Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jonada

jonada

Medlem
  • Registrerad 2006-05-28
  • Senast aktiv 2011-03-07
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen jonada har skrivit i forumet.

1

Novis som jag är, så kan jag inte helt säkert svara på om det var EFI? Den automatiska uppdateringen som OSX vill göra 1-2 ggr i månaden om det ger någon mer ledtråd?

Råkade stänga av min macbook under en firmwareuppdatering och efter detta får jag inte igång maskinen. Jag får ett felmeddelande som lyder ungefär som nedan och jag ombeds att starta om datorn, vilket inte hjälper...
panic(cpu 0 caller 0x001AC125): "Version mis-match between kernel and CPU PM"@/sourcecache/xnu/xnu-1228.12.14/osfmk/i386/pmCPU.c.638
Debugger Called <panic>
Backtrace (CPU 0), Frame: Return Address (4 potential args on stack)

*** massor av koder av siffor&bokstäver ***

Backtrace terminated-invalid frame pointer 0
Kernel loadable modules in backtrace (with dependencies):
com.apple.driver.AppleIntelCPUPowerManagement(59.0.1)@0x2e51b000->0x2e533fff

BSD Process name corresponding to current thread: Unknown

Mac OS version:
Not yet set

Fick tips att man kunde starta upp maskinen i firewire-läge genom att hålla ner (F?) och koppla ihop den med en annan apple-dator och på så sätt "tanka över" allt viktigt som jag har på disken och inte vill bli av med.

Kommer jag så pass långt att jag har fått över allt viktigt jag hade på disken så skulle jag gärna formatera om den och köra in osx leopard på den igen. Frågan är bara hur jag går till väga för att göra det? När jag startar datorn med min startskiva i så kommer bara felmeddelandet upp igen, och jag ombeds att starta om... Kan man genom att hålla ner en knapp, eller på annat sätt boota från cd så man kan göra in operativsystemet på nytt?

Mycket tacksam för all hjälp jag kan få!

Mvh
Jonas

Hej!

Konstig topic kanske, men here goes...

Köpte min macbook privat, och den förre ägaren hade till min besvikelse satt ett stort blaffigt klistermärke ovanpå locket av min vackra vita macbook.

Lyckades efter lite pill få bort klisterlappen, men en del klister och kladd sitter ju fortfarande kvar och det vill jag ju inte ha där! Är det någon som vet om man kan gnugga lite försiktigt med trasa & t.ex t-röd, eller blir den blanka ytan "mattad" utav det?

Alla bra tips emottages med stor tacksamhet

//
jonte

1