Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
lindin

lindin

Medlem
  • Registrerad 2003-09-25
  • Senast aktiv 2010-04-15
  • Antal inlägg 15

Foruminlägg

De senaste inläggen lindin har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Tesa:

Har köpt Hallons länk-version. Vyper M2...kommer om 1-3 veckor och kostar cirkus 650.- att få till Sverige. Om jag lagt på 150.- så hade jag fått det snabbare, men det kände jag inte riktigt för. Kan ta nån bild och lägga upp när den kommer ifall någon är intresserad?

Jo för tusan, gör det! Jag kommer nog att beställa ändå tror jag, men det vore kul att få en kommentar från dig innan.

Hmm, jag hittade denna diskussion hos Apple:

http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=2373387&#2373387

I sista inlägget nämner personen att DVD-läsaren/brännaren skall låta så där när den är ny. Han/hon jämför det med att gå in ett par nya skor (?), d.v.s. efter några filmer/bränningar skall den sluta låta så där.

Jag vet inte riktigt...kan ju vara värt att vänta ett tag och se om det blir bättre.

Hej!

Jag upplever missljud från min DVD när jag ser på film. Jag får känslan av att den buffrar information när detta ljud uppkommer. Finns det anledning att lämna tillbaka min superdrive eller kan man konfigurera om DVDn att läsa i en jämn ström istället för att varva upp lite nu och och då?

Har någon annan sett det här fenomenet?

EDIT: Det kanske kan vara på sin plats att nämna att jag kör Mac Mini Intel Core Duo

Senast redigerat 2006-07-13 09:23

Jag såg att Dell har kommit med en ny laserskrivare som heter 1700n. Det är en nätverksskrivare som klarar av upp till 25 sidor per minut och som kostar endast 2899 inkl. moms.
En dum fråga: är det några problem att använda den med sin Mac?

http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/print_1700n?c=se&l=sv&s=dhs

Jag vill alltså ha nätverksfunktionaliteten, inga onödiga sladdar i mitt hem!

Hej,

som tur är så är ju Alu en förhållandevis mjuk metall. Efter att jag noga studerat konstruktionen löste jag problemet på följande sätt:

1. Riktning av skärmen.

Genom trycka med handflatan mot skärmens främre hörn (bägge, ett i taget) och samtidigt hålla emot med tummen på baksidan av datorn, vid upphängningen, så lyckades jag efter ca 50 ggr positionera skärmen på sin ursprungliga plats.

2. Korrigering av nedre listen (skärmen nedre kant som har texten: PowerBook G4

Jag placerade en penna med ett mjuk hölje i "diket" som bildas när man fäller ner skärmen halvvägs. Genom att flytta pennan fram och tillbaka i diket och samtidigt trycka ner skärmen så fick jag även ordning på listen.

Datorn är som ny och skärmen är helt oskadd!

Wohoo!!!!!

Hej,

för några dagar sedan tappade jag min Powerbook i golvet. Den föll med skärmen uppfälld och landade upp och ner med följden av att skärmen blev helt i linje med bottendelen. Detta resulterade i att jag inte längre kan stänga locket. Problemet är att låsanordningen på skärmen ligger ca 2-3 mm för långt ut (mot användaren) när skärmen är nedfälld och låskroken inte faller ner i hålet som är avsett för den. Jag har noterat att fästanordningen för skärmen har blivit böjd. Jag gissar att det vore möjligt att montera bort skärmen och böja tillbaka allting. Våga man testa en sådan sak? Hur gör man? I övrigt fungerar datorn perfekt, inga problem efter fallet.

Hjälp!!

För övrigt så avbeställde jag min Powerbook 15"...

Citat:

Skrevs ursprungligen av Ricky Johansson
haha och jag sitter här med min 300mhzare till dasslock och 128mb minne och är nöjd

Ha ha ha!!
Jag är också ganska nöjd med min Fujitsu som jag kör XP på! Åtminstone så EXISTERAR den och ligger snällt här på mitt skrivbord!

Citat:

Skrevs ursprungligen av mrkz
Hmm.. undrar om denna 'komponentbrist' har ngt att göra med alla skärmar med vita fläckar? Jag upptäckte själv en suddig, vit fläck på min nya 15"

Lanmaster kommer att hämta maskinen för reparation, men man undrar ju hur lång tid denna reparation kommer att ta.

Räkna med 2 månader du så är du på säkra sidan...!

Jag beställde min livs första Mac den 22 sep. (kör PC idag) och jag måste säga att detta inte var vad jag räknade med. Jag misstänker att Apple kommer att förlora ett helt gäng med s.k. switchers p.g.a. detta.
Kille på Macoteket sa att även G5:orna kommer att bli försenade.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Leijon
Hoppas då att min är en av de som redan skeppats och nu är på väg till Sverige...

Det vore väl kul? Jag har också beställt en därifrån.

Talade nyss med Macoteket, samma svar med ett litet tillägg;
Kanske kanske i slutet på november.

Snackade nyss med en säljare på InLife som meddelade att det är leveransstopp på 12" och 15".

Leverans skulle tydligen ske först i december och detta var alltså uppgifter de fått från Apple.

Orsaken är komponentbrist.

Citat:

Skrevs ursprungligen av frazze
Jag beställde en något moddad 15" 1GHz Combo (+disk, +airport & +belysning) från PowerPC någon timme efter det att modellen blev officiell i Paris. Den har enligt uppgift lämnat Taiwan och dyker kanske upp på måndag eller tisdag till veckan.

RedaGruppen fick samtidigt i uppgift att offerera mig pris på samma burk. De har fortfarande inte fått prisuppgift från Apple hävdar dom. Go figure! Det enda RedaGruppen lyckades med var att sätta upp mig på deras mailinglista för reklamutskick. Skickligt, PG!

Jag ringde till Macoteket och undrade om de kunde slänga in ett bakgrundsbelyst tangentbord i min 15" COMBO, men det gick inte eftersom de redan beställt burkarna. Är det någon som vet om man kan fixa ett sådan tangentbord i efterhand?

Senast redigerat 2003-09-29 14:23

Beställde en PB 15" från Macoteket för några minuter sedan. Jag har haft beslutsångest för om jag skall välja 12" eller 15". Jag köpte 256 MB extra minne + PB 15" COMBO. Levereras nästa vecka om allting går som det skall. Jag har aldrig ägt en Mac tidigare, jag testade en iBook som körde OS-X och blev helt såld med en gång. Jag jobbar nästan uteslutande mot SUN Solaris och har idag en bärbar PC med SSH-klient och en Reflection X-server, skall bli skönt att få allting inbyggt i OS:et.

1