Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Pearly

Pearly

Medlem
  • Registrerad 2005-10-29
  • Senast aktiv 2012-07-24
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen Pearly har skrivit i forumet.

1

Det här är precis den datorn jag har väntat på. Och till alla er som jämför med MBP så kan jag trösta med att säga såhär: Den här datorn har ju ett helt annat användningsområde. Behöver du en MBP så är det ju bara att köpa en sån. De finns ju kvar! Grejen med Air för min del är vikten och ingenting annat. Jag bär runt en dator jämt och ständigt. "Tunn" är ingen fördel för mig. Min enda besvikelse är att det inte finns "turbo 3g" och simkortplats. Hade gärna dumpat min 3-dongel.

Mac Pro hemma och Air på språng blir min melodi.

Läste igenom specarna och la order direkt. Pensionerar samtidigt min PB12 och PB15.

Kan iallafall meddela nu att Apple skickat en helt ny dator med en DVR-111D i. Funkar som en klocka. De kunde skickat mig bara driven eller 300 spänn, men det är väl deras problem. Nu funkar allt iallafall. Nu håller jag tummarna att allt annat kommer funka. Great burk för övrigt.

(Lite off topic här med 2 vs. 4 kan jag tycka. 4 kärnor som räknar i två fysiskt separerbara enheter. Nu släpper vi det.)

Jag har också 4x2.66 och X1900 som alltså inte fungerar. Har hört om många med samma problem.

Men problemet är ju egentligen inte att gå ner till närmsta butik och köpa en DVR111 för 300 spänn, utan att man - när saker strular - inte får vettig service. Mina orimligt struliga samtal med Apple kostar ju både dem och mig ett antal multiplar av 300 spänn.

Synd på en i övrigt lysande produkt att leverantören inte sköter sig bättre.

En kort varning kan vara på sin plats här om du funderar på att köpa en Mac Pro.

Trots att det är ett känt problem att deras optiska enhet av modell Sony D150 fungerar dåligt fortsätter de att leverera sådana enheter (som alltså inte kommer fungera när de landar hos dig). Detsamma gäller bluetooth-enheten som fungerar dåligt.

Den support du kommer få om du klagar är parodisk. Själv satt jag i telefon i en och en halv timme (det blev en principsak som hade ett visst humoristiskt värde). De erbjöd mig till sist att byta ut hela datorn alternativt få en ny likadan Sony-enhet skickad, trots att vi alla var överens om att den också skulle vara icke-fungerande (go figure). Datorn är i övrigt i perfekt fungerande skick.

Min rekommendation alltså:
1) Budgetera för och köp en extra optisk enhet (Pioneer DVR111 sägs fungera utmärkt). Kostnad ca 300+moms.
2) Köp INTE Apple's inbyggda Bluetooth-enhet, utan köp en separat Belkin-enhet. Tror den kostar ca 2-300 +moms.
3) Be till gud att din dator aldrig strular, om du inte har en massa timmar över att lägga i Apple's logistiklabyrinter förstås.

Om du orkat läsa så här långt utan att skratta ihjäl dig så bjuder jag här även på ett bonus-skämt:
När de nu erbjudit mig att skicka en eventuellt likadan defekt optisk enhet (värde 300 + moms) med bud (x kr + moms) så skulle jag skicka tillbaka min gamla (likaledes icke fungerande) med ett annat bud (ytterligare x kr + moms) så ville de ha mitt VISA-nummer för att kunna debitera mig 2300 kr ifall jag inte fick iväg den gamla inom tio dagar. Way to go Apple Store. Glad att jag spenderade 27 000 kr hos just er.

1