Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Per Fogelberg

Per Fogelberg

Medlem
  • Plats Järfälla
  • Registrerad 2004-10-09
  • Senast aktiv 2016-11-01
  • Antal inlägg 144

Foruminlägg

De senaste inläggen Per Fogelberg har skrivit i forumet.

Bara för att vi bor trångt så behöver det inte vara klaustrofobiskt. Med smart förvaring är det lätt att hålla ordning. Teven är minimerad till en rullgardin från Ikea på bokhyllan. Rullgardinshållaren är tillverkad av bakstycket från samma garderob som använts till sängen.

Jag räknar med att hela sängbygget kostade runt tusenlappen. Först byggde jag en ram av 45x75-reglar. Utanpå den sitter det en stomme av spånskivor. Botten består av färdiga ribbottnar från IKEA. Sängen sitter med 165 mm långa skruvar i väggen. Det fria hörnet sitter fast i taket med ett betongankare. Ankaret sitter ungefär en decimeter djupt i taket och är den starkaste fästpunkten. Sidorna på sängen är klädd med skåpdörrar från fyndhörnan och undersidan är en garderobsstomme från samma ställe.

Stegen är byggd av torkad furu som jag har sågat i strimlor och sedan limmat ihop igen. Trappstegen är infällda 5 mm på insidan och skruvade från utsidan. Skruvarna är försänkta och i hålet har jag limmat en bit rundstav och sedan slipat ytan så hålen inte syns. Kroken som håller i kanten är förstärkt med metallbeslag som ligger försänkta i trät. Meningen är att jag ska betsa stegen i samma färg som resten av möblerna i rummet.

Längst in i hörnet under sängen står ett Ikea-skåp i lagom höjd som utgör sittplats. Skrivbordet heter Expedit och jag har flyttat skivan som håller upp bordet till långsidan. Längst in mot väggen är en vägghylla Lack. Jag har tänkt byta ut datorhurtsen mot en i rätt färg från en skrivbord Micke. Får se om jag hittar ett sådan på fyndhörnan. Synd att köpa ett nytt och såga sönder.

Ursprungligen av eskimo:

Studsmatta för att ta sig upp?

Inte fullt lika skoj. Jag har skruvat ihop en stege som man hänger på sängkanten.

Ursprungligen av Drakfot:

Snyggt! Får man fråga vart du har fått tag på stolen du har? Letat efter lite sådana nämligen.

Stolen kommer från Stokke. Vet inte var den är köpt.

Ursprungligen av barbapappa_86:

En nyfiken fråga, hur håller du hela rasket uppe?

Den hänger i taket i ett betongankare. Jag har bytt ut skruven mot en gängstång och mutter. Gängstången sitter i ett vitt plaströr. Sedan sitter gängstången med en bricka och mutter i sängstommen.

Skrivbord och loftsäng byggd av delar från fyndhörnan på IKEA.

Den enkla lösningen verkar vara svår att åstadkomma. Det går inte att spela in den tonen i röstbrevlådan. Den tolkar tonen som ett styrkommando.

De enkla lösningarna är de smarta.

Jag letar efter en app som kan svara när telefonen ringer och sedan skicka iväg en ton för att öppna porten. Telefonen är via internet och SIP från min bredbandsleverantör. Det enda telefonnumret används till är porttelefonen.

När någon ringer på porttelefonen ska programmet svara. När det har svarat ska det skicka tillbaka en stjärna som är den knapp man trycker på för att öppna porten.

Det dyrare alternativet är att köpa en sådan låda man kopplar på nätverket som gör att man kan koppla in en vanlig telefon. Den kostar minst 500 kr och en telefon kostar ett par hundringar. Skulle vara så mycket bättre om datorn kunde sköta det där.

Tappar man inte kontakten med internet om man kopplar upp sig mot en Airport Express i bilen? Inget internet = ingen Spotify.

Jag vill undvika att använda telefonens DAC för att göra signalen analog för att i sedan i processorn direkt göra signalen digital igen. Det känns som två onödiga steg.

SoundMan verkar inte ha några heldigitala lösningar.

Hur får man på enklaste sätt ut optiskt digitalt ljud från en iPhone? Telefonen ska även ha laddning.

Det billigaste jag har hittat nu är en Apple Digital AV Adapter för 395 plus en Lindy HDMI AUDIO EXTRACTOR för drygt 1100 kr.

Jag har tänkt att använda detta för att koppla ihop telefonen med min bilstereo. Ljudprocessorn i bilen kan ta emot digitalt ljud via optisk signal eller analog signal. Processorn har en egen DA-omvandlare efter signalprocessorn.

Det här är en bild från då jag var med i ett avsnitt av Simpsons

Min dotter är 10 år och har fått ärva min 3GS. Jag skulle dock inte gå och köpa en ny iPhone till en tioåring.

Kan man få samma funktion fast då filmen börjar och slutar?