara lite väl drygt, fast jag bryr mig inte så mycket om överföringshastigheten då man endå kommer göra det så sällan; utan det jag oroade mig lite för var batteriladdningen och att det kanske inte skulle ladda så bra som det borde... Tack igen för svaren

Ska köpa en 5G om några dar och har lite frågor angående laddningen av en iPod:

Är det någon skillnad på batteriladdningen om man jämför en USB 1.0/1.1 med en 2.0?
Är det någon skillnad på laddningen mellan en nät/res/väggladdare och laddning i datorn?
Är iPods egen 300-kronors väggladdare verkligen bättre än dom andra billigare 'unofficial' varianterna?