Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
EddieCrouger

EddieCrouger

Medlem
  • Plats Mark
  • Registrerad 2004-01-22
  • Senast aktiv 2011-03-08
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen EddieCrouger har skrivit i forumet.

1

Hehe, underbart att du ställer denna frågan... skulle precis påbörja en pärm med bokstavsflikar och kände mig lite löjlig när jag googlade på detta. Men nu har jag bestämt hur jag ska göra. Bakom fliken.

Detta är ett långskott... men får se om någon har någon idé.

Jag har äntligen tagit steget och flyttat över från Linux till OS X Server (Snow Leopard) och har nu stött på mitt första (vad som verkar) olösliga problem i en egen webservice.

Jag har flyttat över en htpasswd fil (authorized_users) med ganska många användare till nya servern och lagt upp en .htaccess fil i "public" med följande innehåll:

AuthType Basic
AuthName MyWebApp
AuthUserFile /Library/WebServer/WebApp/authorized_users
require valid-user

So far so good... jag lyckas logga in och osv med användare ur filen. Dock så har några hört av sig till mig om att dom får {"The remote server returned an error: (401) Unauthorized."}. Vid en närmare koll i error_loggen så hittade jag följande:
mod_auth_apple: User my_user: authentication failure for "/webapp/index.php": User not found by checkpw

Och dessa dyker upp vid ALLA inloggningar, även dom lyckade! Så det verkar som om det finns dubbla autentiseringar eller något.

Jag har provat att avaktivera mod_auth_apple och aktivera mod_auth_basic men då får jag bara 501 Internal server error.

Har någon ett förslag på hur detta enklast kan lösas så att system kan logga in?

Tror att jag inser svaret på min egen fråga. Inga långa utlägg behövs... TimeMachine är begränsat i väldigt mycket inser jag och inte lämpat för serverbruk där varje onödig process bör vara bortoptimerad. Den kör ju igång som mest dom tider på dygnet den är som mest belastad för att ta endast ett exempel...

Så nu är jag oxå nyfiken på alternativ!

Kollar nu upp CrashPlan Pro. Verkar lovande.

Senast redigerat 2010-05-03 16:12

Hej, ny på tråden.

Jag har kört linux fram till nu och funderar på att införskaffa en xserve med snow leopard. Började snart fundera på backup-alternativen
Ingen har nämnt Time-Mashine som ett fullgott alternativ. Går den att använda på en server med allt vad detta innebär eller är den bara tänkt för desktoplösningar? Vad finns det som talar emot time-machine? Den har räddat mig ett flertal gånger på min MacBook Pro.

Upplys mig gärna.

Tänkte bara bekräfta för någon som undrar då jag själv inte hittade någon info på nätet om just detta.

Skodas senaste Bluetooth-modul fungerar riktigt bra med iPhone. Man får upp addressboken, senast inkomna nummer (med namn), senast slagna nummer (med namn) och missade samtal. Man kan skrolla i adressboken via ratten (listan syns då mellan hastighetsmätaren och varvmätaren). Man kan även skrolla, söka på namn och slå nummer via touchscreendisplayen. Har precis provkört en Skoda. Det fungerar riktigt bra! Efter parning känner den direkt då man sätter sig i bilen och ger en liten ljudsignal om att den hittat telefonen. Jag är riktigt imponerad av hur bra mikrofonen tar upp rösten. Den man pratar med lider inte av att det hörs dåligt eller att det brusar.

Jag har dock inte kunnat testa deras MDI interface för att koppla in iPod då ingen av provbilarna hade just det tillägget. Någon som testat?

Senast redigerat 2010-01-12 00:48

Ursäkta mitt allt för snabba inlägg... jag gjorde faktiskt det initiativrika och gick in och läste på deras hemsida. Har nu ansökt om ett konto.

Hmm, detta gillade jag att höra. Letar efter något liknande. Används ett API för att kunna skicka sms?

Ursprungligen av apple4ever:

Den krossar 1GHz barriären, men eftersom den har 100Mhz system buss så skulle jag inte tänka mig att du får mer än 4200 för den.

hehe... "krossar" är ett starkt ord. "Tangerar" känns mer rimligt ordval.

Tjena,

Kan du PHP, mySQL, har ett sinne för smidiga lösningar och tid över i sommar?
Isf, skicka ett PM till mig och berätta lite mer om dig själv.

//Edward

Hur enkelt är det sedan att föra få in bilderna i iPhoto... är det lika lätt som att koppla in kameran i datorn så att iPhoto startas automatiskt? Eller måste man hitta mapparna på iPoden och sedan dra och släppa in i iPhoto?

1