Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
MartinHelgesson
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-04-23
  • Senast aktiv 2012-04-14
  • Antal inlägg 36

Foruminlägg

De senaste inläggen MartinHelgesson har skrivit i forumet.

Jo, Handbrake konverterar bra. Tänkte mest på om det fanns något smidigare sätt att få tillbaka allt i iPhoto än att flytta varje klipp för sig...

Hej,

Jag kör iPhoto 09 och har rätt mycket video från min EOS 550D i biblioteket. Det innebär att jag snabbt tappar utrymme på hårddisken, och jag skulle vilja konvertera videorna och få tillbaka de komprimerade filerna in i biblioteket igen. Någon som gjort det förut och kan tipsa om ett bra tillvägagångssätt och program för konverteringen?

Fixat, det var bara ett problem med uppdateringsfrekvensen.

Jag har tidigare kopplat min 1st gen MacBook Pro 15" till min Samsung-TV via PC-ingången och fått full hd-upplösning på tv:n.

När jag nu försöker koppla in min nya MBP 13" till samma TV via displayport-vga adapter och vga-kabel (PC-ingången på TV:n är en vga) får jag endast ut 1600x1200. Om jag försöker något annat säger TV:n "ej tillgängligt läge".

Några tips?

Japp Sundborn, din länk fungerade utmärkt. Har varit utan internet i några dagar, så först nu kan jag framföra ett stort tack!

Tack, ska kolla den!

Jo, det är väl det som är felet, men när jag väljer tidszon händer inget, och dessutom sparar den inte tidszonen när jag avslutar systeminställningarna...

Fick precis min nya MacBook Pro 13" och den fungerar underbart förutom systemklockan som är två timmar sen när jag använda automatisk tidsinställning. Vad beror det här på?

Dashboard-klockan visar rätt tid, men klockan i menyraden är precis två timmar efter. Jag hittade en tråd på apple discussion board, och nollställde enligt instruktioner PRAM och NVRAM genom att starta om och hålla nera cmd+alt+p+r. Det hjälpte inte.

Vad kan det vara för fel?

Jag kör en MacBook Pro 1,83/1gb/80gb/10.4 kopplad till en Samsung 32" lcd. Jag har inga problem att få bild på tv:n, men jag får inte clamshell att funka. Jag har prövat att väcka den med musklick och koppla in skärmkabeln när den sover, och datorn låter som att den vaknar, men tv:n säger bara "ej tillgängligt läge" och jag får ingen bild.

Vore tacksam för hjälp!

Artwork och program ligger inte i den mappen, jag har inga foton där, och filmerna är inte många eller stora... finns det nåt program som kan jämföra biblioteket med mapparna? Importerar jag från början förlorar jag väl antal spelningar och annat som är kul att ha...

I iTunes anges storleken på mitt bibliotek till knappt 17 gb + podcasts och ljudböcker är det ca. 19. I Finder är mappen "iTunes music" 24 gb stor. Varför är det så? Jag väljer alltid "flytta till papperskorgen" när jag tar bort musik ur biblioteket, så det borde inte vara skräpfiler där..

Javisst, det har jag gjort.

Jag har städat mitt iPhoto bibliotek ordentligt, och kommit ner från 11 till 8 gb - enligt angiveln i iPhoto. Men mappen är lika stor för det. Hur blir jag (på riktigt) av med de bilder som jag tagit bort?

Martin

Mer feedback: Jag hade problem med att mail från en viss avsändare blev dubbletter som dessutom inte ville försvinna utan dök upp på nytt varje gång jag öppnade inkorgen efter att ha kollat en annan mapp. Jag följde tipset i Macworld-artikeln och kryssade ur alternativet att flytta borttagna mail till papperskorgen. Nu är lite "mer" borta då jag slipper dem till dess att jag bygger om brevlådan.

Skumt, men bättre än innan! Tack för tipset!

Har missat de senaste inläggen. Tack för tipset Mattias, ska undersöka det. Jag trodde annars att det berodde på att Macen krypterar lösenordet som skickas, så att servern inte förstår det. Startade just en tråd om detta, vi får väl se vilken lösning som hjälper mig.