Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
CUBErt

CUBErt

Medlem
  • Sysselsättning Jag pluggar Datorteknik på Åkrahäll Gymnasium
  • Registrerad 2004-08-02
  • Senast aktiv 2007-08-22
  • Antal inlägg 59

Foruminlägg

De senaste inläggen CUBErt har skrivit i forumet.

Såg denna igår. Riktigt nice.
http://mrl.nyu.edu/%7Ejhan/ftirtouch/
Där kan man läsa mer om den.

Vet någon vad den där feta skärmen från Sony heter? Ser typ ut som en TV, säkert på 24"+ och har en switch på framsidan så man kan switcha mellan två datorer. Används mycket inom digital bild/videoredigering.

Ursprungligen av Björnström:

Vi har budgeterat cirka 250.000 kronor i kostnader för 2006.

Nu fick jag dåligt samvete för att jag surfar runt gratis på er fina sida.
Kanske dags att regga ett Prokonto

Tror jag läste på Swec om en sådan grej som var gjord till Minin, dock kostade den väl sisådär 3-4 pix.

Intellimouse 3.0, helt klart.
Har haft min nu i tre år och den har aldrig strulat.
Kan dock tänka mig att dom är svåra att få tag på.

Ursprungligen av Ricky:

W.I.N.E - Wine Is Not an Emulator om du är intresserad av förkortningen
Ett virus som är byggt för att radera filer, kan göra de även på UNIX burkar, men systemet kan det inte röra då detta kräver root (Super User) skrivaccess

Om du lyckas ha en infekterad fil som används i sammanband med WINE(du tex tankar hem någon fil från en skum hemsida) så kommer ju den inte kunna ta bort filer du är ägare till(användaren du kör WINE med). Nu vet ju jag inte hur ett virus funkar exakt, men jag är ganska säker på att det inte kan "rm *", "rm -rf /*" etc
Då ett virus skrivet för Windows antagligen inte strävar efter att vara kompitabelt med Unix/Unix-dialekter

Ursprungligen av Samuel K:

Teoretiskt sett: ja. I praktiken: nja. Eventuella virus kan dessutom bara köras så länge wine-runtimen är igång, så eventuella följder blir begränsade. Vill man vara på den säkra sidan kör man wine under ett separat användarkonto, men det blir lite bökigare då.

Tror inte det skadar systemet i sig då wine bara emulerar Windows. Om man nu skulle lyckas infektera någon fil man har i sin wine directory(drive_x) så har jag svårt att se att det skulle kunna göra skada på Linux/BSD/OS X systemet om det inte är skrivet för att göra det, jag har även svårt att tro att det överhuvud taget skulle kunna spridas vidare till andra windowsfiler.

Dina tre apparater körs antagligen i lägre upplösningar än 800x600 såvida det inte är HDTVs du har. Så det kommer nog funka utmärkt.

Ursprungligen av thomk:

Det är klart att det är skillknader men inte kommer apple om dem skulle vilja? hindra det. jag tor tex knappast att det var tänkt att linux skulle rulla på xbox, så jazzper jag tror inte att det är lätt för apple att göra det om du vet hur det görs på ett lätt sätt beskriv gärna.

Det är skillnad på att installera ett öppet OS på "vanlig" hårdvara(Xbox är ju i stort sett en vanlig dator) än att installera ett slutet OS gjort för en processor på en dator utrustad med en annan utan emulering. Och jag håller med Jazzper, det är skillnad på att cracka program och operativ,

Än så länge ligger både Svenska och Amerikanska Apple Stora uppe :/

Ursprungligen av HerrOber:

okej det var ju inte så skoj att höra. Får väl övertyga föräldrarna att det är nödvändigt med en bärbar dator nu när man går på gymnasiumet Hur mycket rabatt är det egentligen? 10%?

Precis, och vad jag har förstått är det upp till 50% på mjukvara.

Tjacke:
Tack, tack för att du gjort min annars så tråkiga vardag rolig igen. Tack för att du efter att ha snackat med någon från IBM som spontat säger att allt är en stor lögn berättar det på ett seriöst forum. Tack för att du berätta vilket tekniskt geni du är som vet hur en Mac fungerar(btw jag och säkerligen många andra bryr oss inte ett skit). Tack för att du gång på gång trissar upp diskusitionen med att påstå att alla är idioter eftersom dom inte tror på någon 17åring som läst lite på IRC.
Tack för alla glada skratt

// En annan 17åring.

Så kan det gå om man kör med en dator och tillhörande OS och från framtiden

Senast redigerat 2005-06-11 01:39