Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
MiBook84

MiBook84

Medlem
  • Plats Båstad
  • Sysselsättning Handles a Mac like Yo-Yo-Ma plays the Cello.
  • Registrerad 2005-09-15
  • Senast aktiv 2010-08-09
  • Antal inlägg 95

Foruminlägg

De senaste inläggen MiBook84 har skrivit i forumet.

Jag tror det varierar mycket hur vassa kanterna är. Min 13" (2009) har 45-graders slipning som mjukar ut oerhört mycket, jag vet inte om det bara är 13" som har det men det kan jag inte tänka mig. Kanterna är faktiskt oerhört vassa på nya 15", det känns som att ha en brödkniv under armarna.

Mjo, men när man ligger i soffan så får man emomärken på armarna och det gör rätt ont :). Får leta upp wristbanden antar jag

En liten reflektion. Jag köpte den nya i7/anti-glare och fick den för cirka två veckor sedan. Jag tycker kanterna är jättevassa på den och tycker faktiskt de är vassare än tidigare.

Jag äger också en 13" mbp(2009) och när jag jämför så är kanterna mycket lenare på den. 13" har en slipning i cirka 45 graders vinkel som mjukar ut kanten. Hur är era datorer?

Ursprungligen av NBK:

Kör FF i Windows på jobbet och FF i OSX hemma, har aldrig upplevt några som helst problem/skillnader mellan FF oberoende på om jag kör det i Win eller OSX. Vad baserar du din "kritik" på?

Som sagt, på min personliga erfarenhet. Jag förstår inte varför man alltid ska behöva bli så utsatt så fort man uttrycker sin egen erfarenhet av en produkt.

Jag kör Firefox både på mina OS X och windows-maskiner och tycker att både Chrome och Safari är betydligt bättre och snabbare på OS X. Jag skrev även vad jag inte gillade, det verkar dock ha undgått dig..

Om andra tycker annorlunda så kan ni väl istället hjälpa killen som hade problem med "screen tearing" istället för att bara ta ett enkelt tillfälle att slå ner någon i forumvärlden?

Jag förstår faktiskt inte vad det tillför diskussionen. Jag försökte iallafall hjälpa till genom att rekommendera att testa en annan webläsare, om det hjälpte vet jag dock ej.

Ursprungligen av Jetwash:

Vad baserar du det på? Både Firefox 3.6.3 och Beta 3.6.4build4 finns till OS X.

Det är inte så jag menar, min personliga erfarenhet av Firefox på Mac är inte toppen. Interfacet är inte särskilt fräscht, buggar och andra trista saker.

Ursprungligen av Howlin000:

Köpt min första Mac, 13" standard

Lite missnöjd då jag får screen tear när jag scrollar i Firefox, någon som har samma problem? Jag måste få löst detta :/ extremt störigt

Grattis! Min enda rekommendation är att du provar Safari eller Chrome istället. Firefox är lite efter på Mac-sidan tyvärr.

Ang ljudkvaliten så tycker jag det du säger Jeppe låter mycket rimligt. Lite besviken är jag att min gamla 17" lät mycket bättre, den var bra på hotellrum och dylikt, medans jag misstänker att jag får sitta med hörlurar mer med den här nya.

Jag har också varit lite orolig för skärmen, det finns olika skärmar apple sätter i datorerna och jag har en skärm av modell 9CBB som jag tycker är bra(highres anti-glare). Vad har ni andra för erfarenhet av skärmarna på era nya MacBook Pro?

PS har någon provat minidisplayport till hdmi med ljud? Jag har en sådan adapter till min tv-mac mini men jag har ännu ej orkat testa att koppla in mbpn :).

Det bästa om man köper en ny HDD är helt enkelt att köpa en utan inbyggt skakskydd, det brukar alltid finnas en version utan det. Apple gjorde själva misstaget att sätta i en sådan hårddisk i en serie 17"-datorer förra året och det tog flera månader innan det löstes via en firmware-uppgradering av hårddisken.

En sak jag tänkte säga förresten om min nya MacBook Pro 15" är att jag inte tycker ljudkvaliten är särskilt hög på de inbyggda högtalarna, jämfört med gamla 15" är den okej men jämfört med 17" av ej-unibody modell så kommer den ej i närheten. Apple skriver att datorn har inbyggd subwoofer på macbook pro-sidan om just 15" modellen men det kan inte stämma. Min iPad har mer basåtergivning. Lite trist.

Ursprungligen av nilssonn:

Okej tack för svar! Då kör jag nog på den med 2,4 GHz men jag ska nog lägga till så jag får en 320gb hdd för 490kr extra. Eller blir det billigare att köpa en själv och sätta i? Vad kostar en hdd på 500gb? Samt har man garantin kvar om man byter hdd?

Med Google kan man söka på 500 GB hårddisk :), men jag har kollat på priser och det kostar ungefär 750 kronor att köpa en 500 GB hårddisk. En 320 GB hårddisk kostar ungefär 550 kronor.

Det är alltså billigare att uppgradera via Apple men jag ser två nackdelar med det, dels så kommer din dator ta längre tid att få levererad då den skräddarsys. Det andra är att du betalar ett premiumpris för några gigabyte mer, om du istället köper en hårddisk löst så kan du använda den gamla interna som följde med datorn till något annat.

Ursprungligen av nilssonn:

Tja!
Har sedan en tid tillbaka funderat på att köpa en ny dator och har nu nästan bestämt mig för mbp 13", det jag undrar är om det är stor skillnad på den med 2,4 Ghz och den med 2,66Ghz? Undrar även om denna dator kommer hålla många år? (tänkte både kvalitet och prestandamässigt). Jag spelar nästintill ingenting utan datorn kommer användas till surfning, studier, lyssna på musik samt koppla den till tv:n för att kolla på film mm.

Det enda som skiljer är några hundra MHz och lite större hårddisk, jag skulle inte påstå att den dyrare 13" är värd premiumpriset.

Nu skriver jag från min nya MacBook Pro i7 Highres Anti glare. Den fungerar jättebra och jag hämtade den tidigare idag på Janssondata i Helsingborg. Köpte även ett fodral till min iPad som jag kan rekommendera, macally bookstand.

Ursprungligen av Oksar:

Tar man ledigt en hel jävla eftermiddag för spana efter en UPS-buss? Det är ju för fan enklare att hämta skiten på något utlämning ställe..

Mm, det håller jag med om. Jag har en icabutik runt hörnet, alltid lätt att hämta paketen där och de kommer alltid vid tre-tiden, inte mellan 3 och 7. Men gör som jag, sätt upp en lapp på dörren om att de ska ringa dig, de har alltid gjort det när jag gjort så!

Ursprungligen av Oksar:

Okej, men det är inte så att dem tänker "JAHA NAHEP, ingen svarade, då skiter vi i den adressen - tar en kaffe istället" ?

ledsen, men jag vill ha min dator och är lite paranoid nu. : P

Sen eftersom våran portkod inte fungerar och man måste ha nyckel så har jag sprungit ner varje 30e minut för att titta om min lilla pinne ligger kvar som håller dörren öppen... ^^_^

Oksar jag förstår dig till fullo! Jag har många gånger tagit till eltejp och ett a4-papper där jag skriver typ "UPS, ring mig "mobilnummer" så kommer jag ner och hämtar direkt!" =). Tänk också på att du kan kolla trackingnumret på deras hemsida, eller ringa dem och tjata.

UPS kommer väl lite när det passar dem, kan skilja timmar =). Jag ringde min datorbutik, Jansson data, i helsingborg precis för att fråga om de vet något mer och det visade sig att datorn skickades från shanghai igår, så den borde vara framme i helsingborg imorgon eller iaf tills på fredag! tjoho.

Ursprungligen av ztrafe:

Hur är antiglare skärmen. Har den den kornighet i bilden som brukar känneteckna sådana skärmar?

Personligen klarar jag inte av det då det gör så vitt ser smutsigt ut men de flesta verkar vara helt OK med det. Hur upplever ni antiglare skärmen?

Jag vet inte hur den nya ser ut men jag valde just den för att slippa den glansiga extremt reflekterande skärmen med glasytan som nötter mot tangenterna i ihopfällt läge.

Om ytan stör lite så är det ingenting jämfört med de störande effekterna från den blanka skärmen.

Personligen tycker jag att matta skärmar har en crisp bild som känns mycket skarpare och fräschare än blanka skärmar som man inte lika lätt kan se pixlarna på.