Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
papawasarodeo

papawasarodeo

Medlem
  • Registrerad 2006-03-02
  • Senast aktiv 2012-04-15
  • Antal inlägg 56

Foruminlägg

De senaste inläggen papawasarodeo har skrivit i forumet.

1

1. Notational Velocity
2. Maschine
3. Logic
4. Airfoil
5. Spotify

Hälften av mina program och pluggar är köpta, hälften är "piratade". Jag är student. Men musiker. Ingen far illa av min nerladdning. Tvärtom. Hade jag inte piratat resterande 50% av min mjukvara (om det ens är det) hade inte företagen tjänat mer för det, det hade bara resulterat i att min lilla hemastudio vore mer begränsad.

Sen så stödjer jag ju hellre mindre utvecklare som är mer beroende av min pengar, än större som inte är det, även om det delvis kan vara en haltande ekvation i teorin så är det ändå i praktiken det bättre valet.

Ursprungligen av beccu:

Jag fattar inte, jag tog bara vanlig programuppdatering, tänkte inte alls på vad det var jag uppdatera. Men efter den var klar stängde jag av datorn, och varje gång jag slår på den så kommer Superdrive update 2.1 igång och säger "inga enheter som behöver uppdatering av fast programvara hittades". Så får man trycka på "Avsluta".
Vet ni hur jag får bort det, så man slipper det medelandet varje gång man drar igång macen?

Samma problem här! Men jag vill inte bara få bort meddelandet. Jag vill få skiten installerad! Har nämnligen haft en hel del problem med läsning med min superdrive (den har faktiskt läst sämre än vad min stereo-cd gör)

Senast redigerat 2007-07-01 16:01

Äh logic gör så jämt i början av en session tycker jag (core-audio då i mitt fall förvisso) så om det är något som bara kommer ibland r det ju inget o bry sig om.

Jag har förvisso bara tittat på på pro lite lätt, men express har iaf i min bok allt man kan tänkas behöva. Det är ju mest pluggarna det är snålt med, men de har man ju oftast på annat håll.

Shit! Grymt!

Men tråkigt om det bara är för pro-tools den där move to cursor funktionen funkar.

På vilket sätt skulle mitt "riktiga namn" vara mindre godtyckligt än mitt pseudonym, pseudonymet är ju iaf självvalt, så det säger ju mer om mig än mitt födelsenamn.

Hur som haver är det namn, tomma etiketter, vi pratar om.

Vad gäller användarnamn kan dessa dessutom inte ses som regelrätta pseudonymer eftersom de är så kallade "nicks" m.a.o. ej "vanliga namn" som kan misstas för ens "riktiga namn". Det finns en stor intentionskillnad där.

Tänk efter tack!

Efter senaste uppdateringen av iTunes och av iPoden fick iTunes för sig att lista all min inlaggda musik i iPoden som "övrigt", med andra ord,; musiken syns inte i ipodens biblotek, utan bara som något som "ligger och tar uttrymme".

Vad faan säger man?! Hur ska man göra?

(gäller itunes 7 i mac os x och 30g ipod av femte generationen)

Var och varannan gång jag för över låtar från biblioteket till iPoden så hänger sig överföringen, iTunes i sig hänger sig inte, åtminstone inte till en början, men själva överföringen rör sig inte frammåt, o så står det tills jag inser att inget kommer hända och som enda utväg är tvungen att koppla ur iPoden utan att först mata ut, för att ens få kunna börja om igen (och nej det funkar inte att abryta överföringen på krysset). Använder senaste osx och senaste iTunes, iPoden är en ny iPod video 30gb och datan är en macbook.

1. Vad kan detta bero på? Och vad gör jag?
2. Kan det vara så att iPoden skadats vid något tillfälle och att det således händer varje gång iTunes försöker lägga information på en skadad del? (jag är ingen expert, men vart ett program väljer att lägga information på en disk är väl rätt random, o således kunde det ju förklara varför det funkar ibland o ibland inte??)
3. Har kört diskverktyget på iPoden men den hittar inga fel, finns det något annat bättre program (freeware eller shareware) eller borde skiverktyget hittat ett fel på disken om det hade funnits ett?
4. Skulle vilja se hur detta påverkat filstrukturen på podden, om det ligger kvar "halva" filer osv, hur får jag iPoden o visa mer (det vill säga allt) än bara iCallmappen o nån anteckningsmapp?
5. Är orolig för o skada iPodens disk (mer?) om det ska fortsätta så här, hur är det med risken vid urkoppling utan urmatning?
6. Ska det vara så här?

Ursprungligen av ceel:

har haft samma problem med låtnummer när jag använt Tag and rename. Ibland funkar det, ibland inte. När det inte funkar så hamnar låtnumret först i kommentarfältet i stället.

Jag fixade det genom att sortera låtarna i iTunes efter kommentar. Markera alla "01", ta get info på dem, ändra till track number 01, och sen markera alla med kommentar "02" osv.. tar 17 gånger om den längsta skivan har 17 låtar, men är inte såå jobbigt med tanke på antalet låtar.

Detta var den bästa idén hitils iaf!

Ursprungligen av petern:

Rätta mej om jag har fel (jag hade det en gång) men kan man inte gå in på Advanced/Get CD Track Names i efterhand? Så gör den samma sökning som när man rippar en CD.
För lat att kolla själv...
Det borde funka eftersom du redan har Namn/Album/Artist.

/petern

Alltså den funktionen fungerar aldrig ändå, så det är inget att tänka på. Inte på de skivorna detta gäller i vart fall.

Ursprungligen av Visionaire:

Ok, i väntan på svar har jag löst mitt problem själv.

http://www.mp3tag.de/en/

Detta program kunde lägga till tracknummer automatiskt i taggarna på alla filer i en mapp, vilket gjorde det hela mycket enklare eftersom jag kan få in det i alla låtar på en skiva med bara en knapptryckning nu.

Om nån annan har några andra tips och trix får ni gärna posta dem här ändå.

Jag har gått förbi problemet genom att göra playlists av mappar (ordningen blir således efter filnamnen och inte taggarna) men jag detta var bara en temporär lösning. Så det där tagprogrammet hjälper ju inte mig nu, när jag redan lagt in alla mp3:or i iPoden. Hur ska jag lösa problemet? Finns det verkligen ingen plugin till itunes på PC fanns en till mac, där man kunde tagga spårnummer i iTunes efter vart de låg i en spellista.

1