Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Lisa R

Lisa R

Medlem
  • Registrerad 2004-07-30
  • Senast aktiv 2008-04-29
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen Lisa R har skrivit i forumet.

1

Tack för svaren,
Visst försöker jag lära kunden, men det är inte helt lätt. Det är sällan jag kommunicerar direkt med de som producerar materialet utan informationen måste gå igenom en säljare och en kontaktperson hos kund innan den når fram till PR-byrå el en grafisk prod. avd.. Men skam den som ger sig

Hej!
Hur funkar det med vektorgrafik i photoshop v. 8? Jag har en .psd fil uppdelad i olika lager däribland ett lager med en streckbild i (en logga). Vad jag undrar är; finns det någon möjlighet att få fram den loggan vektoriserad ur .psd filen?

Vi får på det företaget som jag jobbar på ofta designs "monterade" i .psd filer från kunder och det hade förenklat mitt jobb om jag hade kunnat få tag på vissa av elementen i filen (vektoriserade) och återanvänt dom.

Tacksam för svar, hoppas att frågan inte är alldeles för störtdum, jag är ingen större hejare på PS.

Tack för hjälpen! Jag rensade och ominstallerade typsnitt (lite färre den här gången) och fick allt att funka igen.

/Lisa

MacPub låter ju väldigt trevligt, jag kommer!

Jag strulade med typsnittsboken (i Mac OS X) igår och idag upptäckte jag att word inte vill funka längre utan lägger av i samband med att programmet optimerar sina typsnittsinställningar vid uppstart. Dessutom har jag märkt att typsnitt på webben har bytts ut (bland annat typsnittet i det här forumet). Typsnittsboken går också ovanligt trögt, det tar väldans lång tid att till exempel aktiver o avaktivera typsnitt.

Jag har inte tagit bort typsnitt i typsnittboken eller i någon fontmapp. Det enda jag gjorde var att lägga till typsnitt i "min" fontmapp i biblioteksmappen (en hel massa). Däremot så testade jag att avaktivera och aktivera typsnitt men återställde allt som det var (så vitt jag kan se). Uppenbarligen måste jag ha klantat till det. Är det nån som har nån ledtråd?

/Lisa

Tack så väldans för hjälpen! Visst hade jag missat ett mellanslag och efter att jag skrivit in det rätt gick allt som en dans. Tack leenus för dina länkar, det var ju busenkelt att aktivera php-modulen som kom med Panther. Efter att ha joxat lite med phpMyAdmin så har jag nu äntligen kommit igång med min databas.

Lisa

(felmedelandet jag fick när jag försökte att installera php-paketet var rätt o slätt: "Fel inträffade när programpaketet skulle installeras" )

Ville försöka mig på en enkel databas nu när jag har Mac OS Panther. Jag blev tipsad om www.entropy.ch och laddade ner entropy PHP 4.3.6-4 och MySQL 4.0.20 standard. Som det jätteblåbär jag är fick jag inget att funka. installationen av MySQL verkade gå bra men när jag skriver in "cd/usr/local/mysql" (enligt info från entropy) i terminlafönstret får jag upp "no such file or directory". Hur hittar jag installerade MySQL?

PHP vill inte installera sig överhuvudtage ( islutet av installationen blir det nåt fel och programmet ber mej försöka igen). Kan det vara så att PHP 4.3.6 kräver apache 2 och Panther kommer med en äldre version?
tacksam för alla tips/Lisa

Satt och redigerade en avhandling i indesign och hittade inget smidigt sätt att lägga till fotnoter kontinuerligt, dvs på samma sida som fotnotshänvisningarna står. Gav till slut upp och lade fotnoter i en klump efter kapitlen istället. Har nån ngt tips?

1