Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
DrRotmos

DrRotmos

Medlem
  • Registrerad 2004-01-19
  • Senast aktiv 2015-11-20
  • Antal inlägg 473

Foruminlägg

De senaste inläggen DrRotmos har skrivit i forumet.

Ursprungligen av freXer:

Man vill bara bli hacker om man är 6-17år. Hur kul kan det va och för störa för andra?

Det du verkar syfta på är en cracker, inte en hacker. Nu vet jag iofs inte vad trådskaparen syftade på, men det spelar inte så stor roll.

http://catb.org/jargon/html/H/hacker.html

Om du inte är riktigt bra på att känna igen exakta färgtoner med bara ögonen så behövs speciell utrustning för att kalibrera skärmen, ja

Snälla någon, det heter Kensington-lås, inte Kingston-lås

Ursprungligen av Gnulia:

Jag har en iMac G5, Intel och har ett problem som jag gärna vill ha feedback på!

Problemet uppstår när jag försöker köra iMac EFI Firmware-uppdatering 1.2.
När jag väljer installation av den och ska starta om datorn genom att hålla in startknappen tills indikatorn börjar blinka eller jag får ett långt startljud, så får jag bara en mapp med ett blinkande frågetecken. Lösningen är att dra ut strömkabeln, vänta minst 10 minuter och sedan starta genom ett vanligt tryck på startknappen.

Jag har haft kontakt med Apple-support och de har inte kunnat hjälpa mig. Har fått en instruktion i hur jag skapar en Firmware restoration CD, men instruktionerna stämmer inte med det jag upplever så det fungerar inte heller.

Varje gång jag kör Programuppdatering får jag upp denna, men så fort jag försöker installera den uppstår samma problem. När jag kör skivverktyget hittar den inga fel på disken.

Nu vet jag inte hur jag ska bete mig. Vad händer om jag helt enkelt struntar i uppdateringen? Enligt supporten så betyder det att jag har ett problem som behöver lösas, men de verkar inte veta hur!?

Gnulia

Det finns ingen iMac G5 med Intelprocessor. iMac G5 använder en PowerPC G5-processor. Den använder dessutom OpenFirmware och inte EFI, vilket kanske skulle kunna förklara varför du inte kan installera firmware-uppdateringen.

Detta naturligtvis förutsatt att det är en iMac G5 du har. Om du öppnar programmet Systeminformation och kollar vad det står för modellnamn där så bör det stå ifall det är en iMac G5 eller ej.

Ursprungligen av dayweed:

Man ser verkligen vilka som köper 20"aren och 24"aren.. Vilken är populärast? Jo.. Gissa själv. Nämen det är klart, en 24"are slår sönder allt annat, men 20"aren räcker ju gott och väl till mycket.

Sen blir man själv lite avundsjuk på vissa som beställer det värsta och sen ytterliggare en MacBook Pro liksom + en 46" tv! Haha, det är inte illa måste jag säga. Men brinner man för något så! Grattis till er alla

För min del handlade det om att prisskillnaden var såpass liten. När man ändå köper en dator för många tusen kan man lika gärna lägga de där extra pengarna för att få en mycket större skärm. Dessutom är panelen i 24" bättre än den i 20", vilket naturligtvis är en bonus

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Att saker inte har varit upp i domstol säger ingenting. Ingen har mördat kungen. Det gör det inte lagligt att göra det. (för att nu ta ett dåligt exempel

Jag tror att Gustav III inte håller med dig om att ingen har mördat kungen

Ursprungligen av platon:

Massa dubbelmoral. Enligt vissa undersökningar tankar 90% av alla internetanvändare ner upphovsrättsskyddat material. Men på 99 är det ingen, lustigt. Snacka om skitsnack från alla som säger "jag tankar aldrig ner".
Förbjuder något som är olagligt? Sen när är det olagligt att diskutera olagligheter? Fjantar!

Det finns ganska många tillfällen när det är olagligt att diskutera olagligheter. Det är exempelvis olagligt att planera mord.

Jag beställde min iMac i måndags.

24", 2,4GHz, 1GB RAM med 500 GB hårddisk och AppleCare. Mer minne köper jag inte från AppleStore, då de är fasligt dyra på minne. Blir 3 eller 4 GB till den.

Den levereras dock inte förrän 15 november - 21 november eftersom jag även beställde en iPod touch.

Ursprungligen av cubeuser_vol2:

Jag hoppas att vi kan hålla oss till artiklarnas innehåll?
Det är absolut bra med käll granskning, det uppskattas! Har någon sett liknande ämnen tas upp någon annanstans? posta länken

jag har hört något om att journalistiska källgransknings principer likaväl som underrättelse verksamhet kräver minst en bekräftande källa utöver ursprunget. Men det är verkligen inte bekräftat

Vad är då din synvinkel på sannings halten i artiklarna hackers handbook? Överdrivna? partiska? För tekniska? allas synvinkel på detta är av intresse, berätta gärna.

Vad gäller deras produkter och dess kvalitet eller säkerhets tänk det lämnar jag till deras faktiska användare att kommentera. Jag vet inte

Det de skriver i Hackers handbook stämmer ganska bra. Det är väl känt att det finns ett antal öppna säkerhetshål i OS X, och MOAB 15 är ett av dem. Just det här säkerhetshålet kräver att användaren är admin, kör ett främmande program, och sedan reparerar rättigheterna på disken.

Sanningshalten är ju således hög, men vi bör samtidigt tänka på att det program som de konstruerar i artikelserien inte har haft någon känd spridning, och inte heller liknande program.

Vidare innehåller Leopard åtskilliga åtgärder som om Apple styr det hela rätt kan kraftigt förbättra säkerheten på OS X. Det främsta exemplet är signerade binärer, om Apple inte gör det allt för dyrt för små utvecklare att få sina binärer signerade, och varnar första gången man kör ett program som inte är signerat så skulle risken för säkerhetshål som detta kraftigt minskas, eftersom användaren skulle vara mycket mer misstänksam mot att köra programmet i fråga.

Även om mycket av det som skrivits på sätt och vis stämmer så har jag helt klart slutat ta Rixstep seriöst.

Åtskilliga av de saker man kan läsa på Rixstep.com är rena rama troll-artiklarna. Som den här: http://rixstep.com/1/1/20070918,00.shtml

Naturligtvis finns det ett korn av sanning i artikeln, iPhone är dyrare i Storbritannien än i USA, men den förbiser väldigt nätt att det brittiska priset inkluderar moms på 17.5%, medans det amerikanska priset är utan Sales Tax.

Vidare verkar det som om någon med anslutningar till Rixstep har för vana att vandalisera Wikipedia.

Wikipedias artikel om Xfile ser ut som en pressrelease från Rixstep själva, och är i följande revision markerad som reklam: http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Xfile&oldid=147171406. En av de många sakerna som får den att se ut som reklam är att den faktiskt skriver ut priset på produkten. I nästa revision tar användaren 90.5.134.177 bort reklam-taggen, sätter istället reklamtaggar på sidorna för AOL Instant Messanger och Xfile-konkurrenten Path Finder, tar bort kommentarer från Talk-sidan för Xfile och anklagar folk (mig i det här fallet) för att vandalisera Xfile-sidan genom att markera den som reklam, och går därefter över till ett ad hominem-argument över min grammatik.

Tidigare har även en användare med adressen 86.207.163.42 valt att ta bort reklamtaggen från Xfile-sidan och istället sätta den på sidorna File Manager, Path Finder, Total Commander och Krusader.

Därefter bestämmer sig en användare med adressen 90.5.132.39 för att skriva om en del av sidan. Jag är den första att erkänna att det är en klar förbättring, men användaren passar samtidigt på att ta bort reklamtaggen, trots att sidan ser ut som reklam.

I mina ögon är det här systematisk vandalisering utförd av en eller flera användare. Mina misstankar är naturligtvis att det är någon ifrån Rixstep som utför det hela, men det är givetvis omöjligt att bevisa.

Återigen angående säkerhet så har Rixstep även en vana att använda suid-binärer (aja baja, finns det ett säkerhetshål i en suid-binär så kan man göra en privilegie-eskalering), och även om jag inte sett det själv har jag hört ifrån andra utvecklare att de gör tysta uppgraderingar för att täppa säkerhetshål i sina egna produkter.

Edit: Hittade en källa angående tysta uppgraderingar: http://lists.grok.org.uk/pipermail/full-disclosure/2007-January/060524.html

Ursprungligen av Kristofer:

Det är inte sant. Man får spela in alla samtal som man själv är delaktig i, utan att informera motparten.

Faktum är att du får spela in samtal förutsatt att minst en av parterna känner till att samtalet spelas in.

Låter som ungefär samma sak, men skillnaden är ju att någon annan får spela in samtalet, bara de informerar ena parten.

Jag spelar f.ö. in alla mina telefonsamtal automatiskt

Alltså, om man ska koda program som ser bra ut och fungerar som vanliga macprogram så är det inget man vill göra i Mono i dagsläget. Då är det Cocoa eller Carbon som gäller, och jag iaf föredrar Cocoa

Ursprungligen av etna:

Dock är det ju inte en riktig 404 om man bara skickar vidare besökaren till en egen 404-sida. Man måste få webservern att skicka ut koden 404 oxå, på samma sätt som t.ex. 301 om det är en redirect.

I det här fallet är det ju tvärt om, han skickar ut statuskoden 404, men skickar inte ut någon riktig 404-sida, utan en helt blank sida. Det han ska göra är ju helt enkelt att skriva en 404-sida som han skickar.

Sidan blir blank för att du inte skickar något HTML-dokument. Den 404-sida som är vanligast är apaches standard-sida för det, men du kan egentligen skicka vad du vill.

Ursprungligen av cEvin Key:

Det kommer en ny revision av Hillegass bok i samband med att Leopard släpps (NDA slutar då att gälla.). Kan vara bra att få reda på det som nytt i Leopard också.

Aaron Hillegass har sagt att det kommer dröja ungefär ett halvår från att Leopard har släppts till att boken kommer, så det är ett tag kvar till den kommer.

Eftersom du har koll på objektorienterad programmering och C-liknande språk så skulle jag rekommendera att du läser igenom Cocoa Fundamentals Guide, och går igenom Cocoa Application Tutorial. Båda dessa finns på ADC.

Det jag skulle rekommendera efter dessa är att leka lite med småprogram. Sedan skulle jag rekommendera en liten titt på Cocoa Bindings (läs Cocoa Bindings Programming Topics), Core Data (Core Data Programming Guide), Custom NSViews (View Programming Guide for Cocoa) och lite sånt, inte nödvändigtvis i den ordningen, men det är bra att ta Bindings före Core Data. Finns massor av roliga saker att kolla på beroende på vad du är intresserad av dock.

Hillegass-boken är väldigt bra, dock inte nödvändig. Den dokumentationen som finns på ADC är nästan alltid bok-kvalitet på.

För att göra plugins till Safari är det inte WebKit du ska använda, utan du måste göra en input manager och overrida lite saker. Inget du vill hålla på med i första taget, och du kommer inte få någon hjälp från Apple med att göra det, eftersom det inte finns något officiellt stöd för det. Om du trots allt är intresserad så vill du ha lite djupare koll på Objective-C (läs The Objective-C Programming Language), och sedan får du läsa på lite om hur man använder Input Managers för att injecta kod i programmen (står lite här: http://culater.net/wiki/moin.cgi/CocoaReverseEngineering ).