Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
elmfeldt

elmfeldt

Medlem
  • Registrerad 2004-09-20
  • Senast aktiv 2012-02-17
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen elmfeldt har skrivit i forumet.

1

Sökte men hittade inga bra trådar i ämnet.

jag har en LaCie Ethernet Disk RAID som jag fick igång ganska bra i början (dvs jag kom åt den via nätverket). Flyttade över lite filer och allt verkade frid och fröjd.

Men sedan ett tag så dyker disken inte upp via Nätverk.

Jag kommer åt den via sitt webbgränssnitt. Någon som har några tips på vad jag skall göra för att komma åt den!?

Installerat CS3 och följt instruktionera om hur man tar bort Betan. Hade CS2 kvar på datorn vid installationen (har nu slängt CS2 direkt i papperskorgen). CS3 Photoshop funkar utan problem.

CS3 Bridge startar utan problem och jag kan browsa bland foldrar och tumnaglar skapas. Så fort jag klickar på en bild (tif, jpg eller nef) så dyker Bridge utan ngn varning eller liknande. Jag har sökt på webben efter liknande men fel inte hittat ngt.

Upptäckte nu att CS3 Photoshop och File Info inte fungerar utan jag får "Could not complete the File Info command becuase of a problem with the File Info module".

Kan detta hänga samman!? Någon som har ngt förslag på lösning för att få igång CS3?

När jag kopplade in min nya iPOD 80gb via docka till min D-link USB 2.0 (7 portar) så tappade min Wacom Intous sin koppling. Någon form av konflikt. Har precis uppgraderat från PB 15" till MacbookPro 15".

Någon har något förslag på lösning?

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Vilken plugin menar du? Länken som du citerar går inte till någon plugin - den går till en sida med gamla Firefox-versioner.

Om du menar den plugin som bewing77 tipsade om tidigare, så är den kompatibel med Firefox 2.

Sorry. Citatknappen sitter _ovanför_ texten, och jag är van att den sitter under texten från det forum jag mest använder, så jag tryckte fel. Men som sagt i ovan inlägg, det löste sig!

Ursprungligen av orginallinus:

Tja här verkar vara någon sida för hur man kommer åt dolda inställningar i Firefox 2.

http://www.lifehacker.com/software/firefox-2/geek-to-live-top-firefox-2-config-tweaks-209941.php

Och det läste mitt problem med att få fram kontextmenyerna via enbart styrplattan.
I korthet: skriv "about:config" i adressraden i en flik, bläddra fram till "ui.click_hold_context_menus" , ändra till true genom att dubbelklicka. Klart!

Sweet jesus!! Helt perfekt. Tack för tipset!

Ursprungligen av bjelkeman:

Om man inte gillar Firefox 2.0 så kan man alltid ladda ner en gammal version.

http://community.wvu.edu/~ast002/mozilla/firefox_archive.html

Men är det pluginet kompatibelt med 2.0!? Det verkar inte som det är det. Eller?

Ursprungligen av orginallinus:

Eftersom jag kör på en gammal Powerbook tyckte jag det var smart med att kunna få fram "kontextmenyn" för att kunna välja spara, öppna länk i ny flik osv, i Firefox 1.5, med styrplattan.

Nu verkar inte detta fungera i 2:an!

Någon som har ett tips på hur man kan åtgärda detta?

MVH/:mad:

Jag körde också med att klicka och hålla ner på styrplattan för att få fram Spara etc, men som sagt funkar inte nu. Någon som har något tips, för den funktionen är ganska avgörande för mig.

Jag har ett märkligt fenomen på kontoret där attachmets i Mail eller FTP (Transmit / FF etc) alltid timar ut runt 7 - 9 Mb. Fram tills dit så rullar på normalt men sen stoppar det. Detta gäller alla Macar men inte en PC. Där fungerar det utan problem.

Jag har kollat med internetleverantör / mailleverantör och de har inga begränsningar.

Finns det någon form av generell time-out inställning i Mac som kan påverka? Det tar ju nämligen att en viss tid att nå upp till filstorleken där det stoppar, lite beroende på aktuell fart på linan.

Mellan mig och internet finns tre routrar. All annan surfning och mailande är utan problem.

Ett klart frustrerande problem!

Jo, Notes är ju speciellt så därför trodde jag att felet låg i den klienten. Men när samma fel uppstod i en mottagares WIN/Outlook så föll det.

Jag hade INTE bockat för det. Men nu har jag gjort det. Men det valet verkar lite hemligt. Vad betyder det? Bilagan är ju i båda fallen PDF filer, som kan läsas. Gör Mail något med bilagan i de olika fallen?

Det enda om talar emot att det skulle vara den "kryssrytan" som saknades, som var problemet är att samma mottagare i ett senare mail kunde ta emot samma fil. Jag fick mer en känsla av att det kunde ha att göra med om det var ett "nytt" mail eller ett besvarat mail!?

Har vid ett par tillfällen råkat ur för att mottagaren får mitt mail, men saknar den bifogade filen. Först trodde jag att jag missat att bifogat men kollade upp i SENT att filen verkligen fanns med. Har skett ett par ggr. Mottagaren har kört Win och Notes som mailklient och i det andra fallet Outlook. Trodde att det kanske var jag som gjort ngt fel, men en kollega har råkat ut för samma sak.

Jag hittar ingen info om någon som råkat ut för samma. Det enda som jag kan komma på skulle kunna vara något är att kollegan och jag kör samma mailserver (SMTP). Men leverantören påstår att det inte finns något som skulle "läggas sig i" utgående mail.

Någon som vet något om detta?

1