Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jonasbjork

jonasbjork

Medlem
  • Namn Jonas Björk
  • Plats Råå, Helsingborg
  • Sysselsättning Konsult
  • Registrerad 2004-10-22
  • Senast aktiv 2021-07-27
  • Antal inlägg 44

Foruminlägg

De senaste inläggen jonasbjork har skrivit i forumet.

Ursprungligen av morgan_a:

Som vanligt enklare än man tror, följ bilderna nedan.
1. I tabellegenskaper markera alla streck mellan celler
2. Välj grafikegenskaper
3. Välj linjer "none"

Grafik? Haha, det hade jag aldrig listat ut själv. Tack så mycket för hjälpen och din bifogade bild gjorde det mycket enkelt att lösa mitt problem.

Kanske är dags att läsa manualen som följde med, när jag nu skall hinna med det :/

Jag skulle vilja få bort linjerna som finns mellan cellerna i en tabell. Ungefär som style='border: 0em' i XHTML. Försökt med olika inställningar i Pages, försökt ändra färg på linjerna men lyckas inte.

Bifogar en bild på vad jag menar. Det grå är cellerna och de vita linjerna är det jag vill ha bort.

Någon som har en ide om hur jag löser det?

mvh/ jonas björk

Sökte naturligtvis först, och hittade en diskussion[1] från 2003 som handlar om samma sak som jag vill fråga. Finns inget svar, och jag utgår från att det handlade om Keynote 1 då

Jag vill använda musik under flera bilder med Keynote2. När jag byter bild, stannar musiken. Någon som vet hur jag löser detta?

mvh/ jonas björk

[1] http://www.99mac.se/forum/showthread.php?t=3895&highlight=keynote+musik

Ursprungligen av skamuel:

Telia? 0780-101010.

Tack för ditt snabba svar

Går inte, jag har pratat med Telia och Tele2 idag och ingen av dem kan erbjuda det jag vill ha. Telias kräver att det är ett privatabb och Tele2 kräver att jag är Tele2-kund.

Jag behöver ha tag på en ISP som kan erbjuda uppringt internet (modem) utan att behöva vara förvalskund, utan att få lösenord hemskickade, utan att teckna avtal.

Jag vill kunna koppla in min laptop i vilket telejack som helst och ansluta mot Internet för att kolla e-posten.

Finns det en sådan?

Ursprungligen av Danne V:

PS. Om någon kan komma på en bra, kort, svensk översättning på termen "remote host" som inte låter helkorkad, så bjuder jag på en varmkorv.

Fjärrvärd är väl det svenska ordet vi använder?

När och var bjuds det på varmkorv?

Ursprungligen av anders gbg:

det gäller att se till man att man har en "allrisk" eller "merrisk" med i sin hemförsäkring. annars blir det problem. en del försäkringsbolag har det inkluderat, andra inte.

hur lång tid kan det ta att fixa en mac med sådana skador?

Jag lämnade den på onsdag eftermiddag och hämtade den på måndag vid lunch. Då hade den åkt till Holland och varit på service, och kommit tillbaka igen.

Ursprungligen av PeMo:

Hej...

Har varit mycket stolt ägare av en PB 15" 1,5Ghz i snart tre månader nu, men idag åkte jag på en rejäl käftsmäll. Min två år gamle son ryckte tag i nätsladden och PB:n åkte i golvet, vilket har resulterat i en mörk rand (inte svart) på skärmen och en rejäl buckla i vänster nederkant på datorn. Jävligt irriterande!! Jag köpte datorn begagnad i juni (den tidigare ägaren hade köpt den ny i februari) så det finns garanti kvar på den, men min fråga är: när jag ringer Apple-support, hur tror ni dom ställer sig till att låta försäkringen täcka en sån skada? Vad tycker ni jag ska göra (måste göra nånting, jag kan inte leva med en handikappad PB!!)

Tacksam för råd...

/PeMo

Jag har en två-åring själv som gjorde precis samma sak. Trodde det var jag som skrivit inlägget

Jag fick en bula i högerkanten vid DVDn och min IDE-kontroller dog. Lämnade in på Jansson Data i Helsingborg, 5800 kr inkl moms, betalade och fick tillbaka allt utom självrisken på 1000 kr av Trygg Hansa (gick på hemförsäkringen). Sparade kvittot i högen med de andra, Linus (min son) skall minsann få betala när han börjar jobba

Ursprungligen av Giggs:

Men kära du... :eek:

Lektion 1. Använd inte antivirus. Det behövs inte.

Lektion 2. Använd inte Norton av något slag. Sky det som pesten.

Läxa 1: Jo, jag har affärsbekanta som kör Windows. Om jag skulle skicka ett mail vidare med virus, så skulle de säga "se där, din mac är inte så bra och virusfri som du säger". Jag vill skydda mac:en

Läxa 2: Jag gillar inte Norton heller, men VireX som jag körde innan i Panther fungerar inte med Tiger (har .MAC där ViruX ingår).

Jag handlade Norton Antivirus 10.0 [1] och installerade på min Powerbook med OSX 10.4.1 (numera .2). Det första jag märkte var att batteritiden gick ner avsevärt. Låg runt 1h 30min med Norton igång.Avinstallerade och nu ligger jag runt 3h med WLAN+BT igång. En annan sak var att datorn kändes märkbart slöare med Norton inne.

Någon annan än jag som provat Norton och har samma erfarenhet, eller är jag helt ensam om problemet?

Jag hade Norton installerat ungefär tre veckor, så det kan inte varit någon första-gångs-scan den gav sig på..

[1] http://www.symantec.com/nav/nav_mac/index.html

Har länge letat efter en lösning på att få OSX 10.4.1 att kommunicera med internet över BlueTooth på en SE p910i. Idag löste jag det. Skrev ner (kortfattat) hur jag gjorde i min blog, http://www.jonasbjork.net/ . Hoppas det kan hjälpa någon.

mvh/ jonas björk

Jag har klurat och sökt efter detta ett par veckor men hittar ingen lösning.

Jag skulle vilja kunna skriva SMS på min dator och skicka dem med P910i:an över BlueTooth. Addressbook.app har funktionen men min telefon stödjs inte :/

Någon som vet en lösning?

mvh/ jonas

jag har köpt macarna[1] genom inwarehouse. mest för att jag har en så trevlig säljare där. handlade OSX Tiger (2st) och iWork 05 (2st) av honom också.

[1] 1 PB 15" och 1 iBook 12"

Fick en p910i idag och undrar om "ringa" och "sms" i adressboken skall/kan fungera med den telefonen. iSync fungerar bra med den över BT. Sökte i forumet men hittade inget svar.

Någon som har en idé?

mvh/ jonas

Jag skulle vilja se widgets för:

* SJ tågtider
* Skånetrafiken tider
* Posten kolli-ID-tracking

En tanke är ju att vi samordnar utvecklingen av widgets så inte flera sitter och kodar på samma sak.

Vad tycker ni?

mvh/ jonas björk