Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
cortex

cortex

Medlem
  • Registrerad 2003-08-10
  • Senast aktiv 2007-05-07
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen cortex har skrivit i forumet.

1

SonyEricsson P900 fungerar inte längre med iSync. Garantireparation, tekniker som uppgraderat firmware i telefonen. All kompabilitet försvann ut genom fönstret.

Tråd hos Apple:
http://discussions.info.apple.com/[email protected]@.599cf152

Relevant info:
http://www.cortex.se/documents/isync_bluetooth.html

Om någon har förslag till hur detta fixas permanent så är det av intresse för fler än
undertecknad som sitter med Mac OS X 10.3.4, Bluetooth Firmware 1.5, iSync 1.4
och tyvärr inte har kompablititet längre på grund av uppdaterad firmware.

1. Backa i firmware (hur? vilken version?)
2. Vänta på att Apple fixar detta (visst, visst)

Man får anpassa sin produktionsmiljö så att man arbetar på ett system som är säkert. Sen får man ha en experimentmaskin för "punkt-noll och en halv" versioner där det alltid är buggar från alla tillverkare idag. Inte bara Apple. Det som känns mest angeläget är att få en stabil uppgradering av QuickTime och tidkodshantering för de olika videoformaten. För de som arbetar med scannade 16 och 35 mm kopior i DV som offline är detta en central problematik.

Själv hade jag hoppats på en skalbar "Qmaster" teknologi även i FCP. XSAN är en mycket positiv överaskning och prestanda på G5:or med FCP 4.5 är imponerande steg i rätt riktning. Det finns även en del profilrapporteringsfunktioner i själva FCP 4.5 som kommer att bidra till att buggar elimineras snabbare än de gjorts tidigare.

UNDERWATER FILMMAKERS II
http://www.cortex.se/uwf_II.html

Cortex production kör på en Xserve G4 med dubbla 1 GHz processorer. Jag skrev ett test på detta online och det är tillgängligt på http://www.cortex.se/xserve.html Den testen är redationellt något låg för 99mac.com. Poängen är dock att man har ett obegränsat antal användare, dubbla nätverksanslutningar på Gbit nivå (koppar) vid leverans och 4 diskar i Xserve med G4 processorer samt kan strömma upp till 500 simultana 300 Kbit videoströmmar (beroende på hur man formaterar de interna diskarna RAID mässigt) från denna burk om ISPn har bandvidd det vill säga.

Dual G5 v.s Dual G4? Jag tycker visserligen att den nya servern är grymt snygg men merparten av aktörer borde fokusera på att få loss äldre Xservers med dubbla G4 processorer till bra pris. Vem behöver dual G5 Server prestandamässigt i relation till en dual G4? Jag menar b e h o v kontra "vill ha" när jag frågar.

Hoppas Qmaster pluggen i Shake kommer till FCP 5 på NAB 2004 Då blir det en annan sak. Ett dussin Xserve G5 så kan man köra alla filter i FCP i realtid med okomprimerad 10-bitars quicktime? Jag vet inte, men hoppas kan man alltid

UNDERWATER FILMMAKERS II
http://www.cortex.se/uwf_II.html

Enjoy!

1