Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
FiLORUX

FiLORUX

Medlem
  • Namn David Thåst
  • Plats Borås
  • Sysselsättning Hej!
  • Registrerad 2005-12-29
  • Senast aktiv 2021-03-03
  • Antal inlägg 33

Foruminlägg

De senaste inläggen FiLORUX har skrivit i forumet.

Försökte mig också på detsamma för några dagar seden. MBP late 2010 till iMac late 2013. Cirka 500 GB totalt. Fick inte fram estimerad tid på väldigt många timmar. Avbröt. Några filer hade kopierats (på en hand räknade), men efter detta gick det inte att att köra flyttassistenten alls. Återkommande timeout. Inga (vettiga) svar från supporten. Körde med ethernet-kabel direkt mellan datorerna. Är således också tacksam för tips!

Ursprungligen av darippsta:

Jaha ber om ursäkt om det blev lite oklart.
Trodde ni menade att jag skulle testa med en annan kabel, alltså med VGA eller DVI, vilket jag inte har tillgång till just nu...
Det jag menade är 3 olika HDMI kablar som jag testat med och 2 olika HDMI adaptrar för mac som jag testat med.
Precis det är Mini DisplayPort -> HDMI-adapter -> HDMI kabel -> HDMI till skärm.

Okej, då hänger jag med. Försök låna en DVI-adapter och testa med den.

Ursprungligen av darippsta:

Verkar inte som att jag har det valet via skärmen, eller via datorn, inte vad jag ser i alla fall....

Låter det vara osagt om det kan vara ett annat problem än det jag beskrev ovan, men om så är fallet och det ej går att ändra på skärmen (ganska många som ej har det valet) är det svårlöst. Fast funkar det med annan Mac står jag också frågande. Testa annan kabel är ju ett hett tips - och det har du ju uppenbarligen redan gjort. Men förtydliga gärna vad du menar med "inte tillgång till annan kabel" vs "testat med 3 olika HDMI-kablar". Använder du Mini DisplayPort > HDMI-adapter?

Ser ut som att skärmen är inställd på fel färgrymd. Testa att växla mellan RGB och YCbCr, om tillämpligt.

Jag tycker att det är riktigt smidigt. Det vill säga nu när jag, efter att ha läst den här tråden, fattat förändringen helt. Tack!

Sådär, beställt och klart. Min första stationära Mac. Kommer ersätta min MBP 17" antiglare <3 från 2010 för lite tyngre arbete. Kommer maxa internminnet i direkt anslutning till unboxing. Nu gäller det bara att bli av med min goda 17-tums MBP-vän och byta till ny MBP också. OT: Slängde med lite tillbehör och två iPhone 5S också i samma beställning. Kunde liksom inte låta bli.

Hoppas jag nu kommer bli nöjd, portabilitetsivrare som jag är.

Konfiguration på iMac:

• 27-tums iMac
• NVIDIA GeForce GTX 780M med 4 GB GDDR5
• 3,5 GHz Quad-Core Intel Core i7, Turbo Boost upp till 3,9 GHz
• 8 GB 1600 MHz DDR3 SDRAM - 2 x 4 GB
• 3 TB Fusion Drive
• Magic Trackpad
• Apple Keyboard med numerisk del (Svenskt) & Användarhandbok (Svensk)
• Tillbehörssats

Jag har samma problem på en av mina Macar. Google Apps genom Crome är standardinställning och funkar för alla mailto:-länkar, men likväl startar mail.app i tid och otid. Har haft det så en längre tid utan att ha kunnat isolera problemet.

Ursprungligen av krooken:

Så på grund av att några Androidutvecklare äter KitKat och tyckte att det är en mer välkänd smak än Key Lime Pie (som det länge ryktades att nästa version skulle kallas då bokstaven K stod på tur för namnvalet och det inte finns så många andra amerikanska sötsaker på K) så skall du alltså nu bojkotta Android? Låter logiskt...

Ja, det är logiskt. Att Nestlé direkt medverkar till ökad dödlighet för barn i, framför allt, utvecklingsländer, räcker som argument för mig. Och för väldigt många fler. Över hela världen. Sedan 1977.

Ursprungligen av Powerhawk:

Jag har i många år bojkottat Nestle för att dom orsakar barnadöd i Afrika. Är Googles flört med företaget ännu ett tecken på att "Don't be evil" inte gäller längre?

Det verkar ju de facto inte bättre än så. Vi har också bojkottat Nestlé i massor av år. Hela familjen har gjort det. Om inte pengar är iblandade så undrar jag vilka andra instrument som medverkat till överenskommelsen parterna emellan; lite, i Nestlés ögon, justare och mer tillrättalagda sökresultat månde? Att Google, som - förutom genom sina produkter - gjort sig kända för att vara halvhyggligt mjukistransparenta och tillräckligt stora och/eller smarta för att inte PR-frottéras med andra varumärken, nu gör detta, kan inte annat än konstateras som att de tar ett ohyggligt stort steg. Åt helt fel håll enligt mig och, tror jag, många. Ut åker barnens Android-telefoner, men svårast blir nog Google Apps-detoxen. För hela familjen. Och ja, jag är uppriktigt bedrövad.

Vill minnas att det i mitten av 90-talet, när GSM var ganska nytt, redan då gick att skicka SMS. Detta användes dock inte frekvent alls till en början. Inte av mig eller av mina vänner i alla fall. När SMS sedermera slog igen (jo, det är nog hyggligt ordval), skapades enkla mjukvaror till Windows där man använde modemet för att sända meddelandena. Dessa skickades då inte, vad jag uppfattade som, från operatören, utan direkt från modemet till mottagande mobiloperatör. I denna mjukvara gick det att välja avsändaridentitet och jag skojade friskt med vänner genom att exempelvis använda deras föräldrars mobilnummer som ID. Fast den huvudsakliga anledningen var ju att kunna använda riktigt tangentbord och att taxan per sänt SMS blev lägre. Ursäktar min OT-utläggning, men säkerhetshålet som artikeln pekar på verkar knappast vara ett iOS-exklusivt problem.

Ursprungligen av LaHe:

Inte för mig via Safari...!

Jag vill minnas att det tidigare var problem med att titta på vissa inbäddade klipp på t e x nyhetswebben eller puffar på SVT:s etta (svt.se) via Safari i iOS. Webbadresserna svtplay.se och tidigare play.svt.se har alltid gått att använda utan Flash. Numera fungerar det på samma vis oavsett "ingång" till klippet. Således tror jag att ni alla har helt rätt.

Jag har samma problem på min iPhone, men det är appen Draw Something Free som verkar krångla, där jag gjort ett in-app-köp. Jag kör dock inte betalversionen av Draw Something. Fungerar på om det kan att ha att göra med att jag använder samma Apple-ID till en iPhone 4S, iPhone 4, iPod touch 2:a gen. och den nya iPad:en. Det är dock bara iPhonen som trilskas.

Jag får tämligen ofta samma problem (ser inte vilken läsare du använder, men jag kör Chrome). För mig brukar det räcka med att starta om webbläsaren. Utan att veta vad det beror på, eller kanske just därför, är det mycket irriterande.

Om du vill så för driften själv, vilket är tämligen enkelt och smidigt, är WordPress utomordentligt kraftfullt. Där får du ett helt kompetent innehållshanteringssystem, fritt som öppen källkod.

WordPress › Blog Tool and Publishing Platform