Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Simpanovic

Simpanovic

Medlem
  • Registrerad 2006-06-20
  • Senast aktiv 2011-05-31
  • Antal inlägg 73

Foruminlägg

De senaste inläggen Simpanovic har skrivit i forumet.

Åhå?

Hittar det bara för Mac. Det är ju fanken att man är så illa tvungen att jobba i PC-miljö nu för tiden. Ingen rim och reson.
Jag kikar vidare om jag kan hitta't för PC...

Tack!

Bra bra. tack för det.
Verkar finnas en fränare variant till Mac som heter DemoGod, i kombo med ScreenSplitr.
Där man helt enkelt får upp en "bild" av hela ipoden och kan peka på skärmen och på så vis förtydliga för sin publik vad som faktiskt händer.
Det finns sådana program för WindowsMobile-telefoner, så det vore ju penibelt om det inte finns till iPhone i kombo med PC?

Hej!

Finns det något smart program som gör att man kan få upp sin iPhone på en PC?
Så att man liksom kan dema för folk och fä hur den fungerar och ser ut via projektor eller liknande. Så att allt syns "live" och fint?

Ja, man tycker ju verkligen att de borde ha hyfsad bakåtkompatibilitet...
Fick nästan upp hoppet lite väl under installationen av iTunes 7.7, men det visade sig tyvärr vara helt i onödan.

Den lilla Nanorackaren vill prompt ha iTunes 8!! Det är surt som korvspad eftersom vi ju har en gammal iBook att lattja med.

Vad tror ni? Fixar en åratals gammal iBook G3 som kör OSX 10.3.9 att uppdateras till OSX 10.4.9? (Som ju tydligen är den lägsta versionen som pallar iTunes 8)

Känns helt skadat att man inte ska kunna använda nya finfina Nanon bara för att man har en gammal dator.....

Tips? Råd?

Har letat, som brukligt är, men hittar inte något jag får hjälp av tyvärr.

Min glada tjej fick en härlig ny iPod Nano i julklapp och det tyckte vi båda ju var underbart.
Däremot uppstod problem med kompatibiliteten med hennes gamla iBook Power PC G3:a.

Nano vill förstås att man laddar ned senaste versionen av iTunes 8, men den funkar inte på OSX 10.3.9 uppenbarligen.

Vad skall man göra här. Funkar nya Nanon med iTunes 7.7.1 eller MÅSTE det vara 8.0.2? VAR i så fall kan man ladda ned 7.7.1? Finns det något annat man kan göra för att få faktisk användning av Nanon? Andra program än iTunes (till gammal Mac alltså) som rekommenderas?

Vore galet tacksam för lika fantastiska svar som vanligt här på 99.se

/Simpanovic

theplague>
Jag är inte hundra på vad du menar, men såhär har jag gjort.
Min dator är en skymf och jag har inte plats för all musik på den. Har haft backup på extern hårddisk sedan tidigare. När så iPoden tappade minnet, gjorde jag en ny backup från den med all musik fint i ordning som det alltid varit.
För att sedan spara tid lade jag över på iPoden direkt, utan att kopiera via iTunes. (gick ju ändå via iTunes, men utan att lägga till det i biblioteket på själva datorns disk) All musik hamnade precis som den alltid varit, med rätta taggar och hela rasket. Utom då EN artist. Jag tänkte det kunde vara något fel på just den, lade över i iTunes biblioteket som vanligt och sedan vidare till iPoden. (Efter att ha kontrollerat stavningar, taggar och allt igen) I iTunes är allt fint och frid och fröjd, ser även så ut på iPoden när man browsar den via iTunes. Men när den är frånkopplad visas alltså 8 dubletter av artistens kompletta bibliotek, utan att för den sakens skull ta upp mer plats...
Jag fattar inget...

Jag är ledsen. Jag kanske är dum, dessutom.

Jag använder iTunes. Har en iPod Video 60GB. Har alltid haft full styrsel på ID3-taggar och har således aldrig haft problem.
Nu har en artist lagt sig som dubletter 8 ggr i iPoden, men inte när jag kopplar den till iTunes. Har inga m3u-filer. Filerna tar alltså inte upp extra utrymme, de bara visas 8 ggr med exakt samma info under varje, i "Artister"-listan. Jag har ännu inte hittat någon lösning, här på 99.se... Vad kan man göra? Vad kan man försöka med?

Det verkar ju inte finnas någon lösning på detta!
Jag har exakt samma problem som hallogallo. Allt var frid och fröjd med artisten, och hela iPoden, från början. Sedan tappade den minnet och när jag nu återställt och lagt över allt igen blev det pannkaka. Endast med en artist, som allltså funkade för ett par veckor sedan, och fortfarane efter tre försök.
Det måste vara något med ID3-taggarna, eller? Jag är ingen teknikwizz, men något knas där måste det ju vara.
Lätt irriterande att ha 8 dubletter av en artist samlade bibliotek! Tur att det är en pajas jag inte lyssnar på så ofta. Kan radera skiten för att slippa irritationen! Men om det händer med en favorit är det ju värre. Vore finfint med en lösning!

Ajfan, så bittert!

Huruvida du behöver köpa ny, vågar jag inte svara på. Det får du nog fråga Spyder om, eller någon annan som kan detta på riktigt.

Du kanske kan prova att ladda hem Senuti & fixa en backup däregenom, om du inte redan har allt uppstyrt i någon fin mapp. Sedan återställa hela skiten (radera) och lägga över allt igen. Mäckigt, men billigare än att köpa ny ju....

Jag kan tänka mig att blev konstigt. Det tog på tok för lång tid för att jag skulle ens orka försöka hela vägen, när den dessutom halvvägs bara hittat två avsnitt av en tv-serie.

Prova Repair iPod och rapportera gärna tillbaks hur det gick. Jag körde ju inte den varianten, och det kan vara bra att veta till en annan gång.

Jag blev faktiskt aldrig kompis med Yamipod. Jag gjorde en backup på allt, som alltså syntes och fanns kvar i iTunes, via "Senuti" istället. Väldigt trevligt och gratis program. Enkelt att förstå. Googla Senuti bara.
Den backupen var mycket bättre uppstyrd med mappar efter artist och album. Finfint.
Sedan tröttnade jag på livet och återställde iPoden i iTunes och sitter nu och lägger över allt igen. Det tar tid med USB 1, men jag har i alla fall kvar allt, det är det viktigaste. Man vill inte losa två års samlande, som du säger.

Väljer du att pröva Yamipod tror jag det är "Repair iPod" du skall välja i menyerna...

Jag rekomenderar Senuti som en annan lösning annars. Lycka till!

Tack!

Jag povar Yamipod nu. Skall först göra en ordentlig backup på allt - det tar en evinnerlig tid med 60 GB och USB 1.0. Det måste dock göras eftersom jag inte har hela iPodens bibliotek samlat i mitt nuvarande iTunes... Är halvvägs uppe i 5 timmar ungefär...

Är det alltså "Tools - Advanced - Find Lost Music" som gäller sedan? Om det inte funkar, samma meny - Repair iPod? Eller är det samma som att återställa den från iPodens egna menyer?

Vad gör man om samma sak händer, och jag använder enbart iTunes? Alla låtar och filmer visas i iTunes, men när jag kopplar ur den är den tom. Detta hände efter att jag uppgraderat till 1.2.2 - det var således ett misstag?

Tack som fan!

Det funkade utmärkt! Skall inte glömma det den varianten!

Det värsta den varit med om måste varit när jag tvingade den att spela en hel samlingsbox med Dubliners i ett sträck. Stackarn.