Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Emil Rimsby

Emil Rimsby

Medlem
  • Plats Jönköping
  • Registrerad 2001-10-08
  • Senast aktiv 2014-03-02
  • Antal inlägg 265

Foruminlägg

De senaste inläggen Emil Rimsby har skrivit i forumet.

Jag använder Evernote till detta och tycker det funkar utmärkt. Kommer åt recept överallt. Vill jag ha åtkomst offline är det bara att köpa Premium

Några idéer om vad du kan prova:

- Koppla bort Thomson789 för att eliminera den eventuella felkällan, eftersom du ändå inte behöver internetåtkomst när du streamar lokalt lagrad musik och film.

- Flytta din TC och koppla ihop den med sladd till Macminin, utan att använda AE. Funkar detta? Om ja, kan du göra detta trådlöst?

Har du kikat på Toodledo eller Evernote?

Precis en sådan köpte jag och satte in i min MacMini från 2009. Hela datorn blir lite snabbare med hybriddisken. Jag valde en sådan framför en ren SSD för att jag dels behövde utrymme (hade 120GB innan) och en snabbare disk. 750GB hybrid var en bra kompromiss.

Man kan inte välja hur SSD-delen i disken ska användas. Om du inte redan satt i maximalt med RAM-minne i din Macbook kan jag rekommendera dig att göra det. Där har du troligtvis den största prestandaökningen, sedan kommer ny intern hårddisk.

Verkar som om de släppte API till sin Reminder-app?

För min del behöver jag ta helt sjuka omvägar för att synka in mina uppgifter mellan Outlook och telefonen. Kör Exchange på jobbet (som ju synkar snyggt till Reminders), men behöver ha gSyncit-plugin i Outlook för att få över uppgifterna till Toodledo, som jag gillar bättre än Reminders... Hoppas på en smidigare lösning nu.

Hade varit skoj om man kunde streama högupplösta ljudformat över Airplay. I dagsläget är Apple Lossless 44,1KHz 16-bit(?) den bästa ljudupplösningen som går att streama till Airport Express.

Jag har en Thomson 789 gateway till mitt Telia bredband och det funkar alldeles utmärkt. Har min Time Capsule kopplad i bryggläge för att låta Thomson dela ut IP-adresser.Dator och Apple-TV kabelanslutna till Time Capsule, kör Time Capspule även till mitt trådlösa nät.

Senast redigerat 2012-05-31 20:37

Ett bra fodral är ett måste om du vill behålla ipaden fräsch. För egen del har jag ett fodral som är bra på många sätt, men det är svårt att sätta i laddningskontakten till ipaden när fodralet är på.

Om det är barn som ska använda ipaden rekommenderar jag starkt ett displayskydd.

Jag tycker att en aiport express är en bättre investering till stereon än en laddningsdocka med rca-sladd. Då kan du även strömma ljud från itunes och andra iphones till stereon. Leta gärna på Tradera

Apple TV för att spegla ipadinnehåll på TVn.

Kanske skulle Quickreader funka?

Köpte ett liknande programpaket för ett tag sedan med Toast 11.

Är det någon som vet ifall Toast 11 kan uppgraderas till Pro-versionen?

Jag skulle också rekommendera Evernote för er dokumentation. Precis som Jahve säger är det supersmidigt att lägga till information i Evernote. Som förälder får man ganska mycket information från förskola, försäkringskassan, kommunen, bvc osv. Scanna eller fota allt sånt och in med det i Evernote, så finns det alltid tillgängligt.

Evernote har inbyggd textigenkänning för alla bilder och pdf du laddar upp. Tillsammans med Evernotes sökverktyg är det lätt att hitta bland alla anteckningar man gjort.

Problem här också. För att Apple-TV ska kunna ansluta till mitt iTunesbibliotek måste jag nästan alltid starta om iTunes på datorn. Annars står Apple-TV och tuggar länge länge innan den ger upp anslutningen till iTunes.

Apple-TV och datorn med iTunesbiblioteket är anslutna med nätverkskabel.

Någon som har en idé på var jag ska börja min felsökning???

Jag använder Eyetv 250 från elgato. Funkar OK.

Jag har en Epson V600 sedan drygt ett år tillbaka och är jättenöjd. Köpte den primärt för att scanna vanliga negativ. Medföljande programvaran har jag lagt åt sidan till förmån för Vuescan.

En fördel med V600 jämfört med många andra scannrar är att den inte behöver värmas upp innan användning.

Scanner Review: Epson Perfection V600

Ursprungligen av mcrj:

Hur upplever du skillnaden i prestanda?

Upplever faktiskt ganska stor skillnad i prestanda. Allt går snabbare, men jag tror att mycket beror på den snabbare hårddisken. Minnet hjälper också till, fast kanske mest när jag har många program öppna samtidigt.