Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
aquilas20

aquilas20

Medlem
  • Namn Anders Mannesson
  • Plats Hjärup
  • Registrerad 2004-11-11
  • Senast aktiv 2021-01-29
  • Antal inlägg 103

Foruminlägg

De senaste inläggen aquilas20 har skrivit i forumet.

På iTunes-store finns de amerikanska skivorna med både stereo- och monomixarna att tillgå för 800 men då får man den amerikanska låtordningen som definitivt inte tilltalar mig som lärt mig lyssna på de engelska versionerna. Jag tror att det är samma monoversioner som Jakob pratar om att man kan köpa på CD eller vinyl.

Ursprungligen av Megolon:

Återställa ett iTunes bibliotek tar lika lång tid som det tar att föra över från en extern hårddisk eller TM.
När iTunes Match lanserades var det första jag gjorde var att kopiera hela biblioteket till min NAS.
Samma sak när AM lanserades och än har jag inte behövt lägga tillbaka den

Förvisso men om någon på forumet har upplevt problem med matchning av olika versioner av en låtar så behöver jag inte ens prova. Då blir det att köpa musik som förut

Ursprungligen av Megolon:

Vad är problemet om du har en backup?

Backup finns men det tar ändå en del tid att återställa och jag vet inte hur Apples server ställer sig till om jag först använt iCloud Music och sedan dyker upp igen med samma AppleID utan iCloud Music. Det fungerar kanske.

Jag är kluven till AM. Jag startade gartisperioden i augusti och gillar faktiskt de föreslagna listorna som blir bättre och bättre med tiden. Men jag provade också att aktivera iCloud Music i min iPhone men det ledde till att många skivor fick felaktiga skivomslag. Jag blev rädd och stängde av iCloud Music och fortsatte använda AM utan men utan iCloud Music blir tjänsten inte vad den är tänkt att vara. Jag kan t.ex. inte bygga spellistor utav musik från AM och jag måste alltid vara online.

Jag har inte vågat att aktivera iCloud Music på min Mac där jag har >20000 låtar, många gamla jazz-låtar i "rätt" versioner och utgåvor. Jag minns också att Jakob Nilsson har haft problem med matchning av t.ex. Beatles i Mono/Stereo som jag också oroar mig för. Kommer mitt musikbibliotek att förstöras om jag aktiverar iCloud Music på min Mac eller var detta bara barnsjukdommar? För mig är detta avgörande för att fortsätta prenumerera på tjänsten AM i framtiden.

Ursprungligen av Redaktionen:

IOS 9 släpptes under onsdagen och redan har de första så kallade innehållsblockerarna dykt upp i App Store. De kan gömma annonser och förhindra spårning av aktivitet på nätet.

Läs hela artikeln här

Är det så att tilläggen bara finns för 64-bitarsmaskiner? Alla de länkade blockerarna kräver 5S eller högre. Jag kan inte hitta något om detta från Apple.

Ursprungligen av dvalfrid:

Trevligt att det löste sig för Dig.

Är det möjligt att ladda ner DRM-skyddat material också?

Ursprungligen av Megolon:

Goda nyheter stjärnälskare.....funktionen är INTE borttagen
Bara att trycka på eller runt namnet på artisten/låtnamnet så kommer dom fram.

https://dl.dropbox.com/s/9k6f3r8x8bvqh0f/Foto%202015-06-30%2023%2035%2032.png?dl=0

Underbart, jag har flera tusen stjärnmarkerade låtar i iTunes och vill inte bli av med allt bara för att Apple inte tycker att jag behöver stjärnorna.

Ursprungligen av aquilas20:

Är det någon på forumet som har installerat beta-versionen av nya iTunes med stöd för Apple Music ännu?

Jag har en undran om stjärnmarkeringen av låtar, idag kan man ge betyg till sina låtar med 1-5 stjärnor. I materialet som ligger på Apples hemsida ser det ut som om de har plockat bort den möjligheten och kokat ner det till att favoritmarkera en låt, liknande det som finns i Bilder. Kan någon bekräfta att det är så eller är det bara en synvilla på hemsidan?

Kan någon som installerat den skarpa iTunes idag bekräfta hur det ser ut med stjärnornas vara eller icke vara.

Ursprungligen av Megolon:

Kan meddela att möjligheten att stjärmärka låtar i iOS 9 Beta2 är borttagen

Om jag ber Eddy Cue på twitter så kanske han låter stjärnorna vara kvar i iTunes

Ursprungligen av Megolon:

Inte om man går efter bilden du postade för där ser man att "My music" är markerad.

Sant, jag kanske får lugna mig till tisdag då jag antar att nya iTunes släpps.

Ursprungligen av Megolon:

Har OS X 10.10.4 med iTunes 12.1.2.27 som är senaste versionen och där kan man fortfarande stjärnmärka sin musik.

OK, tackar. Det kanske är så att det bara gäller strömmad musik som man kan Hjärtmarkera.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

En länk hade ju underlättat, så slipper alla leta efter rätt sida.

Eller en skärmbild, kanske.

Kommer bilden med här?

Är det någon på forumet som har installerat beta-versionen av nya iTunes med stöd för Apple Music ännu?

Jag har en undran om stjärnmarkeringen av låtar, idag kan man ge betyg till sina låtar med 1-5 stjärnor. I materialet som ligger på Apples hemsida ser det ut som om de har plockat bort den möjligheten och kokat ner det till att favoritmarkera en låt, liknande det som finns i Bilder. Kan någon bekräfta att det är så eller är det bara en synvilla på hemsidan?

Ursprungligen av Mondo:

Ta en med Firewire 800 om du har det på datorn. Dubbelt så snabbt: 800 Mbit/s mot 400 Mbit/s för Fw 400 och (endast nominellt) 480 Mbit/s för USB 2.0. Jag vet inte hur det är med andra tillverkare, men Macotekets Gigasmart finns i alla tre versionerna.

Jag sitter och funderar på att uppgradera min backup-lösning och blev intresserad av Gigasmart men jag har ingen aning om hur dom är i kvalité. Hur är diskarna som sitter i? Hur väl fungerar kylningen? Hur är ljudnivån?

Någon som har provat?

Jag har problem med min iPdo Shuffle. Vid senaste synkningen låste sig datorn och jag drog helt enkelt ur Shufflen ur USB:n och startade om datorn. Problemet är att när jag nu sätter in Shufflen i USB:n igen så hittar Windows bara en enhet som den döper till H:, inget mer. Det blir bara ett vanligt USB-minne. Jag har försökt att köra återställningsprogrammet från Apple med eftersom datorn inte kan identifiera Shufflen finns det ingen Ipod att återställa enligt Windows.
Någon som har en smärtfri lösning på problemet?