Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ddworsky

ddworsky

Medlem
  • Registrerad 2004-11-11
  • Senast aktiv 2009-05-06
  • Antal inlägg 77

Foruminlägg

De senaste inläggen ddworsky har skrivit i forumet.

Gör ett antal animerade HD-filmer (1920x1080). Dessa ska länkas ihop via ett menysystem (med animerad loop i bakgrunden). Kund ska ha detta på stora pekskärmar på mässa.

Tänkte först köra flash (h264), men verkar som att det kräver för mkt av datorn. Har även funderat att köra hd-dvd. Finns det några andra lösningar för att bygga interaktiva mediapresentationer? (som klarar full hd och bra kvalitet). Bör vara spelningsbart på PC också.

Om det inte finns på mac, finns det något program på pc?

Har 7 dvd-skivor som jag vill kopiera. Har två superdrives i min mac pro, kan jag läsa av med ena och bränna med andra så att jag slipper hålla på med skivavbilder och sådant..?

Har kopplat upp en usb-hd till mitt Airport Extreme. Funkar skitbra.

Dock så vill jag köra Time Machine på den disken. Det funkar inte lika bra.

Jag får helt enkelt inte upp hårddisken när jag ska välja vilken hårddisk jag ska kör TM på. Jag har testat att kör Disk utility och raderat som Mac OSX Extended (journalförd) (och skiftlägeskänslig). Det har inte fungerat.

Har kört alla uppdateringar från programuppdateraren också..

Vad gör jag för fel?

ah.. ska kolla igenom sidan.. tack så mycket

hmm.. kanske. det enklaste vore om man hittade det på engelska.

dessutom bör det kanske vara anpassat för webbtjänst? med allt vad det innebär (vi har rätt att ta bort, skapa restriktioner..)

mer förslag?

Hej!

Håller på och utvecklar en internaitonell site där användarna ska kunna ladda upp bilder, film, skriva recensioner osv. Skulle behöva en standard "Terms of Service" som ger oss rättigheterna att använda det material som laddas upp, att de inte har rätt att ladda upp rättightesskyddat material osv.. Standard för community med andra ord.

Har ni koll på var man kan få tag i sådan? (förutom att copy/paste:a från andra sidor)

Senast redigerat 2007-06-15 11:32

Har ett HB som nu ska omvandlas till Aktiebolag. Vi har hittills bokfört med kontantmetoden (när pengar trillat in eller försvunnit från kontot har de händelserna bokförts). Efter nyår skapas Aktiebolaget som då ska ta över verksamheten.

Nu är det så att vi har fakturor ute som kommer betalas i januari, dvs pengarna kommer trilla in på kontot och ska då bokföras på 2007 om man ska fortsätta som vi gjort tidigare. Det blir ju dock intäkter för HB och inte Aktiebolaget och vi kommer då få en stor vinst 2007 på ett handelsbolag som inte har några kostnader 2007. (de kommer ju aktiebolaget betala)

Kan man komma förbi detta på något sätt? Kan man få in intäkterna i aktiebolaget istället för i HB? Eller har ni tips på andra lösningar?

Ska prata med revisor nästa vecka, men kan vara bra att ha lite kött på benen..

Är på jakt efter inspiration. Söker större sidor med community, innehållssidor osv.

Har ni tips på samlingssidor och topplistor? Eller någon favoritsida?

Det ska vara ungdomligt, lite edge och lite streetkänsla över det..

?

hehe.. ledsen om jag ingett falska förhoppningar för dig erik men får du en snilleblixt och vaknar upp inatt med svett i pannan och det ultimata namnet på läpparna så flyttar jag över en tusing till ditt konto på stört.

och som sagt tack som faan till alla som varit med och spånat!
fritt fram att fortsätta om ni inte har något att göra på jobbet

haha.. shit vad kul att så många vill vara med och leka. har väl några riktigt bra förslag här, men kanske ännu inget som känns klockrent. det är väl sånt som brukar komma till en i sömnen

hehe.. kul med så många förslag. som sagt så behöver ju ordet inte ha någon innebörd. Bara det låter skönt och kan användas internationellt.. sköna bokstavskombinationer.

Håller på och bygger en ny webbsida för unga resenärer (18-30år). Behöver ett kort och slagkraftigt namn som även ska kunna fungera internationellt samt inte vara upptaget på vare sig .se eller .com.

Det ska andas frihet, "vagabondism" och resor. Fast det kan å andra sidan bara vara en skön bokstavskombination. Ni fattar, fri tolkning

Om någon hostar ur sig ett förslag som tillslut blir vinnaren så kommer belöning att utgå!

Ska göra en film åt en kund i USA som har cirka 2000 besökare om dagen på sin sida. Kommer köra flashformat och i två olika stolekat (750 och 350) och filmen lära bli cirka 6 minuter lång.

Det jag nu behöver är ett billigt webbhotell som inte skulle ha några problem att förse min kunds hemsida med filmen (han vill inte ha den på sin egen server). Känns inte som det borde behövas så speciellt mycket om det bara är 2000 besökare om dagen.

Har ni något tips på en bra lösning för den här typen av lagring?

Har två frågor:

Om man vill livesända ett event, vilken utrusning behöver man? Vilka aktörer är de bästa att kontakta? Qbrick? Finns det prispressade alternativ?

Har hittat en ganska intressant flashfunktion på http://vlogging.blogspot.com/ där man kan spela in video med sin webbkamera och att det direkt läggs upp på nätet. Dock funkar det inte på min mac.. Vet ni någon annan sådan sajt där det funkar? och kanske någon guide på hur man kan tänkar fixa en sådan funktion..

Mycket frågor för att egentligen bara vara två grundfrågor. Hur som helst, hoppas nån kan hjälpa mig

Har en Maxtor 500Gb extern hårddisk som plötsligt dött. Den strulade under dagen och försvann från skrivbordet ett par gånger trots att jag inte matat ut den och nu så kan jag inte starta den längre. Med strömsladd i så börjar den inte ens lysa eller visar det minsta livskraft.

Vad kan jag göra? har ni tips på prisvärda serviceställen i sthlm som skulle kunna hjälpa mig? undviker gärna att betala 7000+ för att få den lagad..

kanske är det bara strömsladden som ballat ur på något sätt?