Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
eriksjos

eriksjos

Medlem
  • Plats Ängelholm
  • Sysselsättning Tid utomhus räknas! Paddling verkar kul, ska nog testa Finns det inte pÃ¥ nätet har det inte hänt
  • Registrerad 2002-11-11
  • Senast aktiv 2012-08-03
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen eriksjos har skrivit i forumet.

1

japp. MiniDisplay är det (eller ska vara) på båda bärbara. Det gäller väl för att koppla både till iMac och Cinema Display?

Vi har varsin bärbar dator i hushållet som används mest som bärbara. Men tänkte skaffa en Cinema Display och ha som gemensam extern skärm att använda vid behov, tänkte även ha vanligt tangentbord, mus och ritplatta vid den.
Men så såg jag att iMac har skärmingång så man kan koppla de bärbara dit. En iMac kostar förvisso snäppet mer, men är det några andra nackdelar att ha den som extern skärm istället för CinemaDisplay?
Blir det en iMac kan det få fungera som extra backupdator med gemensamt bild och musikbibliotek så den skulle nog användas en del som dator med.
Undrar Erik:)

nu har jag provat lite till, till att börja med fick modemet stå av och TC återställde jag.
Har testat att bara koppla in en dator eller iphone åt gången, men det blir samma resultat; till att börja med funkar det fint och bredbandskollen säger 6-7/1Mbit/s och det stämmer bra. Sen efter 10-20 minuter börjar hastigheten sjunka för att efter 30-50 minuter vara nere i 0,7/0,6 och ibland verkar det vara tvärstopp. Efter att modemet fått stå avstängt i cirka 20 minuter har jag provat igen och då funkar det.
Har provat med min MBP, en iPhone och en iMac 24 med liknande resultat.

Hur det funkar med utdelningen har jag nog för lite koll för att svara på, men här kommer lite noteringar:
Ansluter jag kabeln direkt i MBP'n och går in i nätverk så står där; med dhcp, ip 90.230.142.176, delnät 255.255.255.0, router 90.230.142.1 och så dns lite grått 195.67.199.33, 195.67.199.34 osv.

Går jag in under avancerat kan jag där klicka förnya men får då samma siffror.

Kör jag via TC och airport får den ena datorn 10.0.1.2 och den andra 10.0.1.4. Via Airport-verktyg ser jag TC's ip 81.231.90.89.

Under fliken NAT i airportverktyg är "aktiver NAT-" ikryssat

Kikade på de någon sådan tråd nu, men där verkar Time Capsule ha dött helt. Fast detta kanske är första steget...

Har haft strul med airport ett tag nu.
Kör en time capsule kopplad till ett Zyxel p-660h-modem och det har fungerat bra i 1-2 år. Men nu vill det inte.

Kopplar jag sladden direkt i datorn funkar det bra och så kan jag köra länge. Men kopplar jag sladden via timecapsule funkar det ett tag sen blir det tokigt långsamt. Om modemet stängs av och är av 20-30 minuter funkar det ett tag igen, sen samma fel.
Hade en Telia-tekniker här för jag trodde ju felet låg hos dem, men så är det ju inte och som sagt; det fungerar direkt till datorn.

Läste i andra trådar om att Telia ISP låser på mac-adress osv... och att omstart hjälper och det verkar det göra, men bara en kort stund.

Har stängt av allt, kopplad av airport på datorer och iphones, låtit det stå avstängt och sen startade igen, återställt TC och så vidare, men nu känns det som om jag provat det mesta.

Har även provat med en Airport Express och får samma/liknande fel där.

Har någon nån bra idé eller är det läge att uppdatera med en ny TimeCapsule och en ny AirportExpress? (tycker de gärna hade fått hålla ett tag till)

Nu har samma sak hänt igen...
Det var inte länge det nya grafikkortet höll... Knappt ett år.
Får se vad de säger denna gången. Hände dock lite olämpligt i tiden eftersom det bär iväg på semester i morrn (utan dator dock) och det hade klart varit kul att ha datorn fungerande när man kommer hem igen...

Nu är den inlämnad. Men det var ändå ganska vältajmat i alla fall med 3-4 veckor kvar på garantin.
/erik

Min bärbara (MBP 15" 2,2) ville inte riktigt vakna ur vila i morse. Svart skärm.
När jag provar att starta om låter startljudet och den går igång, man hör små pling från mailprogrammet. Så datorn verkar alltså gå, men är svåranvänd på grund av den svarta skärmen.

Har sökt runt för att hitta bot, men det har inte hjälpt hittills.

Har provat att plocka ur minnena, bytt plats på dem, provat med några andra minnen oxå.
Har även provat att nollställa PMU och "zappa" parameterminnet och sånt som jag knappt vet vad det betyder

Har provat att koppla till extern skärm, men det ger inget det heller. Fast det funkar att anlsuta den som Target Disk" till annan dator så jag bör inte förlora någon info.

Är det inlämning som gäller tror ni? Eller finns det några trix?

/erik

Ursprungligen av greenjuice:

Hur tycker du Maccaching har fungerat? Bra?

Verkar funka helt okej, har dock inte använt det så mycket ännu, bara testat lite lätt. Men jag tycker det verkar lovande och så är det ju kul att det kommer lite gps-program som inte kostar skjortan till macen.

Använder min 60Cx tillsammans med Friluftskartan Pro, mest när jag paddlar kajak, men ibland "leker" jag geocaching. Har använt programmet MacCaching vid Geocaching lite grann och det kan nog bli bra vad det lider.

När Garmin kommer med Macprogram så köper jag nog lite Bluechart-sjökort och även vägkartor. Skärmen på 60Cx känns dock lite liten (svårt att få överblick), men samtidigt är själva enheten lagom stor för att ta med sig.

När iPhone kommer kan man kanske köra den med en GPS-puck och Google Earth/Maps för smidig bilnavigering?!

1