Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Rickard_

Rickard_

Medlem
  • Registrerad 2004-09-20
  • Senast aktiv 2008-03-16
  • Antal inlägg 42

Foruminlägg

De senaste inläggen Rickard_ har skrivit i forumet.

Inlife på Sveavägen 35 i Stockholm hade förra året, vet inte om de fortfarande har. Ring och fråga 08-6900900.

MVH

Rickard

Misstänker ibland att de filtrerar "fel" intressen. Jag kommer själv inte in på http://www.rimfirecentral.com/forums/. När jag växlar till grannens trådlösa går det dock alldeles utmärkt! Använder VDSL från BBB. Du sköna nya värld!

MVH

Rickard

Om du är beredd att lägga in mer minne och en större hårddisk så tycker åtminstone jag att det blir stor skillnad med Panther. Inget fartmonster men den fungerar överraskande väl för att vara en sex år gammal dator. Jag har själv 640 MB internminne och en 120 GB HD i min. Duger t.o.m. utmärkt till filmtittande med VLC (förutsatt att man inte kör andra program samtidigt). Ordbehandling, surf och mail är naturligtvis inga problem. Att köra den med OS9 är bara dumsnålt.

MVH

Rickard

Nu skriver du inte vilken iMac G3 du har men det är extremt viktigt att du uppgraderar firmware innan du lägger in OSX på den. Otroligt viktigt, det tål att sägas hur många gånger som helst. Om inte kommer din skärm att sluta fungera, permanent.

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=75430

MVH

Rickard

Installerade just en HP 2550N som jag kopplade med USB på en APE. Det gick precis så där sjuukt smidigt som bara Apple kan göra det. Rendevouz är din vän och drivrutiner fanns det ett par färdiginstallerade att välja bland. Det mesta borde funka att koppla till en APE så länge vi talar om HP ,detta då det sägs vara en Jetdirect-server i APE:n.

MVH

Rickard

Kollade på bilden. Det ser ut som på mitt kort vad gäller kontakten, den behöver inte tryckas längre in.

MVH

Rickard

Citat:

Så ni menar att jag ska trycka ännu hårdare så att jag inte kan se den runda delen utan det ska bara vara den fyrkantiga som sticker fram?

Ja.

Det krävs mer våld än vad som är rimligt men den ska ända in mot den fyrkantiga delen.

MVH

Rickard

Då jag har en TV som inte går att ställa om på ovannämnda sätt fick jag lösa problemet m.h.a:

http://www.mamut.com/svideotoscart

MVH

Rickard

Det är den senaste versionen du har.

MVH

Rickard

Det "fyrkantiga" på kontakten ska ända in mot kortet. Det krävdes i mitt fall mer än rimligt med våld men den sitter bra...

MVH

Rickard

Det var inte möjligt att få den på plats med fingertoppen utan jag var tvungen att använda nåt litet plastverktyg. Det var som sagt mer kraft än vad jag uppfattade som rimligt som behövdes...

MVH

Rickard

Har du noterat att kontakten på antennsladden ska hela vägen in mot kortet? Jag gick länge och svor över hur usel mottagningen på min iBook var. Detta innan jag insett att kontaktens fyrkantiga del ska in mot kortet. Det krävdes mer kraft än vad jag tyckte var rimligt men nu sitter den ju som berget förstås...

MVH

Rickard

Firmwarevarningen förtjänar att upprepas hur många gånger som helst...

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=75130

MVH

Rickard

Det var så sjukt segt att köra 9.2.2 på min iMac G3/400DV på slutet att när jag väl tog mig samman och la in vettigt med minne, en ny hårddisk och Panther så upplevde jag mig ha fått en ny maskin som fungerar helt OK till allt vad jag behöver. Visst får du se en badboll ibland men om din far inte har grymt lätt att bli stressad så tror jag knappast att det behöver bli ett problem. Till och med VLC flyter på riktigt hyfsat med en avi-film (förutsatt att man inte har andra program på samtidigt. Jag bet mig fast vid OS9 på tok för länge och borde ha insett att det var ett sofistikerat självplågeri långt tidigare.

Glöm för allt i världen inte att uppgradera firmware innan du tar bort OS9!!!! Annars kommer du att befinna dig "in a pile of shit"...

MVH

Rickard

Citat:

DN kan brinna! Innan deras veckoåterkommande telefonterror (som slutade med polisanmälan från min sida, det pågick i flera månader.) bombade oss hade jag en rätt neutral inställning till den.

Jag håller med dig om att DN borde brinna men har du hört talas om http://www.nix.nu/ ?

Respekteras av alla utom företagen i Stenbeck-sfären.

MVH

Rickard