Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
slick

slick

Medlem
  • Registrerad 2003-10-19
  • Senast aktiv 2010-08-17
  • Antal inlägg 3

Foruminlägg

De senaste inläggen slick har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • 2010-08-17 20:18
Ursprungligen av JND:

Hej! Här är en som har gjort det i alla fall: Just installed custom SSD as second disk in 2010 iMac 27"

Det svåra är helt klart att platsen ligger obekvämt till, men han ger ett par tips som kan vara användbara för den hugade. Det inlägget länkar också vidare till ytterligare en artikel om det här.

Och ja, visst är det överpris på SSD-disken, särskilt eftersom den inte hör till de snabbaste SSD-diskarna heller, enligt Mac Performance Guide (jämförelse med OWC) och BareFeats (ytterligare en jämförelse med OWC och de vanliga SATA-diskarna i iMac).

Jag har inte hört något om att Apple kan göra det här i "efterhand" åt en, och jag tvivlar ju starkt på det om det gäller en tredjepartsdisk.

Tack JND för svar. Det var som jag befarade antar jag, det blir till att göra det själv och spara disken antar jag.

  • Medlem
  • 2010-08-17 19:17

Hej!

Går åter igen i köpartankar då tjejen mer och mer kör på min Macbook Pro 13" med Intel X25-M G2 160Gb.
Problemet jag har är att de ny iMac:arna går ju konfigurera med en SSD från Apple + 1TB eller 2TB som klippt och skuren för lagring av bilder, film etc.

Då jag redan kör en Intel X25-M G2 i min nuvarande gamla PC som jag nu vill byta ut fast behålla SSD disken och installera i min kommande iMac 27".

Är det någon som råkat ut för samma dilemma att man inte vill betala de över 8100kr för att få en 256GB SSD + 1TB "vanlig" disk utan vill sätta i en SSD i efterhand?
Någon som vet om man kan lämna in SSD disken till Apple och dom sätter i den mot en arbetskostnad eller liknande och att garantin inte går förlorad.

Jag jobbar själv som IT-tekniker och har givetvis läst och kollat guider på Youtube hur man går till väga för att göra det och det är ju inte jättesvårt men man vill ju helst att ens sprillans nya dator skall funka klockrent och att Apple får som dom vill rent garantimässigt etc.

Tacksam för svar! Ha en bra dag allihopa!

mvh Mats

  • Medlem
  • 2004-03-06 10:10
Ursprungligen av Andy..:

Har läst en del inlägg om vikten av att ha koll på sina taggar etc. Men varför, och hur fixar man till ID3 inställningarna i iTunes? Normalt sett brukar jag döpa om olika spår genom att högerklicka på dem, sen välja Get Info och fylla i artist ect där. Räcker inte det?

/ andy

Det är ju mer för att skapa ordning. T.ex om man har ett album, så finns inte tracknumber tagen ifylld, då spelas ju albumet helt galet. Finns en del trevliga program för att fixa till t.ex tracknumbers. ID3X kör jag med. Det är helt okej.

/Slick

1