Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Roger Jönsson
  • Registrerad 2005-05-14
  • Senast aktiv 2017-02-04
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen Roger Jönsson har skrivit i forumet.

1

Att använda den där inbyggda kalibreraren i expertläge med TV-apparater och projektorer brukar inte bli så bra. Kurvorna den spottar ur sig blir ofta mist sagt konstiga och beror troligen på blidbehandlingkretsarna i apparaterna som hanterar kalibrerarens "testbilder" på ett helt annat sätt än riktiga bilder. Resultatet blir ofta krokiga kurvor och färgstick (ful bild).

Prova att utgå ifrån RGB eller sRGB, med projektorn "neutralt" ställd och kör sedan en kalibrering i enkelt läge för att ställa ljusheten. skit i kalibreringsverktygets "testbild". Spela in en testbild från TV och titta på denna istället när du justerar gamman. Ibland funkar detta över förväntan!

Man behöver också ställa projektorn så att man verkligen utnyttjar kontrasten. Det svarta ska vara så svart som möjligt, men utan att det mörkgrå slaggar igen och motsvarande i vitänden.

Jag har slitit mitt hår många gånger vad gäller projkalibrering under OSX. Jag vill göra egna avväganden, men hittar inget enkelt RGB-kurvverktyg som gör färgprofiler som man kan styra och ställa fritt efter hur egna testbilder ser ut. Det är riktigt uselt faktiskt. För windows finns bra gratisverktyg, men för OSX hittar jag inget vettigt ens om jag betalar tusenlappar.

Jag har köpt Spyder 2 PRO, men att göra manuella justeringar med den är rätt hopplöst segt och svårjobbat. Sällan blir kalibreringsresultatet perfekt från projektorer och TV-apparater med den, det verkar som även den luras av apparaternas bildförskönande kretsar. Rena R G B -skalor blir hur fina som helst, men när det sedan ska kombineras till vanliga bilder, hade man gjort det bättre själv manuellt.

Varför du fick mörkare bild med Leoparden är lite konstigt.
Det är inte så att du uppgraderat från tiger och blivit av med projekorns färgprofil? En vild gissning. Jag har nämligen just uppgraderat till Leopard och där rensades alla enga kalibreringar bort. Men jag hade arkiverat så jag kunde lägga tillbaka profilerna manuellt...

Har till slut installerat Leopard.
Detta var ju ingen kul överaskning. Detta känns ju verkligen nergradering. -Va fan håller Apple på med? Det här känns ju mer sketet än Windows XP. Mörkt och skitigt till på köpet. Jag är verkligen besviken.:'(

Finns verkligen ingen lösning så att man kan välja mappyv fritt som förr?

Jepp, i inställningarna syns kameran och den är vald.

Väljer jag att bara göra "ny ljudinspelning" så funkar det. Kamerans ljud hörs och kan spelas in, men med video blir det bara tyst och svart.

/Har hittat några småprogram som jag ska testa kommande dagarna: MyVCR, Vdid och Live Capture Plus. Får se om de är stabila och funktionella. De första två fixar dock inte komprimerning, som önskas. Live Capture Plus kostar 50 dollar och har fått blandade kommentarer...

Kopplar in kameran (JVC GR-D270) via FW, startar Quicktime (PRO) och väljer "ny filminspelning". Det enda jag får är ett litet fönster som vägrar visa någon bild, bara svart. Där finns en rec-knapp, men det händer inget när jag trycker på den.
Hur är det tänkt att fungera?

Kameran funkar fint med iMovie, men i Quicktime får jag ingen respons...

Ser ut som Eudora?
Så har aldrig mitt Mac-Eudora sett ut under de 10-12 år som jag använd det. Där har allting haft sina egna kompakta fönster. Mycket mera flexibelt och överskådligt att kunna ha mailboxarna i egna fönster (flera öppna samtidigt) och bara en liten knappanel. Mot Eudora8 som täcker hela skrivbordet och där man ändå inte kan ha flera mailboxar öppna.

Den här liknar väl inte Macversionen utan Win-versionen? Dessa två kan väl knappt anses var samma program.
Win-versionen har jag också kämpat med ett par gånger, men det går inte att komma undan det där klumpiga Megafönstret. Jag lyckas inte öppna flera mailkorgar samtidigt, sida vid sida, i egna fönster , som i Mac verionen. Eller går det???
Win-Eudora, som det här liknar, vill jag inte i alla fall inte ha. Urk!

Import av mailboxar fungerar fortfarande inte (har provar Thunderbird ett par ggr tidigare). Av flera tusen mail få jag in ca 100 och i många av dessa är texten stympad till ca en enda rad.
Det går det inte se om importerade mail har besvarats, skickats vidare eller lämnats olästa.
Filterimporten verkar inte fungera alls. osv osv. -Är det något som fungerar med importen överhuvud taget?

Nä det får bli gamla Eudora och Rosetta ett tag till, tills jag hittar något som passar. Något som t ex inte ockuperar hela skärmen och som är lika smidigt. Men det blir kanske svårt. Suck.

Med min nya Macmini 1.83GHz C2D så tar det ca 80% av speltiden att komprimera om en DivX till en mpeg2 för DVD (720x480, 30 fps) med FFmpeg.
Väljer jag Mencoder tar det något längre tid.

/Komprimera till mpeg4 går mycket snabbare, ca 5-6 gånger snabbare än speltiden.

Hej,

Finns det något program som fixar realtidskomprimering från DV-kamera, dvs skriver direkt till disk till något lämpligt lätthanterat format, som ev. kan arkiveras utan bearbetning? (kvalite som mpeg2 vid ungefär 4Mbit/s räcker)

Användningsområdet skulle vara dokumentation (och arkivering) av olika längre händelser som möten, repititioner, scenframträdanden osv.

...Annars får man väl leta efter någon typ av inte allt för dyr hårdvara som fixar det hela.
-Tips?

Senast redigerat 2007-08-25 22:01
1