Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Nussan

Nussan

Medlem
  • Registrerad 2001-06-07
  • Antal inlägg 53

Foruminlägg

De senaste inläggen Nussan har skrivit i forumet.

12moons:

Citat:

(antagligen en sån kabel som Chick Corea (och vem är det förresten?) hade för att plugga i sin gitarr...)

... han är jazz/latin pianist, spelade Rhodes i detta sammanhang. Väldigt känd i "musikerkretsar"....hehe :eek:

Bra jobbat, pf !

Fråga; Leadljudet på "min egen ängel", (Abm). Påminner mycket om ett ljud jag letat efter, Joe Zawinul använder sig av det i J Z Syndicate.
Är det Tritonen som ljuder så vackert?

Har inte du en gitarrspelande bror?

...ursäkta Martin, men jag måste bara reda ut ett par saker med 12moons

Citat:

12moons:
Och jag vet att du säkert tycker att "kids" med en dator inte är musiker bara för att dom staplar lite samplingar på varandra, men det finns faktiskt folk inom musikbranschen som jobbar just på det sättet. Och dom är inga "kids" direkt. Det är killar som tjänar mer på en singel än du och jag tjänar på ett år. Du och jag tillsammans alltså...

En "samplingsstaplare" är i mina ögon och öron ingen musiker mer än vad en discjockey är.
Och ja, jag vet att det finns folk som jobbar på det sättet... Däremot om man från grunden är musiker, kan man stapla samplingar hur mycket man vill och fortfarande kalla sig musiker.
Jämför en konstnär som "kluddar"... ta Miró som exempel. Han har ändå gått igenom grunderna, han kan göra ett porträtt eller "ett tekniskt skickligt utfört konstverk" Om han sedan spritsar oljefärg på en vit duk, har han en högre mening med det hela, och det är fortfarande tekniskt skickligt. Eller jämför ett barn som slår an kluster och hamrar på pianot, då skulle alltså det vara lika riktigt i dina ögon/öron som om Keith Jarrett gjorde det? Eller?
Det är ju det som jag menar med den stora skillnaden mellan en musiker, och en "samplingsstaplare". Själv kan jag gärna stapla samplingar, men jag vet också hur man spelar.

Du talar så mycket om tekniken i musiken, och kvalité. För att förkortat citera Frank Zappa så har ingen hört idag hur Mozart egentligen ska låta, akustiken, instrumenten, instrumentalisterna, på den tiden låter inte samma som idag. Med dina påståenden låter alltså Mozart bättre idag än vad han gjorde på sin tid...? (Man kan ju faktiskt inte se det så) Även om det är omöjligt att veta, eftersom vi inte har några inspelningar...
Visst om Beatles hade varit aktiva idag, så hade de också använt sig av dagens teknik. Men personligen ska deras inspelningar låta på det sättet som de gör, Jimi Hendrix låter faktiskt bättre om det är "skitigare" ljud. Det hör till den tidens inspelningsmöjligheter. Allt ska inte vara som en sinus på DAT... och i framtiden lär vi nog många tycka att DAT låter dåligt kvalitetsmässigt, men jag kommer då inte bry mig...
Du radar upp massor med avancerade kablar, monitorer, mixrar etc. Chick Corea spelade på en Mark 1 med sprucken förstärkare... som han hade spräckt medvetet...
Jag tror du blandar ihop lite det här med genrer, elektronisk musik, akustisk musik osv...
Beatles, ska inte låta DAT. Och glöm inte att när man talar om kvalité på musik, så menar man utförandet, tycke och smak på musiken osv, inte ljudets kvalité. Det finns ett ord som används för detta och det är "ljudkvalité". Därför är du lite ute och cyklar när påståenden som:

12moons:
"Och kvalitéen på Beatles gamla singlar låter faktiskt skit i mina öron
Däremot är det otroligt bra melodier, eftersom vissa av låtarna fortfarande funkar. Det är en skillnad på kvalite och musik. ;-)"
--------------------------------------------------------------------

Martin: Om det är elektronisk musik du ska göra så tycker jag också att Reason är ett utmärkt komplement. . För 50 000 kan du ju köpa mycket av det 12moons talar om, men ganska onödigt. Spara 30 000 till bilen , och skapa underverk med en motherkeyboard, Reason(ca 4000 kr) och Logic (ca 7-8000 kr)
Guldplätterade kablar, aktiva supermonitorer, flytande golv etc är nog inte det första man ska tänka på...
För en författare är ju inte ordbehandlingsprogrammet det viktigaste. Utan vad han har i bakom pannbenet...
Lycka till!

Citat:

12moons:
Beatles kvalité håller ju inte riktigt idag, även om melodierna fortfarande gör det.

Här verkar det vara upplagt för smak/tycke-debatt verkar det som, men 12moons; det handlade om att utnyttja och se vad man kan göra med enkla medel. Därför tog jag Beatles som exempel, G.Martin gjorde stora produktioner på endast 4 kanaler. Brian Epstein är ett annat. Då kan man verkligen utnyttja prylarna. Tekniken har ju faktiskt utvecklats. Men det är ju det som är charmigt med de gamla inspelningarna, vinyl, rullband, ja, varför inte pergament... Inte faan vill man höra Bessie Smith sjunga blues i Dolby.... så visst håller Beatles kvalité än idag!!!!

Och så får nog du göra om din lista med de tre kategorier musiker, en musiker behärskar ett instrument. Ingen i mina kretsar kallar sig musiker om te x de är producenter och inte kan spela ett instrument. En regissör är inte en skådespelare...vice versa.
Och dessvärre 12moons, så måste jag nog envist hålla kvar vid att det bör nog kallas "bygga" musik, när jag ser hur "kids" köper program och staplar samplingar på varandra...te x program som "Ejay" för PC....
Man är väl ingen regissör, bara för att man kan iMovie..???

Är studion till för dig eller ska du spela in band? Vad spelar du själv? Vad har du tänkt att uppnå med musiken, vilken typ av musik ska du spela in?

50 000 spänn kommer du väldigt långt med, om det ska vara en produktionsstudio för eget bruk. Mjukvaror som Logic är isåfall ett bra verktyg. För tio år sedan kunde man göra underverk med en portastudio, så egentligen handlar det bara om hur man använder grejorna. Tänk vad George Martin lyckades göra med Beatles....

Så först och främst måste man nog veta vad man ska göra, det finns ju killar som inte kan spela men ändå skapar musik. Eller "skapar" är nog fel ord, "bygger" är mer rätt...

Citat:

det finns faktiskt kopierings skydd inbyggt i quicktime vilket gör att en del trailers från apples site inte går att spara - detta är en feature för att folk skall bli tvunga att koppla upp sig instället för att distrubiera runt trailerna

Har du nå´t exempel på sådana filer? Jag har då lyckats ladda hem varenda qtdokument som jag stött på, på antingen den lätta eller "svåra" vägen.

[ 14-11-2001: Meddelandet ändrat av: Nussan ]

Citat:

Näe, den sparar all cache i en enda fil (vilket är bättre).

Går att ändra dock, på QT-inställningarna kan du se till att QT-filmer cachas separat i IE.

Sen är det bara att hämta filmerna där...

[ 29-10-2001: Meddelandet ändrat av: Nussan ]

När det gäller filmer som är dolda i en url, så kan du antingen kolla källkoden för att hitta filen, som tex. slutar med .mov/.mpg.

Eller börja spara sidan; så kommer det upp en filhanterare av prylarna på sidan...Kolla ändelserna av hemladdningarna. När du hittar .mov/.mpg filen tar du och och kopierar dennes adress. Avbryt hemladdningen av sidan och öppna filhanteraren "control M".
Dubbelklicka på en nyligen hämtad fil, byt ut namnet och adressen och hämta igen...Nu hämtas filen till hårddisken...

Eller så kan du välja i QT att filmer skall sparas i cacheminnet, då är det bara att hämta där. Men vissa sidor har skyddat mot det också och då är det bara att göra den långa vägen.

[ 29-10-2001: Meddelandet ändrat av: Nussan ]

Har du testat Peak?
http://www.bias-inc.com/

[ 12-10-2001: Meddelandet ändrat av: Nussan ]

Finns det inget gratis brännprogram som klarar det där?

Annars får man nog ta och skaffa det där Toast 5...
Är det någon som ska sälja, skänka ett så hör av er till mig!

återkomma.... ja tack! :rolleyes:

Men det fungerar inte med mitt Toast 4... nånting... Skivan går ej att läsa av.

Jag har för mig att det går i Toast 5 Tit., men jag har inte lust (läs råd) att köpa det... mvh Nussan

Eftersom det inte verkar gå att kopiera över .DAT filen till hårddisken. Så har jag öppnat filen i en gammal QT spelare och sedan sparat som en "self contained movie." Men sedan bör man väl konvertera .mov filen till mpeg. Vad bör man använda för program, eller har ni något annat förslag hur jag ska kopiera vcd till vcd...?

Tackar

(Att använda programmet vcdgear för att direktkonvertera .dat till .mpg fungerar aldrig... därav ovanstående inlägg).

Har problem med AudioGalaxy /Mac Satellite;

Kan inte logga in, medd. "uppdatera programmet" dyker upp. Trots att jag redan har det senaste. Autoupdate som felmeddelandet tipsar mig om, gör inte saken bättre. Har fungerat förut, men nu är jag bortkollrad.
Tacksam för hjälp.

The AppleWorks 6.2 updater fails to update AppleWorks 6.x.

Products affected

AppleWorks 6.x
Mac OS 8.x and later
Mac OS 9.x and later

Solution

If you cannot successfully update to AppleWorks 6.x, try the following troubleshooting tips:

1. Make sure there is a copy of AppleWorks 6.x installed on the computer´s hard disk.

2. Make sure there are not multiple copies of AppleWorks 6 on the computer´s hard disk by using Find File/Sherlock to search for ´AppleWorks 6.app´. If you find this file, then the updater has successfully updated AppleWorks, and you probably have multiple copies of the application. You should drag the extra copies to the Trash.

3. Make sure that the AppleWorks 6 application file is inside the AppleWorks 6 folder. If the application is on the desktop, select the file and choose Put Away from the File menu, which should put it back in its appropriate folder. If you want to be able to open AppleWorks from an icon on the desktop, make an alias of the application and put that on your desktop. For more information on aliases choose Mac Help from the Finder´s Help menu.

4. Make sure that your issue is not caused by an extensions conflict. To test for this, set your extensions to the "Mac OS all" set in the Extensions Manager control panel. See article 30929: "Mac OS: Extension Conflict Troubleshooting/Extensions Manager Features" for more information on extensions troubleshooting, or click the Help button in the Extensions Manager control panel.

5. Occasionally a disk utility or some other tool might modify the creation date of the AppleWorks 6.0.4 application, which will prevent the installer from recognizing it. The creation date of the AppleWorks 6 application file should be ´Fri., May 19 2000, 12:00 PM.´ If your copy has a different date or time, take any personal files out of the AppleWorks 6 folder, drag the folder and all of its contents to the Trash, reinstall AppleWorks 6.x from your install CD, and then run the AppleWorks 6.2 updater again.

6. Make sure you download the same language version of the updater as the version of the Mac OS on your computer. If you are in Canada or the United States be sure you have not downloaded the International English version, as it is not intended for the North American English version of the Mac OS.

Note: The AppleWorks 6.2 Updater replaces any version of AppleWorks for Macintosh between 6.0 and 6.1.2 with AppleWorks 6.2 for Mac OS X 10.0 and AppleWorks 6.1.2 for Mac OS 8.1 through 9.x. These versions have a common feature set but are optimized for the appropriate operating system.