Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ahmed_dv

ahmed_dv

Medlem
  • Registrerad 2003-10-09
  • Senast aktiv 2018-04-02
  • Antal inlägg 96

Foruminlägg

De senaste inläggen ahmed_dv har skrivit i forumet.

Det jag tänker på när jag ser en enda port på datorn är jobbsituationen där du sitter med datorn inkopplad till en projektor och kör en viktig presentation då plötsligt batterilampan blinkar rött och du bara är halvvägs inne i presentationen.

Kanske inte ett stort problem när batteriet är nytt och fräscht, men efter ett år eller så.....

Eller går det att ladda samtidigt som man kör projektor via den allsmäktiga adaptern?

Efter att ha läst denna tråd har nu även jag, som flera andra valt Crashplan som backup-lösning. Har precis nyligen backupat min iMac i hemmakontoret på mediadatorn (PC) i vardagsrummet. Ska nu även sätta igång backupen mot molnet.

Har dock en fråga som jag inte har stött på här i forumet. Nu när jag har alla mina viktiga filer backupade i vardagsrummet så vore det trevligt att kunna se t.ex. bilderna direkt på datorn där. Som det ser ut nu är de ju krypterade och åtkomsten sker då endast via Crashplan-programmet. Jag har sett att man kan välja att inte kryptera samt inte komprimera (om det betyder något) filerna i backupen, men går detta att ställa in separat för varje backup. Tänkte att det jag lägger upp i molnet får gärna vara krypterat, men t.ex. de backupade bilderna på PC:n skulle vara trevligt att kunna se direkt där.

Är det någon som har en liknande situation eller kan en lösning på detta?

Har en 5K med i7-processor, 8 Gb RAM och 295X-grafiken. Inga problem alls med hastigheten. Stort steg framåt från min iMac från 2007

Nu är den här

Ursprungligen av ahmed_dv:

Min fru har beställt en 6:a 64 Gb i guld för 4 veckor sedan hos 3. Har ej fått den än.

Nu har frugan fått sin telefon, ca 6 veckor efter beställning. Väldigt nöjd är hon. Själv är jag avundsjuk

Nu är den beställd

27-tums iMac med Retina 5K-skärm

Med följande konfiguration:

• 4,0 GHz fyrkärnig Intel Core i7, Turbo Boost upp till 4,4 GHz
• 8 GB 1600 MHz DDR3 SDRAM – 2 x 4 GB
• 512 GB flashlagring
• AMD Radeon R9 M295X 4 GB GDDR5
• Apple Magic Mouse
• Apple Keyboard med numerisk del (svenskt) & Användarhandbok (svensk)
• Tillbehörssats

Min fru har beställt en 6:a 64 Gb i guld för 4 veckor sedan hos 3. Har ej fått den än.

Ursprungligen av zinned:

Aha, tackar. Har faktiskt varit på den här sidan förut men inte hittat så mycket om 295X.
Intressant att Pixel rate är högre på 290 än 295.

Tack för tipsen, det lutar nog mer åt en Retina-variant. Som sagt, det är dit alla iMacs är på väg så småningom.
Jag har försökt men haft svårt att hitta någon bra jämförelse av de två erbjudna grafikkorten. Hur mycket bättre är 295 än 290 egentligen?

Ursprungligen av johan_tanying:

Och om du går på en icke-retina och maxar andra specar istället? Nu har jag inte sett den nya 5K-displayen men jag själv var ganska så underwhelmed av den på sin tid nya 13" MBP retina. Kanske för att mina ögon är för klena? I vilket fall som helst skulle jag nog personligen köpt en maxad 27" standard-iMac istället för en omaxad 27" med retina.

Men det är ju jag det.

Man kanske skulle gå och titta på skärmen i verkligheten och se om det är värt prispåslaget. Men Apple borde ju också uppdatera de vanliga iMac:arna snart. Det var ju ett tag sen senast. Det kanske skulle underlätta valet.
Som det är nu känns det som världens rån att Apple tar 4400:- för uppgradering från en 1 TB mekanisk disk till en 512 GB SSD. I handeln skiljer det ca 1500:- mellan två sådana diskar. Tycker åtminstone att en 256 GB SSD borde vara standard, som det är på Retina-iMacen.

Ursprungligen av koffas:

4k (eller 5k) kommer snart bli standard, har du tankar på att ha iMacen länge så skulle jag helt klart investera i en iMac 5k-skärm. Men egentligen är det väldigt svårt att svara på då jag inte har någon aning om vad du ska använda iMacen till. Men jag tror att om 3-4 år så kommer en standard iMac kännas lika ute som en icke-retina MacBook Pro gör idag.

Det är det jag är rädd för, att man nångrar sig om ett år. Eller kanske på en gång. Jag kan inte påstå att jag gör något avancerat på datorn. Det som mest talar för Retina är att jag har ett nyvunnet intresse för foto och ska börja ge mig på redigering av bilder i Lightroom. Då kan det vara häftigt att ha den fina upplösning i Retina-skärmen. I övrigt är det surf och dokument som gäller på datorn. Spelar heller inte spel på den.

Då återstår fortfarande en generell fråga i min hjärna och det är just avvägningen mellan bättre grafik eller bättre processor. Jag stod inför samma val när jag köpte min nuvarande iMac. Den gången blev det grafiken som vann. Rätt eller fel, vet inte.

Behöver köpråd för en ny iMac så jag vänder mig till er här.

Har en gammal iMac (late 2006) som nu ska bytas ut. Har väntat på den uppgradering som kom och hade hoppats att hela iMac-lineupen skulle uppgraderas. Istället kom det bara en Retina-skärm.
Problemet är nu att även om man kanske inte behöver skärmen så vill man ju ha den. Och om jag har datorn lika länge som jag haft min nuvarande så är det kanske värt det höga priset.

Frågan är då vilken konfiguration man ska ha om man inte har råd att maxa Retina-versionen.
Något jag absolut vill ha är en SSD, så där lär det bli en 512 Gb sådan. RAM-minne köper jag nog det minsta möjliga och uppgraderar själv senare. Däremot, om man bara fick välja att uppgradera processorn eller grafikkortet, vad ska man satsa på?

Både Safari och Firefox är engelska men inställningen ovan fungerade utan problem i Firefox. Dock inte i Safari.
Ja, tangentbordet är svenskt.

Säkert är det någon mystisk grej iom att det är engelskt Safari och svenskt tangentbord.
Hur som helst så funkar det nu

Testade igen med den kombinationen du sa och det funkade.

Jag utgick ifrån den kombinationen som står under "History" menyn i Safari. Där står det kringla + [ för bakåt och kringla + ] för framåt.
I USB Overdrive finns det möjlighet att under "keyboard shortcuts" välja Framåt och Bakåt för webläsare men bara framåt fungerade i Safari.

Mycket märkligt.

Tack för hjälpen dock!

Jobbigt det där verkar det som

Jag försöker ställa in alla musknappar till min MX Revolution i USB Overdrive. Dock vägrar bakåtknappen i Safari fungera. Det jag har gjort är att jag låter tumknapparna motsvara att man trycker kringla + [ för bakåt och kringla + ] för framåt enligt genvägarna under fliken history. Dock fungerar bara framåtklick. Bakåt fungerar icke, inte heller när jag trycker tangentkombinationen på tangentbordet. Nån som vet varför?
P.S. Det funkar i Firefox både med tangentbord och mus