Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Hallberg

Hallberg

Medlem
  • Registrerad 2004-09-13
  • Senast aktiv 2014-10-20
  • Antal inlägg 79

Foruminlägg

De senaste inläggen Hallberg har skrivit i forumet.

Ursprungligen av IngoX:

Använde du samma Apple-ID?

Det går att se efter priset utan att logga in så jag har inte använt något Apple ID överhuvud taget för det ändamålet.

Om jag gör reinstall av mountain lion på en dator så står det sedan i appstore att iPhoto och iMovie är gratis men om jag uppgraderar till mavericks vilket också är gratis så står det 149 kr på iPhoto och iMovie efteråt? (Garageband däremot var gratis både före och efter)

Om man köper en Macbook Pro med 10.7 och uppgraderar till 10.8 och sedan gör reinstall så får man 10.8 direkt utan frågor, är det för att återställningspartionen uppgraderades också så att om jag hade köpt 10.9 och ominstallerat så hade jag fått 10.9 igen osv?

På de vanliga Macbook-Pro kallar de hårddisken för SSD (tillval) men på retina versionen kallas den för flash, sämre prestanda tro?

På de vanliga Macbook-Pro kallar de hårddisken för SSD (tillval) men på retina versionen kallas den för flash, sämre prestanda tro?

Det kan vara intressant att notera prisskillnaden på vanliga Macbook-Pro, varianten med 8GB RAM, 256GB SSD och matt hi-res skärm har sjunkit från 25160 Kr till 24655 Kr.

Den är mindre glänsande så det behövs väl bara ett alternativ. (däremot är den "sämre" än hi-res alternativet om man ser till befintliga programs utnytjande av skrivbordet)

I nuläget så kan man beställa högre upplösning och/eller matt skärm till Macbook Pro, undrar om de kommer att fortsätta med det, tveksamt om det kommer att finnas två upplösningar i framtiden men matt skärm borde finnas?

Som sagt så kommer trim att långsamt förbättra läget efterhand men om du vill göra en återställning så förklaras det hur i det här inlägget: http://www.99.se/harddiskar-lagringsmedia/291090-att-aterstalla-ssd-med-security-erase.html#post2033520

Du kan ominstallera obegränsat antal gånger på 1 dator utan att ringa Microsoft.

Har ni tittat närmare på Creative Cloud än? Jag tycker det verkar vara ett mycket förmånligt sätt att köpa programmen på om man inte vill lägga ut så stort belopp på en gång, 516,60 Kr/mån för allt=master dvs 6199 Kr/år. Det verkar inte finnas någon direkt nackdel?

När jag beställde nya iPad för ett par veckor sedan så drog Apple omedelbart drygt 7000 Kr från VISA kortet, igår körde de ut paketet och jag tog emot det och idag så strök de betalningen!

Jag köpte en iPad från Apple Store för någon dag sedan och när man slår på den så visas symbolen med iTunes och en USB kabel, har man fått en gammal version med iOS4 då? För om den levereras med iOS5 så ska man väl kunna starta trådlöst precis som med iPhone 4s?

Du skall bara ha en av dem, förr hette det alltid "iPhoto Library" oberoende av land men i nyare versioner av programmet så heter det så på Engelska och "iPhoto-bibliotek" på Svenska.

En nyhet i iOS 5.0.1 som det inte pratats så mycket om är att online manualen nu är uppdaterad till iOS 5, den som följer med iOS 5.0.0 nämner inte iCloud och "PC-free setup"