Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
M_farina

M_farina

Medlem
  • Sysselsättning Använder Macen till musik, film, bokproduktion, web
  • Registrerad 2004-12-03
  • Senast aktiv 2005-09-12
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen M_farina har skrivit i forumet.

1

Det finns ju fyra hårddiskplatser "på golvet" inne i min Quicksilver. En som är en "dubbelvåning" (där manualen rekommenderar att man kan stapla 2 IDE-diskar på höjden) samt ytterligare två bottenplattor dvs totalt 4 fysiska plattor - men dock bara 3 nätanslutningar.

Manualen säger att man kan ha 2 IDE-diskar i datorn eller max 3 SCSI-diskar på dessa platser.

Men är det OK om jag sätter in 2 IDE-diskar (i "stapeln") och sedan 2 SCSI-diskar (adaptec-styrda) på de andra två platserna, och använder nätanslutningen från zipdrive-facket (som är outnyttjad)...Jag har kört igång med detta o det verkar funka: men klarar datorn av detta eller blir den överhettad eller blir det några "buss"-problem ?

Nån annan som gjort så ?

MF

På den bricka jag har i knäet, ställer jag min Titanium på två äggställ i plast, som följde med mitt kylskåp!

De ser ut ungefär så här från sidan:

[´´´´´´´´]

med hål där äggen skulle stått.:

_________
| 0 0 0 0|
|0 0 0 0 |
_________

sedd ovanifrån. Maximal luftcirkulation alltså.

Klart udda, medges, men gratis, och funkar för mig!

/M

Jag har en Titanium Powerbook G4 500mhz som jag skulle vilja kunna spela in ljud till, och spela upp ifrån, via vanliga rödvita stereokablar, typ som på baksidan av min gamla Powermac 8500. Optiska ljudkontakter inget krav.

Vilket PC-Card rekommenderas ? Funkar Creative PCMCIA Sound Blaster Audigy 2 ZS på min PB4 ?

tpf

MF

Bijan: jag visste inte att det fanns något som hette USB 1.5 förrän jag kollade "Systeminformation" i Applemenyn under OS9, där stod det att USB-jacken var USB 1.5 (eller kanske t o m 1.55, minns ej så noga).

En annan ledtråd som verkar bekräfta detta: min Iomega externa CDbrännare kräver USB 2.0 för att komma upp i maxhastighet 52xwrite. Inkopplad på min gamla G3 med USB 1.1-kort skriver den aldrig fortare än 4x. Men när jag körde CD-brännaren via PB:n, kom den upp i skrivhastighet 24x: inte maxhastighet men iallafall nånstans mittemellan - vilket verkar logiskt för ett USB-protokoll mittemellan USB 1.1 och 2.0....

Har inte brytt mig att forska vidare, så inga länktips, sorry

Nä, jag har också detta problem

Iofs är det en Titanium PB15, men ändå: ofta är det tydligt/högt i vänstra högtalaren men bara dovt ljud i den högra, på ett irriterande sätt. Ibland funkar det att justera med balans- och volymkontrollerna mot varandra, men inte alltid.
Att lyssna med hörlurar ger dock precis rätt stereoljud, så ljudkretsen är OK. Vilket fått mig att spekulera om inte höger högtalare helt enkelt är mekaniskt paj.

Alla tips välkomna
MF

Senast redigerat 2005-01-01 14:44

USB: det är inte "bara 1.1" på dessa, utan faktiskt en mellanversion, 1.5, som är långsammare än 2.0 men snabbare än 1.1

Hårddisk: ingen konst att byta titaniumhårddisk bara man har en grymt liten kryssmejsel & e lite händig

Jag köpte begagnad titanium o e helnöjd (förutom att den blir varm för ofta), men jag köpte iofs min hos MacForum i GBG, så jag fick lite garanti.

MF

1