Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Woz.af.Mac

Woz.af.Mac

Avstängd
  • Registrerad 2004-04-11
  • Senast aktiv 2004-05-31
  • Antal inlägg 201

Foruminlägg

De senaste inläggen Woz.af.Mac har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Errol Garner:

Att dom flesta av dagens PCs nästan ser ut som Macar gjorde för 5 år sedan är nog ett mer riktigt påpekande än ditt.

Det går alltid att vrida och vända på saker som man vill.

Ursprungligen av carpark:

designen hos både redagruppen och power pc är ju en skam för allt vad apple står för. hemskt.

Apple står för? vad skulle det vara? att Apple på senare år blivit en lekstuga för designb*gar är en sak men att kräva att websiterna hos alla som säljer Apple produkter ska se ut som Apples är farligt, sekteristiskt tänkande. Det var inte länge sedan som Apples datorer såg ut som vilken PC som helst.

Det finns väl ingen clock.app i MacOS X?

Ursprungligen av PÄRSAN:

Jag gick in i regedit men kunde inte ändra datan finns ingen EnablePlainTextPassword på min pc. Finns det något annat att göra?
Pärsan

Men alltså...det kunde du gärna ha fått berätta igår när du påstod att du testade det :eek:

Om datan EnablePlainTextPassword inte finns under den angivna nyckeln så ska du skapa den, tänk på att skriva exakt som jag skrivit det ovan och sätt värdet till "1" (utan citationstecken)

Kan du nu tänka dig att testa det som jag föreslår? eller vill du inte ha någon lösning på problemet?

Ursprungligen av Errol Garner:

Skämtar du ? Macotekets butik lär ju gå kanonbra.

Tror jag säkert, med dom priserna så...

Tycker bara att det är lite synd att Apple så hårt styr priserna på sina produkter, det ger inte utrymme för någon konkurrens som kan gynna oss kunder.

Ursprungligen av Milo:

Testade att lägga upp ett konto via Mozilla men fick svar att det inte funkade, kontakta kundtjänst...

Testade? du körde deras demo eller?

Med tanke på dom små marginalerna på Apple produkter så måste dom sträva efter en så låg hyra som möjligt.

Det är bara en tidsfråga innan Macoteket stänger sin butik på Birger Jarls gatan och enbart kör på webshop.

Ok nu är det gjort, var kan man se firmware versionen på DVD-brännaren? i systeminformation finns det inte.

Ursprungligen av clifford:

Hittills har firmwaren aldrig uppdaterats, utan den har tidigare hetat A227, från det jag köpte macen med 10.1 och igenom alla uppdateringar till 10.3.4.

Ok får väl köra in den här uppdateringen, bra att sådant börja komma till Mac också

Brukar inte Apple skicka med firmware uppdateringar med nya 0.x uppdateringar av MacOS X med jämna mellanrum? hur blir det isåf om man själv har uppdaterat firmwaren?

Ursprungligen av PÄRSAN:

Här kommer det. Neee jag kunde inte komma in i macen ändå. Det är ju så här ska fötydliga en gång till. På pc:n hiiar jag macen i workgoup, men då behöver jag logga in med pw och jag har testat alla jag har för olika användare på maskinen. Ingen funkar. Jag har äver prövar ansluta till daror med ip adress osv. Ingen framgång. När jag nu går ut med frågan har jag ju inga andra egna ider längre. Tack för all hjälp men tyvärr har jag inte kommit längre.
mvh/Pärsan

Du gick alltså in med regedit och ändrade värdet på datan till "1" på Windows 98 datorn? det är det som felar om man inte kan ansluta till en *nix burk som kör Samba, det hände förut när jag körde Win9X > Linux nätverk och efter ändringen fungerade det utmärkt, isåf har jag inget mer.....

Och så får man gärna komma med lite feedback

PÄRSAN Senaste aktivitet: Idag 22:00.
Ursprungligen av Ingemar Ragnemalm:

Vad är det för dum sak att säga till en kund? Säljer man inte Apple-prylar så hänvisar man vänligt vidare, så kommer kunden och köper något annat en annan gång. "Affärsförhållande", vad betyder det för en kund? Ja, vad betyder det över huvud taget? Brist på mutor?

Jag har då aldrig hört talas om någon affär som hänvisar till en konkurrent, dom tycker att du ska köpa en annan mp3 spelare i deras egen butik såklart.

Ursprungligen av PÄRSAN:

Jag har ju "Client for Microsoft Networks" installerat å nätverket funkar men kommer inte in på macen. Pc:n hittar macen men kan inte logga in.

Ok jag tror att jag kommit på vad det är, på Windows 98, gå till start > kör skriv in "regedit" (utan citationstecknen) tryck <enter> gå till den här nyckeln;

HKLM\System\CurrentControlSet\Services\VxD\VNETSUP

Du ska ändra data i EnablePlainTextPassword till "1" (utan citationstecknen) stäng ner regedit, starta om datorn, nu ska det fungera.

Varför detta? jo, Windows 98 skickar inte okrypterade lösenord över ett smb/cifs nätverk (Samba) per default, det måste du se till att han gör, det finns flera sätt att fixa detta på, men det här går snabbast och fungerar på en gång.

Ursprungligen av PÄRSAN:

Jag har en osx 10.3.4 och 2 pc xp + win98 i ett hemma nätverk. Jag kommer åt samtliga maskiner från macen och xp-maskinen. Däremot kommer jag inte in på macen från win98. Hittar macken men kräver ett lösenord. Jag har prövat alla jag känner till (för olika användare) och nix kommer inte in. Kan någon hjäpa mig? Kan man kanske inte komma in från win98? Tacksam för hjälp!
/Pärsan

Det var ett tag sedan som jag pillade i Windows 98 men "Client for Microsoft Networks" måste vara installerat på WIndows 98, här finns lite beskrivningar;

http://hometown.aol.com/pwrmactnt/joelshoemaker/computer/mac/m98fs.html