Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
irrelogical

irrelogical

Medlem
  • Namn Johnny Karhinen
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Driver eget som bl a IT-konsult och webbutvecklare, och hittar däremellan på dumheter som låter, lyser och rör sig, eller får andra att göra det. Fotograferar när känslan infinner sig.
  • Registrerad 2005-05-26
  • Senast aktiv 2017-01-07
  • Antal inlägg 3258

Foruminlägg

De senaste inläggen irrelogical har skrivit i forumet.

Ursprungligen av jas:

Vi män får ta den i tvåan;-P

Kom igen, vi kan hålla en högre nivå på diskussionen än så.

I övrigt så finns det redan implantat med radio (jag har en kompis som kan läsa av sina blodvärden med NFC) och det finns pacemakers som till och med går att hacka trådlöst. Så jag förmodar (och hoppas) att dom har kollat så att det är säkert, även om det såklart känns spontant obehagligt.

Synd att batteriet inte är laddningsbart, känns som en perfekt match för induktionsladdning. Sen vette tusan hur najs det blir med hygienen, alla jag känner som använder menskopp kokar sin. Men ja, det kanske går på ett ut när man ändå köper en ny efter 6 månader.

Coolt med smart teknologi som piggy-backar på befintliga lösningar för att automagiskt ge ett mervärde iaf!

Synology DSM har ju också sin File Station-funktionalitet inbyggd, som är ett webbgränssnitt för delade mappar.

Fast, jag lockas mer av att läsa mer än att bara få den fundamentala infon när jag klickar på en länk.

Med clickbait-länkar sänks mina förväntningar till att bara innehålla informationen som utelämnas i rubriken, vilket gör det knappt värt att gå in på sidan. Med bättre rubriker förväntar jag mig något mer, vilket gör det mer troligt att jag klickar på länken.

Ursprungligen av Ljung:

För mig var det omöjligt att uppdatera via App Store. Softwareupdated gick bananas i kubik och ingenting hände trots 150% cpu.

Det gick mycket bättre med combon som hittas på https://support.apple.com/kb/DL1820?locale=en...

Jag hade liknande problem, och det gick fint att installera om man startade datorn i Safe mode. (håll nere shift under uppstart)

...eller så skickar staten ut en FM-mottagare till varje hushåll. Smäck på en solcell, en vev och en ficklampa med SOS-funktion så har hela landets beredskapsnivå höjts för vadå, 100 miljoner kr?

Ursprungligen av tenghamn:

Lika spännande som förvånande!

Samtidigt inte särskilt otippat, t ex har ju Microsoft tidigare släppt deras motsvarighet .NET/C# fritt.

Samtidigt känns det som att spelmakarna får en lätt utväg med cliffhangers, t ex senaste delen utav Life is Strange (vars huvudkaraktär kallas Max) kändes mest som en transportsträcka till avsnittets slut. Så sett, ett slut som gör att jag väntar spänt på nästa avsnitt, så vem är jag att klaga.

Borde inte det innebära att man får massa grönt ljus på det man vill maska ut?

Den erak länkar till fixar biffen. Diskett är svenska, Floppy disk är engelska, så bägge termerna är korrekta.

Kommer ni ihåg keynoten från oktober förra året? Där gick Tim Cook igenom deras produktsortiment, med ett stort undantag bland produkterna, och ett stort undantag bland sätten att använda teknik. Apple TV, och i soffan tillsammans med andra.

Microsoft, Nintendo och Sony har alla produktcykler på 5-8 år, och dom har alla släppt sin senaste konsol för ungefär 2-3 år sedan. Apple klarar av att uppdatera varje år. Spelmakare kan få ut ett nytt spel på App Store inom nån vecka, dom gamla rävarna har tidigare varit kända för sina själadödande intagningsprocesser. Nu försöker dom komma ikapp.

Lär köpa den billigaste varianten (38mm sport), pga första generationen och smala armar. Funderar på att kombinera det med en resa till Berlin, discodans & shopping!

Den är förmodligen snabbare än en iPad, som ju går att redigera HD-film, hantera foto-album med några tusen bilder i och producera musik med. Nu även med tangentbord, större skärm och dubbla lagringsutrymmet som standard.

En annan grej som är värd att ha i åtanke är att det här är Apple's vision om laptopens framtid. Vari ligger visionen? Trådlöst & backat av molnet, men inte beroende utav det. Intuitivt & skötselfritt, men ändå med flexibilitet för dom tillfällen det krävs. Det kan mycket väl vara så att det här är deras sätt att lägga stjärnorna i position för vad som komma skall. Appmakare, tillbehörstillverkare och alla andra tredjeparter behöver väl få en knuff i rätt riktning lite då och då.

Dessutom: Force Touch. Det finns en tid före och efter vibrerande spelkontroller.