Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jesperl

jesperl

Medlem
  • Registrerad 2004-09-23
  • Senast aktiv 2005-11-25
  • Antal inlägg 2

Foruminlägg

De senaste inläggen jesperl har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Mattias Hedman:

Som AASP går det att beställa. Det vet jag. Vet inte hur Apple reagerar på det men det beställs inte som reservdel utan man köper det från Apple därav priset.

Låter logiskt, särskilt eftersom jag har hört att man bara kan få samma modell och språkversion av tangentbordet som man köpte som reservdel.

Tack för hjälpen! Har kontaktat pbparts.com också som sa att dom skulle kolla. Beroende på utgång där kanske jag svarar med lite information om det här också för de stackare som precis som jag googlar vilt efter en lösning.

Hallå! Jag är en glad 99mac-n00b som inte planerar att stanna särskilt länge (tyvärr!) men jag ska lyckas kläcka ur mig en fråga som var viktig nog att registrera mig för:

Svenska reservtangentbord till iBookar eller PowerBookar, var får man tag på sådana?

Jag har tidigare varit inne och snokat för omkring en månad sedan och hittade en alldeles lysande tråd där en säljare från Kullander & Kullander nere i Malmö (om jag inte minns fel) sa att man kunde beställa via dom. Jag skickade honom ett email via ett formulär i hans 99mac-profil men har inte hört något (föll bort i ett spam-filter, månne?).

Nu tänkte jag att nu kan man ta och följa upp det här igen, men det enda jag hittade den här gången var en liknande tråd om iBook-tangentbord med sorglig utgång. Den andra tråden har antingen tagits bort eller arkiverats på något vänster, borta var den iallafall. Tillagt i redigering: Den andra tråden fanns kvar, det är bara jag som letar som en kråka. :rolleyes: Nu vet jag namnet på killen iallafall, ohennig.

Hursomhelst vill jag förklara varför jag letar efter svenska exemplar. Jag har en kontakt på en sån där snygg vit Apple Store i staterna som har lovat en fin kompisrabatt som sjunker en hel del under det vanliga priset här i Sverige även efter skatt och i runda slängar en tusenlapp för tangentbordet. Han visste inte om de kunde fixa tangentbord, och jag vill helst inte gå in hos någon svensk återförsäljare heller. Om säljaren får välja på att försöka pracka på mig en svensk iBook eller göra min amerikanska iBook svensk genom att sälja mig ett tangentbord som gör att han säljer för en tiondel av priset, vilket tror ni han väljer? Dessutom skulle det inte falla mig in att köpa en svensk iBook i butik heller då jag har CSN-kort och får 10% rabatt på alla Apple-produkter via Mecenat-webbutiken.

Finns det någon som har varit i en liknande situation eller vet vad man ska göra ändå? Ytterst tacksam för svar.

1