Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Trasan23

Trasan23

Medlem
  • Registrerad 2004-12-18
  • Senast aktiv 2011-02-02
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen Trasan23 har skrivit i forumet.

1

Har precis samma problem. Likadan macbook pro, liladana Kingston minnen. Hittade du någon lösning?

Funkade de nya minnena? Var de oxå kingston?

Ok, fick en installations cd och en diskwarrior cd nerskickat till mig. Reparerade mitt OS och mina permissions. det fanns en del att göra. Byggde även om mitt disk directory med disk warrior. tyckte det va lika bra.

MEN, jag har fortfarande samma problem. Login rutan blinkar till och sen tas jag till Darwin. Jag förstår inte vad som är felet. Eller vad man ska göra.

Är det bara att formattera om och installera om OS X nu från grunden? (Har det mesta backuppat så det är inga större problem, bara lite bökigt)

Tack för svar.

Tyvärr inte. det tog väldigt lång tid innan os x började ladda, men sen gick den till Dsrwin läget igen.
börjar kännas hopplöst...

nu körde jag verifyVolume och tydligen behöver min OS X repareras

felmeddelandena jag fick var:
Volume Bit Map needs minor repair
Invalid volume free block count
Volume Header needs minor repair

Problemet är att jag inte kan köra diskutil repairVolume då datorn "could not. unmount disk for verification" följt av felmeddelande -10000 (vad nu det betyder)

ok, nu gick det att köra, men. datorn klagar först på att "Users/shared/SC info" inte existerar sedan säger den att privilegierna (hur det nu stavas) har blivit reparerade.

Försökte då med "exit" kommandot men samma problem som förut hände. Login rutan till OSX ploppar upp och försvinner. sedan kommer jag tillbaka till Darwin.

Kommer vi närmare en lösning tror du?

Vill bara tacka för hjälpen först.

Ok, kan köra diskutil men när jag försöker köra diskutil repairPermissions så får jag "Ownership of the affected disc is required" som svar, vilket jag tycker är märkligt - trots allt inloggad som admin (och jag har aldrig skaffat root useraccount) måste man skriva in sina uppgifter med nåt snyggt kommando för att aktivera diskutil repairPermissions?

Ja, det är det som e problemet. befinner mig på en långresa. M.a.o. 5 månader kvar till jag får vantarna på min installations cd...

Hej,
Körde Cocktail igår på min ibook g4 och förutom vanliga rensningen så råkade jag 'komma åt' en annan knapp, tror det var något om Launcher Re... minns inte riktigt. Efter processen var klar så bad Cocktail mig starta om datorn. Sagt och gjort, men vanliga OS X inloggningsrutan blinkar bara till och sedan tas jag till Darwin.

Där startar problemen:
Jag kan logga in med mitt admin password, men några vanliga kommandon funkar ej, t.ex. fsck -y (händer ingenting) mount -uw / (otillåtet tydligen), systemstarter (sh /etc/rc) trilskas också, ger mig "Netboot: unbound variable" som felsvar.

Reboot inte tillåtet
Shutdown -h (klagar på att jag inte är en super-user)
Exit tar mig tillbaka, men inloggningsrutan blinkar bara till sedan stängs datorn av.

Jag är aningslös för tillfället, har sökt runt ett tag i forumet, men inte hittat något som hjälper just mig (dock en del andra poster om startup i Darwin)

Vet inte om det måste sägas, men är väldigt tacksam för svar!

1