Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Scanwolf

Scanwolf

Medlem
  • Sysselsättning Tekniskt ansvarig på prepressavdelningen på medelstort tryckeri
  • Registrerad 2004-01-09
  • Senast aktiv 2016-08-18
  • Antal inlägg 57

Foruminlägg

De senaste inläggen Scanwolf har skrivit i forumet.

GPS är inte speciellt exakt, det är väl känt. Men det har blivit värre i 6S plus så nu är det ett problem. Om man tar mina Göteborgsvarv som exempel var sträckan 21,36 2015 och 21,26 2014 med min gamla iPhone 5. Det tycker jag är acceptabel felvisning, men 22,08 är det inte. Nåt har ju blivit betydligt sämre, och antar att GPS-tekniken inte försämrats eller att Runkeeper lyckats krångla till sin datainhämtning så mycket. Men vad är "acceptabel" avvikelse? Varför har avvikelsen ökat? Var ligger problemet? Varför kan jag inte ens posta en fråga till Apple om det här?

Den går väl inte att stänga av? Antar att det är GPS:ens data som ligger till grund för mätningen, men det verkar som att tolkningen blir galen.

Jag har under många år använt Runkeeper när jag är ute och springer. Men när jag bytte till iPhone 6S plus i höstas blev plötsligt alla mina rundor längre. Värst var det på GöteborgsVarvet där mobilen påstod att varvet var, 22,09 km i stället för det officiella 21,096 km. Jag trodde först nåt var fel på Runkeeper så jag skrev till deras supportsida och fick till svar att detta var ett problem med den nya rörelsesensorn M9 och att man arbetade med Apple för att lösa problemet. Men ingenting har hänt trots en ny systemuppdatering. Så jag gick in på Apples supportsidor och gjorde ett inlägg där jag ville veta hur det ligger till nu. Då dök det upp en röd ruta med texten You are not allowed to create or update this content. Se bifogad skärmdump. Då kollade jag på Runkeeper igen och där finns numera ingenting om detta problem. Man får ju för sig att Apple försöker mörka fast jag tycker att det verkar helstolligt. Rimligen är jag inte ensam om det här problemet. Någon mer som märkt det här?

Så man måste in i Terminalen och röja? Finns det inget enklare sätt?

Har fått en flång ny iMac 27" i en miljö som i övrigt är helt PC-baserad. Vi har alla gemensamma filer på en Small Business Server, där jag kan hämta och spara filer utan några problem. Men jag kan inte söka efter filer på servern. Är det en fråga om "permissions" eller är det en bugg i El Capitan, ungefär som det var för några år sedan när det plötsligt inte gick att söka på Windowsservrar?

Mediamarkt säljer snikversionen av årets iMac 27 för 17990, vilket väl är ett kanonpris. Problemet är att det är ingen Fusion Drive, utan en långsam 5400rpm disk, vilket slöar ner masken betänkligt. Vad jag undrar är om man kan skaffa en extra hårddisk med SSD och koppla in via Thunderbolt och möjligen köra systemet därifrån och på det viset få en snabbare maskin? För det verkar nästan omöjligt att byta ut själva hårddisken till en bättre.

Apples Kartor-app har de nyaste översiktsbilderna av de kartor som finns på nätet. Sen är det ju som det är när de gör 3D av fotona... Men det som irriterar mig mest är den jättelika blå blobben som ska visa var man befinner sig. Jag hittar inget sätt att ta bort den! Den lägger sig som en blå konrastlös hinna över bilden. Tänkte ta och mäta upp tomten och göra en riktig ritning efter den. Och kartan är nyast men hopplösast pga blobben. Går det att bli av med den?

Ska läsa detta noga, för när jag prövat detta ändrar den layouten (lägger alla bilder i botten) och om man storleksförändrar fönstret anpassar texten sig till det. Så någon fast layout är det inte tal om. Men ska lusläsa dokumentet och se om det finns nåt sätt att låsa layouten .i HTML

Jo det har jag provat. Problemet är att den lägger sig som en bifogad fil och det vill jag alltså inte. Utan som ett "vanligt" mail. Tycker man får sånt hela tiden med inbjudningar osv. Kan bara inte se hur det är sparat.

Jag har en kund som vill ha ett mailutskick från en annons jag gjort. Kan jag exportera på nåt sätt från InDesign CC så att det inte blir en bifogad fil utan ett mail med bibehållen layout + länkar? Eller måste det till specialprogram?

Jag har inte Quark i någon version längre. Men vi får ju utifrån ibland och som sagt, har aldrig varit med om något liknande. Färgkonverteringen fördärvade verkligen originalet fullständigt.

Har fått en Quark pdf (från version 9.3) med för hög färgmängd på vissa bilder. Ska tryckas på obestruket papper så jag går in i Acrobats Konvertera färger (Acrobat 10.1.9) och ändrar profil till obestruken. Det här är en operation som jag gjort flera gånger om dagen i åratal. Inga konstigheter. Men nu… Skuggor försvinner och ersätts med grå platta, en bild med vit snöflinga på magenta botten får plötsligt 40% cyan där ingen cyan fanns från början. Ser ut som en bugg, är detta "ett känt fel"?

Är det möjligt att anpassa kontrollcenter? Om jag exvis vill ha Camera+ som min förvalda kameraapp, kan jag byta ut Apples mot den? Eller lägga upp de appar jag använder mest i kontrollcenter?

Jag har Suitcase Fusion 4 på en iMac från förra året med Lion 10.7.4. Efter gårdagens uppdateringar på bl.a Java vägrar Suitcase att starta och uppger att Suitcase Fusion Core inte kan starta eftersom det finns en "incompatible version of FMCore". Samtidigt fick jag mail från Extensis att nu finns en ny version för CS 6, så den la jag in och startade om datorn. Samma resultat. Kan Javauppgradeingen gjort att "FMCore" har ändrats med åtföljande problem?
Vet inte riktigt om detta är rätt forum, finns inte Grafisk produktion kvar?

Jaha, man är aldrig ensam om ett problem. Och Apple verkar inte bry sig över hövan, tre uppdateringar utan lösning. Kass.