Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
supergnu

supergnu

Medlem
  • Plats Halmstad
  • Registrerad 2004-11-29
  • Senast aktiv 2018-12-20
  • Antal inlägg 150

Foruminlägg

De senaste inläggen supergnu har skrivit i forumet.

Ursprungligen av omartint:

Bra att höra. Kikade på Nest, men tyckte dels att den var allt för dyr i förhållande till produkten, och dels så verkade den inte gå att installera trådlöst (vi har inga fördragna kablar till entrédörren på vårt hus).

Eftersom Ring köpts av Amazon så skulle jag inte bli förvånad om de kan flytta cloudtjänsten till en effektivare AWS-lösning (det är ju trots allt där Amazon har ett stort fokus), så kan säkert förbättras.

Dock så tycker jag att det är fail på arkitekturen och idiotisk design att det måste gå via molnet när man är hemma och uppkopplad lokalt på samma nätverk. Detta har andra löst mycket bättre (se tex Netgear Arlo eller Samsung SmartThings).

Hur är det med Nest?

Är det lika korkat designat där, eller har de löst det korrekt (dvs. att enheter kan prata med varandra direkt lokalt)?

Betalade 2200kr för en Nest Hello och två Google home mini på semestern men här är dom rätt konstigt prissatta och jag hade nog inte köpt någon.
Jag hade fördragna kablar så installationen var väldigt enkel.
Det är lika "korkat" designat på nest så det går via molnet. Dina exempel har ju en hub som enheterna är kopplade till så det är ju lite lättare att inte gå via molnet då.

Köpte en Nest Hello till ett fördelaktigt pris på BestBuy i somras och tycker den är jättetrevlig. Smidigt att få notis i telefon och signal i alla Gooogle home som jag har placerat runt omkring i huset.
Upplever ingen eftersläpning på notifikationen utan den kommer direkt.
Kunde se och prata med elektrikern innan jag låste upp min Yale Doorman så han kunde gå in när jag inte var hemma.

Var dum nog att köpa Guillous Hamilton-box på dvd och fick på köpet ett h*lvete med drm,krypteringar regionskodningar och allt man kan tänka sig.

Jag vill ju föra över filmerna i iso-format med alla menyer och val intakta men det verkar svårt, jobbigt när man skall behöva ångra att man köpte nåt istället för att piratkopiera. Då hade jag säkert fått min iso som jag vill...

testade ISOlator, DVD2oneX2, och nån till men det fungerade inte

Har ni något tips på program som man göra en iso och komma runt krypteringar och sånt?

Det här är ju inte piratkopiering så jag hoppas tråden får vara kvar, jag har ju köpt dvderna och vill bara kunna se dom över nätverket.

hjälp!!!

Precis... blir en dyr mus om jag måste åka till gbg för att hämta den

Sen så var jag kanske lite elak med ingenting, dom hade till exempel mx518, den kom ju nån gång runt millenieskiftet så den hade dom på mellandagsrea bara 399 siba och 499 onoff.

Sen hade dom lite enklare modeller från microsoft och logitech med och några olika minimöss från belkin och kensington men inga som jag vill ha.

okej, jag var nog lite snål med info.

Jag har alltså haft en mighty mouse och det blir ingen mer sådan.

Jag har stora händer och vill ha en stor mus, mx1000 är en lagom mus men jag var inte lika förutseende och köpte tre att ha på lager Dessutom borde utveckligen gått frammåt på så lång tid?

Var ute idag på dom vanliga otrevliga ställena (onoff, siba osv) visste att jag skulle få betala överpris men tänkte att tid och frakt också är pengar, men dom hade ju ingenting!
Tänkte jag skulle känna på revolution modellen men den enda som fanns inne var notebookmodellen och den var alldeles för liten. Ingen verkar ha Razer alls så att känna på en sån var omöjligt.

Kollade in deras hamsida och visst mamba hade varit trevligt och smart med trådlöst/trådat i samma mus men den är inte släppt ännu och kommer att kosta 129dollar och det är för mycket.

Så nu är det köpa via nätet som gäller, och välja en mus för 5-700kr som man inte kan känna på först och se om den passar i handen. suck.

Sen så förstår jag inte riktigt skillnaden på razers olika möss, vissa modeller verkar finnas med olika lampor? Är det bara färgen som skiljer då? Andra ser likadana ut men heter olika, vad är skillnaden då? Och MAC edition av Deathadder? Vad är det för macigt med den? funkar just den bättre eller är det bara drivrutiner och funkar inte dom med vanlig deathadder?

Blir ju bara mer förvirrat det här

jaha då måste väl jag skriva nåt i den här tråden för att närma mig veteran nivån, har ändå hängt här sedan innan jag reggade mig och läste mycket matnyttigt som hjälpte mig att switcha och sen jag köpte min första mac och reggade mig här 2004 har jag väl mest läst och tagit del av andras frågor och dom som jag tyckte kunde mer än vad jag gjorde.

Då kunde jag windows och ansåg mig som mac-novis när jag hade en bra dag, men vid det här laget känner jag mig lite som en veteran och kan nog svara på det mesta och det är ju lite så det är att vara veteran, att ha tillräckligt med erfarenhet för att kunna hjälpa de som inte hunnit skaffa sig samma erfarenhet/kunskap.

Men jag får väl helt enkelt skriva 33 hjälpsamma svar så att jag kan kalla mig veteran sedan

Har haft en Mighty mouse och den dog, eller styrkulan i alla fall, använder en gammal logitech mx1000, en otroligt skön mus om man har stora händer som jag, men nu börjar den lägga av (har nog haft den i 6-7år).

Jag gillar att logitech har drivrutiner till mac som gör att man kan använda knapparna i osx, vet inte om razer eller någon annan har det?

Så vilken mus är min nästa mus? Gärna någon kommentar och inte bara ett namn

vad trevligt, hur vet du det? Hittade inget på deras sida...

Letar efter en fjärrkontroll med display till min iPhone 3g.
En sån där liten på hörlurskontakten som fanns till minidisc (nån som kommer ihåg dom?) på stenåldern.

Alltså bara en liten enradsdisplay där man kan få låtinfo. Finns det eller skall jag bara glömma det och lära mig i vilken ordning jag lägger låtarna?

Ursprungligen av nllub:

En förinstallerad Appledator är inte samma sak som en Dell dator. Det som dinns är OS X och iLife. Ingenting annat. Det är precis som om du sätter i OS X skivan och sen installerar iLife efteråt. Så för att låta lite för dryg så kastade du bort ett par timmar med att installera om OS X på din Air

För att följa topic så kan kanske det här hjälpa till? How do I delete printer drivers? - Mac Forums

När jag köpte min MacBook så fick jag trial versioner av office installerat, är inte säker på om det var något mer men "bara" osx och ilife var det ju inte.

Sen så skrev ju AndreeMarkefors att han lärde sig en hel del om sin nya dator genom att formatera och installera och det är ju aldrig bortkastad tid?

16/6 14:30

Har ju ingen aning så jag slänger iväg ett höftskott.

zepto? http://www.zepto.se

Fick hem en Znote 3215W - Studie med core2duo lite mer ram i veckan till tjejen som fortfarande vill ha en pc (suck)

Konfiguration
Zepto Zpro N-Standard (NBG)
Inget operativsystem
SAMSUNG COMBO (DVD/CD-RW)
Tangentbord Znote 2x25W/3x1xW Svart SE
15,4" WXGA 1280x800 - 3215W
Miljöavgift
Intel® GMA X3100
6 Cell Batteri till Znote 2x25W/3x15W
ONLINERABATT
2.00 GHz Intel® Core™2 Duo T7250 800MHz 2MB
2048MB (2x1024) DDR2 667/PC5300 SODIMM - Zepto rekommenderar
120GB 7200rpm SATA Hårddisk

7tusen och faktiskt väldigt snygg, helt svart, blå led.

Behöver du inte allt det så blir det ju billigare.

Ursprungligen av Goflorp:

Där sprack det....

Systembolaget Amhult (Torslanda). Ställer upp 4 Carnegie Porter på bandet samt en Rödvinare för 80:-

Tant framför, ca 50, har ställt upp 4 Bag-in-box och ett par flaskor billigt rödtjut. Allt går igenom kassan, bip, bip, bip...

Tanten vänder sig om, ser surt på mig, ser surt på mitt val av alkoholhaltiga drycker, snörper på munnen och säger "Usch! Tvi fan! Hur kan man dricka sånt hemskt som Porter!"

Jag förundras över hur fasen kärringen har mage..

"-Ja, det är väl i alla fall bättre än den där jävla alkis-saften du häver i dig Kärring!"

kommer det ur min mun...

Där gick det nyårslöftet....

HeHeHe! Helt rätt, och man behöver inte vara trevlig mot otrevliga personer.

Ursprungligen av Simon Templar:

Men det är ju först nu de levereras...

precis vad jag tänkte. Nu kan man ju faktiskt beställa och få dom, för ett år sedan på CES så var det ju en prototyp som visades upp för att kolla marknaden.

http://macworld.idg.se/2.1038/1.138672

När Apple helt verkade ignorera många användares önskan om en tabletmac tog Axiotron saken i egna händer och byggde helt sonika om en Macbook till att fungera som en sådan.

ModBook kan köpas via Other World Computing i USA och Carbon Computing i Kanada. Hos den föregående kan beställningar läggas via Internet även från Sverige.

ModBook kostar 2 279 eller 2 479 dollar beroende på hur snabb processor man vill ha.

Cool