Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Airwolf

Airwolf

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2006-06-01
  • Senast aktiv 2009-08-29
  • Antal inlägg 871

Foruminlägg

De senaste inläggen Airwolf har skrivit i forumet.

1

Mac eller PC?

Jag kör med detta till min mac Rogue Amoeba - Audio Hijack Pro: Record any audio on Mac OS X
Trial versionen låter dig spela in 10 min ljud utan problem. Sedan får man starta om det.
Funkar perfa!

Eftersom jag är en ganska usel musiker kräver mina inspelningar en del omtagningar. Det innebär således att jag raderar en hel del tagningar, sparar den jag vill ha och sparar projektet. När jag sedan startar om datorn ligger mina raderade tagningar i papperskorgen. Det är iofs inget jobb att radera dem då. Men det känns lite onödigt. Kan jag välja bort det eller är det så i Logic? Jag har kollat genom manualen men inte hittat nåt.

Nej, dessvärrre inte. Jag kör fortfarande med UNO vid sidan om vilket är aningen klumpigt.

Det finns en nybörjar guide i PDF form som hänger med när man installerat Logic. Den är rätt ok.

Idag inhandlade jag Logic Express 8 och skuttade (nåja...) glad i hågen hem för att spela in lite nytt material. Glädjen tog dock snabbt slut när jag efter stor möda lyckats få allt att funka utom midi out på ljudkortet. Jag kan alltså inte styra mina externa synthar vilket känns ganska träigt. Men Jag kan spela in audio och även (häpp!) midi utan problem.

Jag har uppdaterat både dator och drivrutiner till ljudkortet men problemet ger inte med sig, Finns det någon där ute med ett bra förslag på vad jag kan göra? Själv funderar jag på att lägga ner skiten och börja fotografera fåglar istället...

Mitt ljudkort är ett Terratec Phase X24 FW.

Senast redigerat 2007-10-24 10:10

Jag har min Macbook i studion och då sitter för det mesta nätadaptern i. Mitt batteri står på 1 cykel och jag har inte laddat ur den eller ens gått ner på 50% någongång heller. (datorn är ca vecka gammal).
Mätaren visar ett fulladdat batteri men står just nu på 97%. I förrgår stod den på 98% Det fick mig att börja fundera lite på hur man ska göra om man mest använder datorn med eladaptern. Hur ofta bör jag låta batteriet få arbeta?

Ursprungligen av outshape:

Nu körde jag med Ableton Live, en VSTi och ett delay och processorn visade på över 100% och knastrade och betedde sig. Dock var det på batteri.
Jag testade att ha jättestor buffer med knappt märkbart resultat.

Låter väldigt skumt. Min polare har en exakt likadan maskin fast med Logic och han kan fylla på ganska mycket utan att datorn säger ifrån. Nu använder han iofs inte särskilt mycket vsti så det gör väl på sig. Men han har inte behövt kompromissa för att datorn blivit trött.

Mikrofibertrasa och tryckluft på burk lät onekligen bättre och skonsammare än spritservetter. Får kolla upp isopropylalkohol.
Skönt att veta att jag inte behöver vara superpedant med den. Men jag blev lite nojjig när jag såg bilder på fläckiga macbooks. Vissa har ju t.o.m fått byta skal på sina.

Tackar för tips.

Jag fick hem min nya Macbook igår (min första mac dessutom) och fick tipset att använda spritservetter till att torka av den med. Detta skulle jag göra ofta då plasten har (enligt försäljaren) en tendens att suga upp en massa skit.

Så jag beslöt mig för att höra med er om detta låter som en god idé eller om det finns andra och bättre metoder?
Bör jag torka av den varenda gång jag använt den för att undvika nåt sånt här? --->

Det vore ju rätt gött om man kunde hålla den vit så länge det går.

1