Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Philpe

Philpe

Medlem
  • Sysselsättning finns inget
  • Registrerad 2004-12-12
  • Senast aktiv 2013-01-30
  • Antal inlägg 20

Foruminlägg

De senaste inläggen Philpe har skrivit i forumet.

Har en iPod Classic 160gb 2:a Generationen.

Problemet är att när man skrollar i album-menyn och får upp bokstaven så ligger den inte i sync mot det album som visas i displayen. Till exempel, om jag får upp bokstaven H visas de album som börjar på K och vice versa. I artist- eller låt-menyn fungerar det som det ska.

Har gjort allt man kan, fått den utbytt av Apple och de har felsökt den. Det sjuka är att denna syncning fungerar när iPoden är formaterad med en Mac, eller när den är formaterad med en windowsdator där musiken är köpt via Itunes.

De försök som är gjorda:

Ominstallation samt reset av programvaran i både iTunes och iPod
Ny programvara i iTunes
Ny programvara i iPod
Nyinstallerat iTunes på en ny dator
Ny iPod från Apple

Jag förstår varför ingen har klagat eller tagit upp detta problem, har en vän som har 120gb, den har samma fel, men han bryr sig inte.

Dessutom är responsen i klickljulet helt värdelöst jämfört med min gamla iPod Color, vilket resulterar att jag måste blöta min tumme för varje gång jag skall scrolla,dvs. jag har ingen handsvett.

Vad ska man göra?

Det sjuka är ju att en iPod Classic kostar 1802kr med dagens valuta (7.24) i USA. I Sverige kostar de 1393kr mer! Inte en chans att jag köper den i Sverige. Dessutom hade jag förväntat mig mer om nya Classic, tex. ett mer "responsoriskt" klickhjul samt möjligheten att själv kunna ta bort den delade skärmen.

Sånt här får mig att börja ifrågasätta Apple Sverige....

Ursprungligen av zimply:

Hejsan,
nu har även jag "spankat" igång en Ipod Classic som visade en symbol med en ledsen iPod - funkar kanon igen!! Snuddande nära att köpa en ny innan denna tråd hittades

/Ipod-Ernst

Det är helt underbart att se hur andra lyckas lösa sina problem med en helt naturlig problemlösning.

Detta sätt som jag skrev om ibörjan med att "skaka" den, uppkom då jag helt och hållet fly förbannad tog min ipod och drämde till i näven runt 10 ggr av frustration, hade on i handen efteråt. Och plötsligt börjar skiten fungera, och jag gjorde så nästa gång den ville sjuka sig, och det funka.

Detta är riktigt skönt att göra, men nu har min hårddisk börjat ge ifrån sig riktigt skumma skrapljud, vet inte om det har med mina frustrationer att göra men det visar väl sig. Fast jag tror mest att de problemen kom av att jag gav blanka fan i att koppla bort ipoden när det var säkert.

Ska försöka rädda mitt vita aber ikväll...

Hörs

Ipod är skit, ingen här kan säga emot mig....

Köpte min för 1 år sen, sedan dess har jag haft strul, jag fick en ny, 4G, men inte ens ett halvår efter har den hållt... nu är det stopp i musiken och Ledsna Ipodsymboler...

Blir man trött eller? Nu när garantin är slut så tänkte jag, va fan, skall testa mina egna sätt att försöka få den att fungera och här finns lösningen!!!

1. Resetta den
2. Skaka den utav bara helvete, och slå den mot handen! samtidigt som den håller på att starta om. Om det inte fungerar efter 3 ggr... då är något kört. Brukar alltid efter första skakningen komma upp en Mapp i dispalyen, men bara på den igen!.

3. Nu lyses Ipodloggan upp och Ipod funkar för ett tag igen.

Alla ni som tror att det här är ett stort skämt, har fel, min ipod hänger sig minst 5ggr i veckan, då jag får upp Symbolen, Så jag skall försöka bifoga någon film på hela processen.

Jag tror att man på något sätt lossar lite på hårdiskläsaren om den har hackat eller nått :S

Mycket nöje, det fungerar, och inget kan skadas, var bara bestämd i dina handligar. Hårt Mot Handen och SKAKA!

Alltså, vad jag förstår så har du testat skiten bland hörlurar....

Låt mig lägga fram förslag som är de, som jag personligen tycker är hörlurar värda att testa:

1. Sennheiser CX 300, med Loudness inställt som EQ, för annars låter det inte bra, och ha en hög kodning på låtarna också, för de är ganska känsliga så du hör på låten om den är dålig. lättdrivna! 16 Ohm. runt 400-500 kr (använder jag just nu)

2. Sennheiser HD485, Låter mkt luftigt, tung bas, detaljerat ljud och lättdrivna! 32ohm. Dock Öppna, men tycker jag blir ett mycket bättre renare luftigare ljud. Har faktiskt en jättebra distinkt och välavägd bas. runt 600-800 kr

3. Bose Triport, grymma lurar helt enkelt. Särklass de bästa jag provat under 1500 spänn. Kostar 1495 kr

Jag brukar reseta den medans jag slår den hårt av ilska mot handen och skakar den allt vad jag pallar

det låter helt sjukt men jag har fått den att fungera alla gånger jag gjort så, de gånger jag inte gjort så har den aldrig funkat igen

Prova det!

Det funkar:)

Cx300 är underbara!! Köp, spela in dem, du blir inte besviken

De är dyra, men med Loudness på Ipoden så kommer de till sin rätt. Rock som EQ låter riktigt pissdåligt! med Loudness är underbart till Jazz, Sång, Pop, och tunga Fusiongrejjor.

Köpte på Webbhallen för 469kr, inte värda sitt pris tycker jag, men med tanke på hur andra hörurar låter i samma prisklass 500- 1000 så låter dessa bättre i helhet än Shure E2c. Dock hade Shure lurarna lite bättre diskant, men Cx300 spöar dem med bas o mellanregister.

Men kom ihåg att allt är subjektivt. Men många tycker som jag och Cx300 är riktigt bra!

Köp

jag tror att om man stoppar in en liten Gås som säger "quack quack aaayypååååd" så blir det succé...

alla ni som rekommenderar Porta Pro... Alla kanske inte vill köpa dem, eftersom alla har dem.....

Jag lämnade in min spelare idag, för att hårddisken dummar sig. Har jag tur kanske jag får en Ipod 5G 30 gb, men han i affären sade att om de byter ut den mot en ny, så blir det samma som jag hade, så någon ny modell kunde jag köra upp, men jag skall vänta och se. Min Ipod är borta i 2 veckor, jag tror jag kommer att dö.... rökning skapar beroende, men vad tror ni Ipod gör... snyft

Okej, tack så mkt för svaret

Jag skall ringa dem imorgon och fråga vad som är problemet och vad man kan göra för att återställa det.

Skall nämnas också att jag uppgraderat programmvaran ett antal gånger, med inget resultat.

//Philpe

Men "Twinspark" har en skyddsplast över, så har det samlats damm under. Dessutom skulle jag som det står i föregående fråga några rader upp att installera GoPOD och Cappa där., Eller installera EuPod och dra ned volymen!:eek:

Hoppas skiten löser sig:cool:

Hej

Jag har ett problem som gör mig smått galen.

När jag har ljuset släckt ( valt det att det skall vara släckt) och jag ska byta låt eller vad som helst, så går inte det pga. Ipod reagerar inte! Då får man sätta på ljuset genom att hålla inne "menu" och sedan ställa tillbaks ljuset på "på" eller helt enkelt att starta om den utan detta. Men efter ett tag blir den konstig igen....

Den verkar bara funka då ljuset är på. och problemet uppkommer bara när ljuset inte är på!!

Är det någon som också har samma problem?

Någon som vet vad jag skall göra?

Håller med Flashboy, så jäkla dåligt... vad var vinsten att lansera Ipod Color? när det efter någon månad kom en nyare modell, med allt man önska sig (typ) bhaaa!! Jag tycker att de som köpt Ipod Color borde få köpa/ få den Nya G5 mot att man visar upp sitt kvitto.

Jag använder mig utav Sennheiser HD 465 och efter en tids inspelning så låter det ruskigt bra, med tanke på sitt pris, ynka 700 spänn! så måste de låta bäst i den klassen, Hd650 är fortfarande "Los Luros Brutalos" men vem fan vill betala 2700kr när Ipod ändå inte orkar driva skiten ? Mina lurar har ett otroligt luftigt ljud och tung bas, dock skulle jag rekommendera Hd485 då den går ned lite lägre i registret.

KÖÖÖP! du blir inte besviken, allt annat suger jämfört med dem i den prisklassen!