Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Roosenknopp

Roosenknopp

Medlem
  • Registrerad 2006-01-21
  • Senast aktiv 2008-01-08
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen Roosenknopp har skrivit i forumet.

1

Hej vänner,
jag har i kväll plöjt igenom denna tråd, men har inte riktigt hittat mitt problem. Kan Ni med mer kapacitet än jag själv hjälpa mig.

Jag har MacBook Pro, kör Leopard och har bl a en P1i. Har laddat ner SE:s plugin och får efter Leopard synkroniseringen att fungera hyfsat. Dock avbryts synkningarna oftast och de som ändå genomförs meddelar oftast genom en dialogruta att något inte blev synkat.

Mitt största problem är dock att processen "aktiverar" flera år gamla upprepande aktiviteter i iCal och de dyker upp i varje vecka igen. Vid varje gång är det samma, ca ett tiotal, gamla aktiviteter som aktiveras och upprepas. Jag har raderat allt i P1i via uppdateringar via en PC och har raderat/lagt till enhet i iSync ett antal gånger. Trots detta så sker samma sak varje gång vid andra synkroniseringen???

Jag kör tvillingkort via Telenor och använder också en W880i och har en plugin från Feisar - detta fungerar lysande. Innan P1i hade jag en 910i och den fungerade också perfekt via en Feisar-plugin.

Det är bara min positiva läggning och min stränga uppfostran som har hindrat mig, så här långt, ifrån att slänga P1I i väggen.

Kan någon hjälpa mig - ty det kan inte SE:s support.

Hej vänner,
jag har ett akut problem och har sökt efter info på vårt forums diskussioner.

Jag har ett s k "fickminne", som jag använder i mitt arbete, som via USB kan överföra filer till PC. Jag inser i detta nu att jag inte har provat att föra över till min Mac, men mjukvaran var i vanlig ordning bara till PC.

Ljudfilerna som läggs upp på PC:n är s k .wav-filer. Jag skulle vilja lyssna på dem på min Mac och på min iPod. Går det och hur gör jag i så fall?

Ursprungligen av fahl:

Jag har kollat runt lite men har inte hittat något svar på min fråga: Finns det högtalare till G5:an som man kan styra med fjärrkontroll?

Jag var på väg att beställa Boses SoundDock, men så fick jag ett mail ifrån Tivoli Audio - jag har en del av deras grejer redan. iSongBook kändes rätt för mig och den skall nu snarast hämtas. Två bra förslag, men dessvärre kostar dem lite pengar. Lycka till

www.tivoliaudio.se

… bra filmsmak, förutom Ring-filmerna och en skön stil och form på egna siten. Lär grannen Morse-alfabetet och köp honom en gammal Ipod med dielseldunket från en bohuslänsk feskebåt, så "slipper" han höra Dig och framförallt Du honom.

Väl mött!!

… är som Emils köttsöppe. Får man inte surpla, vet man inte att det är köttsöppe…

Ursprungligen av yakun:

jag har lagt in bob dylan- no direction home från dvd in på datorn genom handbrake, och nu är filen klar. den är i MP4 format och går att se ii itunes. när jag ska lägga över den till ipoden så kommer den där lilla rutan upp: denna film kopierades inte inte till din ipod för att den inte kunde spelas upp.
sen gick jag in på avancerat och tryckte på konvertera till ipod, och nu håller den då på.
kommer detta att lösa det hela, eller kommer det inte att gå? nån som provat?
och kommer det nu ta lika lång tid IGEN (ca 6 timmar) att göra om den?
jag har sökt men fick inte ut så mycket av det som stod.

tack på förhand!:)

... det var några dagar sedan som Du skrev detta och Du har säkert upptäckt att det fungerar, men tiden dit är lång, f-n så lång. Du har säkert upptäckt att Du får två filmfiler i iTunes och har säkert fått ett felmeddelande om att iPOden inte kan visa dem, men det gör den som Du säkert har upptäckt i Din iPod. Ta inte bort mp4-filen från Itunes innan Du har överfört till iPod.

Lycka till

Ursprungligen av Jens53:

visst funkar bara handbrake på mac

… för att Du vill hjälpa mig. I helgen fann jag en länk i en annan tråd eller diskussion på denna site. En supertydlig information som jag följde och rippade en DVD samt överförde den direkt via iTunes. Det är så lätt när man gör rätt, sorry för det dåliga rimmet…

Länken är http://howto.diveintomark.org/ipod-dvd-ripping-guide/

… och under dagen följt "rekommendationerna" och provat att rippa en annan DVD. Nu när jag kom hem, så fick jag samma svar igen vid överföringen/zynkningen. Blir mer och mer nyfiken hur jag lyckades första gången - vilket naturlligtvis var ren nybörjartur.

Ursprungligen av Pierre/M-stad:

… för att Du vill hjälpa mig. Jag förstod givetvis att det fanns på denna site, men inte var. Skall kolla och se om jag förstår. Tack!

Köpte förra veckan en iPod 30 GB efter några år utan en iPod. Att överföra musik från iTunes i min Powerbook till iPod fungerar lika bra som tidigare. Dock ville jag testa att överföra filmer (till att börja med) från DVD. På MacForum tipsade dem mig om iSquint samt detta forum, iPOd.se.

Första kvällen läste jag ett inlägg om HandBrake, laddade ner det och "rippade" en DVD, överförde mp4-filen via iTunes och kunde titta på filmen på nattkudden i min nya iPod.

Laddade för några kvälllar sedan ner iSquint, men är nog för gammal och gaggig för att förstå hur jag skall göra?

Fråga 1 - Kan någon vänlig skäl ge mig några handfasta tips?

Fråga 2 - Vilket instrument skall jag använda HandBrake vs iSquint?

I går kväll "rippade" jag en ny DVD och skulle överföra på tidigare sätt. Överföringen misslyckades p g a att "Ipod inte kan läsa denna fil"

Fråga 3 - Hur gammal och gaggig är jag för att inte klara och förstå detta?

1