Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Filip Nyman

Filip Nyman

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2003-09-16
  • Senast aktiv 2013-01-20
  • Antal inlägg 313

Foruminlägg

De senaste inläggen Filip Nyman har skrivit i forumet.

För tillfället befinner jag mig i Sydkorea och undrar om det är någon som har erfarenhet ifall en iPhone 5 köpt i Korea kommer att fungera i Sverige? Jag tänker på om det spelar något roll med 4G/3G-nätet då det kanske är olika system? Likaså har jag hittat (visserligen gamla) trådar på diverse forum där det står att dem koreanska telekom-bolagen registrerar IMEI-numret så att telefonen inte fungerar utomlands. De koreaner som jag har pratat med säger att detta inte stämmer utan det enda man ska tänka på är att köpa en olåst telefon.

Så är det någon här inne som har erfarenhet med iPhones inköpta i Sydkorea och hur pass kompatibla de då är i Sverige?

Har insett att 13" blir lite för litet att jobba med i längden, så tänkte höra vad ni tror om den här externa: inWarehouse.se - BenQ 21,5" LED G2222HDL

Jag är inte på något sett en avancerad grafiker. Utan jag är en student som gör det mesta inom vanlig datoranvändning och redigerar en del bilder.

Kommer den funka som budgetskärm?

Har lagt upp ännu en bild som jag tog i helgen som jag tyckte blev en av de bättre. Någon som har lust att ge lite kritik vad jag har gjort bra och vad jag bör eller hade kunnat förbättra.

Bokskogen on Flickr - Photo Sharing!

Då har man anslutit sig till systemkameravärlden nu också. Införskaffade mig en Nikon D40 förra helgen och har lekt lite med den sen dess. Givetvis är man långt ifrån en mästare på att fotografera, men håller på att lära mig så smått.

Valde ut en bild som jag blev nöjd med, någon som har några kommentarer eller tips när det gäller att fotografera med en systemkamera. Jag är nämligen bara van vid kompaktkameror, så jag har en lång väg att gå.

Flickr: F_Nyman's Photostream

Tjena alla. Var ett tag sen man skrev här sist. Jag har haft problem med mina portar ett bra tag nu och tänkte ta tag i det. Saken är den att jag innan hade en annan ISP och hade öppnat portar för de program jag ville. Allt fungerade perfekt. Nu har jag bytat ISP och mina program är inte längre öppna. Jag gör precis samma sak som innan, och kom därför på att jag kanske har ändrat någon inställning.

Jag postar därför ett screenshot så kan kanske någon kunnig se om det är någon checkbox som inte ska vara ikryssad.

Router - screenshot

Förstår inte vad du menar :S, jag behöver inte kisa något allt är klart och tydligt

Vad räknas som krävande saker? Hade bara tänkt ha filer på den som jag laddar ner (lagligt ). Duger USB-2 till det?

Tackar för föklaringen. USB disken är ju avsevärt mycket billigare. Vad är din egen personliga åsikt? Hade du köpt den billiga disken som jag länkade till eller hade du lagt ut mer pengar för en FireWire-disk?

Jag kom på att tänka på en annan sak. Var är skillnaden mellan att ha en extern HD med USB eller en med FireWire? Fördelar/Nackdelar?

Hittade den här disken http://se.pricerunner.com/computing/storage/harddrives/204146/prices
1295:- för 250 GB är väldigt billigt. Är enda nackdelen med USB att överföringshastigheten är lägre?

Erik: Tackar för tipset. Ja det verkar onekligen vara en bra disk. Men finns det något steg under 2000-lappen? Eller är det ingen mening att köpa för billig disk? Med tanke på ljud osv?

Den 80 GB stora hårddisken i iMacen börjar kännas som i lite minsta laget. Så istället för att köpa en intern och sitta med en obrukbar 80 GB hårddisk, har jag kommit fram till att en extern är den bästa lösningen.
Jag har kollat runt på lite olika sidor men inte kommit fram till något konkret. Därför undrar jag vad ni rekommenderar för externa diskar. Mina enda krav är att den ska vara billig, hyffsat tyst och ha en lagringskapacitet på minst 250 GB. 300 GB är att föredra.

Så vad rekommenderar ni 99macare?

Senast redigerat 2005-11-21 22:18

Japp hela EU-regionen använder sig av PAL-formatet. SÅ det är bara att beställa på.

Jag och brorsan köpte våra första mac-datorer på Kullander & Kullander just för att det låg så lättillgängligt. Även att servicen alltid är bättre i butik än vad det är om man hade beställt på internet.

Jag tror dock inte att vi hade köpt datorerna från Kullander, eller någon annan som helst butik, om vi inte hade fått studentrabatten på 10%.