Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
isawyouonbus15
  • Plats Växjö
  • Registrerad 2004-01-20
  • Senast aktiv 2011-05-11
  • Antal inlägg 21

Foruminlägg

De senaste inläggen isawyouonbus15 har skrivit i forumet.

nån som har nån fundering kring när ibook med intel kan komma?

om man tycker det räcker med att kunna texta och skicka filer så klarar Fire de flesta tjänster. ett program för allt. själv använder jag den till såväl icq som msn.

Jupp. Det låter som en bra idé. Har aldrig varit där men det kan väl vara sjysst. Hur många håller på det? Loft funkar väl också...

Hej,

Jag har skrivit tidigare om min PBG4/titanium vars grafikkort verkar ha lagt av. Nu funderar jag på om man kanske kan använda den som server genom att stänga av grafikkortet och köra den via nätet. Det funkar säkert även med skärmen på - även om skärmbilden då låser sig emellanåt - men det kanske är bättre för datorn om man på nåt vis kan stänga av det helt. Är det möjligt?

För övrigt så är det väl inte möjligt att byta/reparera grafikkortet?

Mvh Christian

Så... vad sägs om macpub i växjö? Vi kan vara hemma hos mig;-).

Hmm... med tanke på att ingen har replikerat verkar problemet vara ovanligt och av mindre sjysst karaktär... känns inte bra det här! Nu har för övrigt bilden som visas på teven (kan ju fortfarande köra med teven som skärm) blivit flimrig. Dessutom har kontakten, den som sätts i vindan, börjat "blixtra" emellanåt...

Någon som vet om det finns någon mac-expert i växjöområdet? Frågan är hur man gör i ett sånt här läge... nåt tips någon?

Tjena! Här är jag igen! Kul att det var så många som svarade... Själv är jag väl ingen egentlig växjöbo, vilket jag kanske skrev förut, utan en simpel student boendes på campus. Men då Växjö är min första "stad", då jag är från landet, så blir det som att det känns mycket som hemma. Japp! Vi får fixa nåt slags samkväm? Vilken ålder har ni andra här uppnått? Själv är jag 23. Kan vara intressant att ha koll på;-).
Vi kan ju göra så att vi tar varandras ICQ-nummer vi som är växjöbor, förutom att fixa fest så kan det vara sjysst vad det gäller diverse problem eller om man skulle vilja sälja/köpa/byta mac-prylar.

Ingen som är riktigt tekniskt kunnig, speciellt vad det gäller PBG4/titanium och skulle vilja komma över och kika på min snart icke-fungerande dator?

Ha det gott folks!

Jag har ett allvarligt problem med min PowerBook G4/Titanium/500/768/20. Det började i höstas och har gått i omgångar, men nu verkar det ha kommit tillbaka på allvar. Jo, som jag nämnt i titeln ovan, så är det som så att bildskärmen låser sig. Det kan hända vid alla möjliga tillfällen. Oftast har man varit tvungen att stänga av, varpå det funkat då datorn fått stå en stund. I och med detta har jag trott att det haft med överhettning att göra. Nu sker det dock även då den stått avstängd en lång stund - det sker då redan vid uppstart.
Det börjar med ett smalt streck över skärmen, vilket sedan breddas ut och växlar färg. Därefter fylls skärmen med fler färgfält som sedan kan byta form och färg. Anledningen till att jag vet att det inte är datorn som låser sig är att man genom tangentbordskommandon kan verkställa kommandon och till exempel stänga av datorn.

Någon som vet vad detta kan ha att göra med och hur man kan lösa detta problem? Tips/idéer?

Därtill så går det inte att sätta datorn i vila, men det är ett problem som dykt upp under den senaste tiden. Den går förvisso i vila under en sekund eller två innan det går igång direkt igen.

Tacksam för svar!

/mvh Christian

Intressant att tangentbord till just PBG4 400/500 är fjärde "bestsellern" på PBfixit...

Installation av ett tangentbord till en PBG4Ti? ;-). Det sätts ju dit på 10 sekunder... så det kan jag inte tänka mig.
Vad tror ni om frakt och liknande när det gäller en pryl som denna? Erfarenhet... typ pris och så?

Företaget jag har i tankarna är www.pbfixit.com

Tack för era repliker! Grym sajt/forum det här får jag säga!

Jag har ju "knapparna" (de svenska) så det är väl bara att flytta över och så... Men datorn accepterar ett amerikanskt?

hittade www.pbfixit.com på nätet förut! där finns det reservdelar! de verkar ha rätt sjyssta priser. men ja, dyrt är det!

Tjena!

Jag har lyckats få mitt tangentbord på min PBG4/500 att sluta fungera. Frågan gäller huruvida ett amerikanskt och ett svenskt tangentbord är kompatibla med varandra bortsett från att några tangenter skiljer? Kan man köpa ett i USA - grejen är att jag funnit ett där för $120 till skillnad för Lanmaster i Sverige som vill ha 2500:- - och sedan byta ut tangenterna och sen köra svensk tangentbordslayout?
Det hade varit helfint!

I övrigt; har ni någon aning om hur svårt det är att få tag i ett begagnat svenskt?

Mvh Christian

Kanske enklare att sätta på skärmbildsdubblering med den lilla menyn däruppe till höger, den lilla stund man ska se på dvd. Mindre krångligt än att flytta menyn kanske? Bilden visas sen enbart på teven och det blir svart på datorn. Så länge man har en extra skärm inkopplad går det på min TiBook inte köra dvd:s. Inte ens på den interna skärmen. Jag måste dubblera. Annars får man felmeddelande vid start av dvd-spelaren. Tror den inte klarar hantera två aktiva skärmar.

För övrigt är det väl aldrig några problem med att maximera bilden till helskärm med VLC? Du skrev något om att dra över och maximera med bibehållen list. Välj skärm i en av menyerna och sen alternativet helskärm! För övrigt rekommnderar jag alla senaste versionen av VLC. Något behövligt rejält uppdaterad!

Vad det gäller s-video hade jag samma problem. Sen upptäckte jag att det fanns två lägen på AV2, ett vid namn YC2 också. Slår man på den (vilket man gjorde med fjärren genom en ytterligare tryckning) dyker färgerna upp i sin rätta ordning och man slipper rödgröna störningar, vilket det var i mitt fall.

Dubbelmoral? Vad är detta för spel?