Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
flashboy

flashboy

Medlem
  • Registrerad 2005-10-10
  • Senast aktiv 2007-12-09
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen flashboy har skrivit i forumet.

1

Jag har fått problem med spam på min e-post. Det börjar bli otroligt mycket nu så inkorgen svämmar över och jag missar viktiga mail.
Apples mailprogram som jag gillar har inte det mest intelligenta spamfilter. Så jag har testat Thunderbird, och det är bra på att sortera ut spam men har en hel del andra saker för sig som jag inte gillar.
Värdelös koppling till adressbok eller almanacka, går inte att synca mot Windows mobile och en annan massa liknande småsaker.
Funderar på att gå över till Euntorage?

Byter man ofta låtar, bläddrar i spellistor, så drar skärmen otroligt mycket batteri jämfört med tidigare modeller. Jag blev riktigt förvånad över att batteritiden på min G5 var sämre än min G4:a. Dessutom köpte jag den innan uppdateringen, så Apple har riktigt lyckats med att blåsa mig...

Talböcker har väldigt ofta en låg bitrate och det kan ställa till med problem när de spelas upp. Är filerna långa så kan de också orsaka problem.

Testa att reboota den.
• Tryck av och på Hold-knappen.
• Tryck in Menu och Mitten-knappen och håll dessa nedtryckta i 10-15 sekunder.
• Din ipod ska starta om och ett apples logga syns.

Om det inte fungerar så har din ipod låst sig och det händer ibland, låt den ligga tills batteriet har dragit ur sig och sedan borde den efter en uppladdning fungera som vanligt.

• Klarar uppspelning av video i upplösning 640 x 480.

Video i 640 x 480 fungerar också på den "gamla" video-ipoden. Det motsvarar nästan DVD-kvalitet. I alla fall region 1, som har upplösning på 720x480, medan vi i Europa har 720 x 576 i upplösning. Sedan brukar mediaspelaren konvertera det till rätt storlek med rätt aspekter.
Däremot så kan jag inte se att den högre upplösningen ger bättre bild när man skickar signalen ut från Ipoden, det ser fortfarande förjävligt ut.
Bilden är suddig, vissa delar av bilden ser ut att vara ritad med pastellkritor och pixlar syns. I vanliga fall brukar en TV dölja sådana arteffekter bättre än en datorskärm, men det ser betydligt bättre ut på skärmen än på TV-n.
Använder docka med S-video sladd. Gissar på att något går snett när man skickar signalen via denna...

Jag kan säga att jag är väldigt sur just nu över att de uppdaterar serien två veckor efter att jag köpt en ny U2-ipod, den 28:e Augusti. Varför kan inte Apple ha lite framförhållning som alla andra företag som berättar när de planerar att släppa nya produkter?

Är det någon som vet om man kommer kunna spela filmer i upplösning 640 x 480 på sin "gamla" Ipod video G5?

Hm... Ska jag behöva uppgradera min iPod som jag köpte i Oktober förra året, bara för att jag råkade köpa den mellan lanseringen av nanon och G5, köpte den två veckor innan G5 kom. Den är inte ens fyra månader gammal och Apple orkar inte ens ta fram nya tillbehör till den. Detta suger av Apple. De med färgskärm borde i a f fått stöd.

Fungerade riktigt bra med gopod, har kopplat in ett par små freestyle-högtalare i ipoden, och det låter väl inte så mkt bättre, men det är bättre än innan då det var så lågt att jag inte kunde lyssna på en låt utan att sitta bredvid spelaren. Nu kommer man kunna ta med den ut i parken till våren. Och jag kan ligga i sängen och lyssna på musik, när jag inte vill koppla in den till stereon i vardagsrummet.

Jag kallar den för naziPod för det är den associationen jag får av färgerna, men jag har mycket skum humor. Den är lite ful snygg, men svart och rött är aldrig fel. Det är de färger som jag oftast använder på kläder och assessoarer, så denna modell blev självklart val.
Gillar inte U2 så mkt så säljer kupongen och affischen på tradera.
http://www.tradera.com/auction/aid_19108183

1